Βασική εθιμοτυπία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: 26 εύκολους κανόνες που πρέπει να τηρούνται

Λάβετε υπόψη σας τα μηνύματα όταν στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Οι κανόνες της εθιμοτυπίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν είναι "κανόνες", υπό την έννοια ότι η αστυνομία εθιμοτυπίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα έρχεται μετά από σας αν δεν τους ακολουθήσετε.

Πρόκειται για κατευθυντήριες γραμμές που βοηθούν στην αποφυγή λαθών (όπως να προσβάλλουν κάποιον όταν δεν το εννοείτε) και παρεξηγήσεων (όπως να προσβάλλονται όταν δεν το εννοείτε).

Αυτοί οι βασικοί κανόνες της εθιμοτυπίας του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας βοηθούν όλους να επικοινωνήσουμε καλύτερα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και αξίζει να τα γνωρίζουμε.

01 από 26

Πάρτε μια άλλη ματιά πριν στείλετε ένα μήνυμα

© iStock.com / whitemay

Στείλτε μία φορά, κοιτάξτε δύο φορές και αποφύγετε τα ενοχλητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν το λάθος κείμενο πηγαίνουν σε εσφαλμένο παραλήπτη (ή, κατά βούληση, παραλήπτες). Έτσι

Στο Gmail (και μερικές άλλες υπηρεσίες και προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια λειτουργία μη αποδοχής που σας δίνει μερικά δευτερόλεπτα για να αναιρέσετε πιθανή ζημιά ακόμη και μετά την αποστολή. Όπου αυτό δεν είναι διαθέσιμο, δοκιμάστε να αφήσετε το πεδίο Προς: κενό ή εισάγοντας τη δική σας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έτσι ώστε να σας υπενθυμίζεται ότι θα λάβει τελική ματιά πριν από την αποστολή.

02 από 26

Μην προεπιλογή σε "Απάντηση σε όλους"

Πλήθος. © James Cridland; Άδεια CC BY 2.0

Εάν η "Απάντηση" είναι καλή, η "Απάντηση σε όλους" πρέπει να είναι καλύτερη. Είναι σωστό, όμως; Περισσότερο "

03 από 26

Κρατήστε σύντομα τα ηλεκτρονικά μηνύματα

Αυτή δεν είναι η ιδέα. Ίσως ένα μικρότερο email είναι καλύτερο (και ίσως δεν χρειάζεται να το εκτυπώσετε). StockUnlimited

Μην εκφοβίζετε τους παραλήπτες με υπερβολικό κείμενο. Αφήστε το μήνυμά σας να είναι εύκολο να διαβαστεί και να αντιληφθεί αντ 'αυτού. Περισσότερο "

04 από 26

Μορφοποιήστε σωστά το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας Απαντήσεις (και να είναι Lazy)

Πιστεύετε ότι η παραπομπή του αρχικού κειμένου στις απαντήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας είναι πολύ καλή; Μην αφήνετε το '>' να σας εκφοβίσει! Εδώ είναι ένας πολύ άνετος, χαλαρός, γρήγορος και ακόμα καθαρός και συμβατός τρόπος για να απαντήσετε σωστά. Περισσότερο "

05 από 26

Γράψτε καλές γραμμές θέματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Κάνετε αυτά τα ανόητα σφάλματα στα θέματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας; Το κλειδί για την ανάγνωση των μηνυμάτων σας, αποδεικνύεται, δεν είναι να είσαι έξυπνος. Περισσότερο "

06 από 26

Καθαρίστε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πριν τα προωθήσετε

Προώθηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιραστείτε ιδέες, αλλά βεβαιωθείτε ότι η αρχική ιδέα δεν χάθηκε με την παραμικρή εμπλοκή. Περισσότερο "

07 από 26

Όταν είναι σε αμφιβολία, Αποστολή απλού κειμένου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όχι εμπλουτισμένο HTML

Όλοι δεν μπορούν να λάβουν τα φανταχτερά διαμορφωμένα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία σας. Κάποιοι μπορεί ακόμη και να αντιδράσουν με τρόμο. Για να είστε ασφαλείς και όχι συγγνώμη, στείλτε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απλού κειμένου μόνο όταν έχετε αμφιβολία. Περισσότερο "

08 από 26

Μην παραβιάζετε φήμες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Τα ψεύτικα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιέχουν συχνά ιστορίες που είναι ενδιαφέρουσες και σίγουρα ενοχλητικές. Ετσι,

09 από 26

Χρησιμοποιήστε λογισμικό προστασίας από ιούς, διατηρήστε μέχρι την ημερομηνία και σάρωση για δωρεάν

Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την εξάπλωση των σκουληκιών και των ιών ή ότι ενεργείτε ως μέσο για τη διάδοση ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Όλα αυτά μπορούν να προκληθούν από κακόβουλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ευτυχώς, υπάρχει προστασία:

10 από 26

Εξηγήστε γιατί προωθείτε

Μεγαλύτερη και καλύτερη επικοινωνία κάνει καλύτερες σχέσεις. Για να προωθήσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους συνδέσμους κατά τρόπο που να μοιράζονται τις σχετικές πληροφορίες και να ενθαρρύνει τους δεσμούς,

11 από 26

Αφήστε τους ανθρώπους να γνωρίζουν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο έχει λάβει

Μήπως το φίλτρο spam τρώει το μήνυμα; Αντικαταστήστε άλλους αυτήν την ερώτηση και αφήστε τους να ξέρουν ότι έχετε το email τους. Περισσότερο "

12 από 26

Ρωτήστε πριν στείλετε τεράστια συνημμένα

Μην φράζετε τα συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή το κάνετε μόνο με άδεια.

