Οι γράμματα κεφαλαίου έχουν σημασία στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;

Ευαισθησία στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Κάθε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει δύο μέρη που χωρίζονται από το σύμβολο @. το όνομα χρήστη που ακολουθείται από το όνομα τομέα και τον τομέα ανώτατου επιπέδου στον οποίο ανήκει ο λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το ερώτημα είναι εάν ή όχι η υπόθεση ευαισθησίας έχει σημασία.

Για παράδειγμα, το recipient@example.com είναι το ίδιο με το ReCipiENt@example.com (ή οποιαδήποτε άλλη παραλλαγή περιπτώσεων); Τι γίνεται με τον παραλήπτη@EXAMPLE.com και τον παραλήπτη@exAMple.com;

Η υπόθεση συνήθως δεν έχει σημασία

Το τμήμα του ονόματος τομέα που ανήκει σε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν είναι ευαίσθητο στις περισσότερες περιπτώσεις (δηλαδή η υπόθεση δεν έχει σημασία). Το τοπικό μέρος του γραμματοκιβωτίου (το όνομα χρήστη), ωστόσο, διακρίνει την πεζά. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ReCipiENt@eXaMPle.cOm είναι πράγματι διαφορετική από τον παραλήπτη@example.com (αλλά το ίδιο με το ReCipiENt@example.com).

Με απλά λόγια: Μόνο το ίδιο το όνομα χρήστη κάνει διάκριση πεζών-κεφαλαίων. Οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν επηρεάζονται από την περίπτωση.

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει πάντα. Δεδομένου ότι η ευαισθησία των κειμένων στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να προκαλέσει πολλή σύγχυση, προβλήματα διαλειτουργικότητας και εκτεταμένους πονοκεφάλους, θα ήταν ανόητο να απαιτήσετε την πληκτρολόγηση των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τη σωστή περίπτωση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένοι πάροχοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οι πελάτες είτε καθορίζουν την υπόθεση για σας είτε αγνοούν την υπόθεση εντελώς, αντιμετωπίζοντας και τις δύο περιπτώσεις ως ίσες.

Σχεδόν καμία υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ISP επιβάλλει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ευαίσθητες σε πεζά. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν τα γράμματα υποτίθεται ότι είναι επάνω / πεζά, αλλά δεν είναι, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν επιστρέφονται ως μη έγκυρα.

Εδώ είναι αυτό που σημαίνει:

Πώς να αποτρέψετε τη σύγχυση της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Εάν στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τη διεύθυνση του παραλήπτη που έχει γραφτεί λάθος, ενδέχεται να επιστρέψει σε εσάς με αποτυχία παράδοσης . Σε αυτή την περίπτωση, προσπαθήστε να βρείτε τον τρόπο με τον οποίο ο παραλήπτης έγραψε τη διεύθυνσή του και δοκιμάστε μια διαφορετική ορθογραφία. Αν απαντάτε στο μήνυμα, για παράδειγμα, πρέπει να αφήσετε το email να περάσει επειδή θα απαντήσετε στην ίδια ακριβώς διεύθυνση που σας έστειλε με email.

Για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο αποτυχιών παράδοσης λόγω διαφορών στις περιπτώσεις του ονόματος γραμματοκιβωτίου του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου και για να κάνετε τη δουλειά εύκολη για τους διαχειριστές συστημάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χρησιμοποιήστε μόνο πεζούς χαρακτήρες όταν δημιουργείτε μια νέα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εάν δημιουργήσετε μια νέα διεύθυνση Gmail, για παράδειγμα, κάντε κάτι σαν j.smithe@gmail.com αντί για J.Smithe@gmail.com .

Συμβουλή: Οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσες επειδή αγνοούν όχι μόνο την περίπτωση επιστολών στο όνομα χρήστη και το τμήμα τομέα, αλλά και περιόδους. Για παράδειγμα, το jsmithe@gmail.com είναι το ίδιο με το j.smithe@gmail.com , jsmi.th.e@gmail.com , jSm.iTHE@gmail.com και ακόμα j.sm.ith.e@googlemail.com .

Τι λέει το πρότυπο

Το RFC 5321, το πρότυπο που καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η μεταφορά ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθορίζει το ζήτημα ευαισθησίας σε περίπτωση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως:

Το τοπικό τμήμα ενός γραμματοκιβωτίου ΠΡΕΠΕΙ να αντιμετωπιστεί ως ευαίσθητο σε πεζά. Επομένως, οι υλοποιήσεις SMTP πρέπει να φροντίσουν να διατηρήσουν την περίπτωση των τοπικών τμημάτων του γραμματοκιβωτίου. Συγκεκριμένα, για κάποιους οικοδεσπότες ο χρήστης "smith" είναι διαφορετικός από τον χρήστη "Smith". Ωστόσο, η αξιοποίηση της ευαισθησίας των περιπτώσεων τοπικών τμημάτων του γραμματοκιβωτίου εμποδίζει τη διαλειτουργικότητα και αποθαρρύνεται. Οι τομείς του γραμματοκιβωτίου ακολουθούν τους κανονικούς κανόνες DNS και κατά συνέπεια δεν είναι ευαίσθητοι σε πεζά.