13 από 26

Μιλήστε για ένα θέμα ανά μήνυμα μόνο

Βοηθήστε να κάνετε τον κόσμο λιγότερο συγκεχυμένο. Προσπαθήστε να μιλήσετε μόνο για ένα θέμα ανά μήνυμα. Για άλλο θέμα, ξεκινήστε ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

14 από 26

Σημεία στίξης? στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Τα κόμματα, το παχύ έντερο, το παύλα και το ερωτηματικό - όλα υπάρχουν για έναν λόγο: διευκολύνουν την κατανόηση της προτεινόμενης σημασίας μιας φράσης. Μην κάνετε τη ζωή πιο δύσκολη και ίσως λιγότερο ενδιαφέρουσα για τους παραλήπτες των email σας. Πληρώστε μερικές - αν και όχι πολύ παιδαγωγικά - μεγάλη προσοχή στην στίξη. Περισσότερο "

15 από 26

Χρησιμοποιήστε τα ακρωνύμια με φειδώ

DYK; Δεν όλοι γνωρίζουν κάθε αρκτικόλεξο, και αυτές οι συντμήσεις δεν σώζουν τόσο πολύ χρόνο ούτως ή άλλως. Ετσι,

16 από 26

Αλλαγή μεγέθους εικόνων σε εύχρηστες αναλογίες για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Όταν οι φωτογραφίες σας φαίνονται καλές στο email σας, φαίνεστε καλά, και εγώ! Δείτε πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι οι εικόνες σας δεν είναι μεγαλύτερες από τις οθόνες και τα γραμματοκιβώτια μετατρέποντάς τα με το μέγεθος σε στυλ - online και δωρεάν. Περισσότερο "

17 από 26

Γράφοντας σε όλα τα καπάκια είναι σαν φωνάζοντας

Μην φωνάζετε στα μηνύματά σας περισσότερο από ό, τι εννοείτε. Το κείμενο που έχει οριστεί με όλα τα κεφαλαία γράμματα είναι επίσης δύσκολο να διαβαστεί. Περισσότερο "

18 από 26

Να είστε προσεκτικοί με την ειρωνεία στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία

Οχι πραγματικά! Το εννοώ. Τίμια!

Ένα μέσο που προσφέρει ένα μικρό περιβάλλον, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, δεν ταιριάζει καλά στην ειρωνεία και το σαρκασμό, ακόμα κι αν γνωρίζετε τον παραλήπτη.

19 από 26

Catch Typos εκτυπώνοντας τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας

Κάνετε αυτό για σημαντικά, επίσημα, ηλεκτρονικά ταχυδρομεία και ερωτικά γράμματα:

Σε ένα τυπωμένο αντίγραφο και με ένα μολύβι στο χέρι, μπορείτε συχνά να βρείτε τυπογραφικά λάθη ή άστοχα κόμματα ούτε ο ορθογραφικός σας έλεγχος ούτε εσείς οι ίδιοι που πιάσατε όταν διορθώνετε την οθόνη.

20 από 26

Πώς να αποφύγετε τα ενοχλητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Αποφύγετε τα ενοχλητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στέλνοντάς τα μόνος σας (από προεπιλογή). Μπορείς είτε

21 από 26

Ρυθμίστε το ρολόι συστήματος δεξιά

Βεβαιωθείτε ότι δεν στέλνετε μηνύματα από το 1981. ή 3078. Περισσότερα »

22 από 26

Σε αμφιβολία, τέλος μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με "ευχαριστίες"

Εάν δεν ξέρετε πώς να πω αντίο στο τέλος ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπάρχει ένα πράγμα που σχεδόν πάντα θα είναι κατάλληλο. Ευχαριστώ. Περισσότερο "

23 από 26

Πού να βάλετε την υπογραφή σας

Χωρίς μια υπογραμμένη γραμμή "υπογράψτε εδώ", πώς αποφασίζετε πού να τοποθετήσετε την υπογραφή σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; Κοιτάξτε εδώ. Περισσότερο "

24 από 26

Αναρωτιέστε πώς να το βάλετε αυτό στο γράψιμο, γράψτε "Αυτό"

Έχετε παρατηρήσει πώς οι άνθρωποι που καταλαβαίνετε πολύ καλά όταν τους ακούτε γίνονται κρυπτικοί όταν αρχίζουν να γράφουν;

Μην είσαι σαν τους. Πείτε το όπως είναι - και πώς θα το πείτε (όχι πώς συνηθίζετε να το βλέπετε, πιθανόν σε ένα τεχνικό, ακαδημαϊκό ή νομικό πλαίσιο).

25 από 26

Συμπίεση αρχείων πριν από την αποστολή τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Μικρότερη είναι πιο όμορφη, τουλάχιστον όταν πρόκειται για συνημμένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έτσι, κάνετε τα αρχεία μικρότερα πριν τα στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Περισσότερο "

26 από 26

Αποφύγετε τα μηνύματα "Me Too"

"Και εγώ" δεν είναι αρκετό περιεχόμενο, αλλά είναι πάρα πολύ ενόχληση.

Σχόλια, προτάσεις ή ιδέες;

Παρακαλώ ενημερώστε μας!