Πτώση στην αγάπη με έναν καλλιτέχνη Scam

Μια Midwest Mom παίρνει για μια βόλτα με συνομιλία

Ο άντρας Rhonda Meade ερωτεύτηκε ότι υποσχέθηκε να έρθει μαζί του σε έναν παράδεισο τροπικού νησιού, όπου θα μπορούσαν να παντρευτούν κατά μήκος λευκών παραλιών καθώς ο ήλιος που γυρίζει σκοντάφτει σε απέραντα κρυστάλλινα νερά.

Όμως, το μόνο πράγμα που έφυγε από τη ζωή της ανύπαντρης μητέρας ηλικίας 36 ετών θα ήταν τελικά όλη η αποταμίευσή της και η ασφάλεια που της είχε αναθέσει ο «Βάλτερ».

Ο Meade, το όνομα του οποίου έχει αλλάξει για να προστατεύσει την ταυτότητά του, ήταν ένα από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που συρρέουν στο Internet κάθε χρόνο αναζητώντας ρομαντισμό και μια μακροχρόνια σχέση. Όπως και πολλές μονές γυναίκες, η μητέρα των δύο μέσων και η φροντίδα για τον παθιασμένο πατέρα της βρήκαν πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες όταν ήρθε να συναντήσει τους άντρες online.

Εισαγωγή σε ένα Yahoo! Η αίθουσα συζήτησης ένα βράδυ μετά την εργασία της νυχτερινής βάρδιας στη δουλειά της στο λιανικό εμπόριο, συναντήθηκε με έναν άντρα μόνο ένα κράτος μακριά, που την μαγείρεψε από τη στιγμή που μίλησε για πρώτη φορά μαζί του.

"Ήταν εξαιρετικά έξυπνος και συναντήθηκα πολύ ρομαντικός και πραγματικά με ενδιέφερε", είπε ο Meade. "Νόμιζα ότι ήταν πολύ καλό για να είναι αλήθεια."

Συζητήστε το βράδυ στο Yahoo! Messenger από τον Οκτώβριο του 2006 έως τον Φεβρουάριο του 2007, ο Walter, ένας αυτοαποκαλούμενος μηχανικός άσπρου γιακά και αθλητισμός ενθουσιώδης κολλεγίων, κατέληξε να πάρει το ξόρκι Meade για την πορεία της ζωής της.

«Ήμασταν παντρεμένοι», θυμάται, αγωνιζόμενος πίσω τα δάκρυα. "Αλλά, τότε, μου είπε ότι είχε χάσει τη δουλειά του, είχε απολυθεί, και ότι είχε ανάγκη. Έτσι, έκανα ό, τι θα έκανα για κάθε άνθρωπο στον οποίο ήμουν επενδυμένος. Του έδωσα τα χρήματα. "

Μετά τη μεταφορά των 7.000 δολαρίων στον τραπεζικό λογαριασμό της Walter από το δικό της λογαριασμό ταμιευτηρίου, η Meade λέει ότι οι συνομιλίες της με τον άνδρα έγιναν λιγότερο συχνές και τέλος, σταμάτησαν τελείως.

"Μπήκα για έναν ανόητο," είπε ο Meade, "και ήμουν θλιβερός."

Η Νιγηριανή απάτη μετακινείται στα Μηνύματα

Αλλά, ενώ ο Walter είχε πέσει σε δύσκολους καιρούς, ένας Νιγηριανός άνθρωπος χιλιάδες μίλια μακριά έκανε μια δολοφονία ως μέρος μιας επιχείρησης απατεώνων που στοχεύουν τους άνδρες και τις γυναίκες σε ρομαντικές σχέσεις μόνο για να τους αφήσουν ψηλά και στεγνά.

«Ποτέ δεν νομίζεις ότι μπορείς να γίνεις θύμα μέχρι να σου συμβεί», είπε ο Meade. "Αλλά, με όσους περισσότερους ανθρώπους υπάρχουν online, το Διαδίκτυο είναι ώριμο με ανθρώπους που αυτοί οι απάτες μπορούν να κοροϊδεύουν στο σχέδιό τους".

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνδρες και γυναίκες χρησιμοποιούν τα φόρουμ διαδικτυακής συνομιλίας και τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων για να συναντήσουν πιθανές ημερομηνίες και ίσως δυνητικούς συζύγους. Όμως, ενώ το άτομο στο άλλο άκρο της εφαρμογής σας για ανταλλαγή μηνυμάτων μπορεί να φαίνεται νόμιμο, πώς μπορείτε να το πείτε;

Μια από τις πιο μακροχρόνιες απάτες μέσω αλληλογραφίας και του Διαδικτύου, η απάτη της Νιγηρίας 419 (η οποία κατονομάζεται μετά από το τμήμα του κώδικα της Νιγηρίας που ασχολείται με συστήματα οικονομικής απάτης), υποστηρίζει ότι ένας πλούσιος ιδιοκτήτης επιχείρησης ή κυβερνητικός αξιωματούχος χρειάζεται βοήθεια από τη μεταφορά εκατομμυρίων δολαρίων τη χώρα του σε αντάλλαγμα για ένα ποσοστό των κεφαλαίων για τη βοήθειά σας. Αφού συμφωνήσετε να βοηθήσετε, ο απατεώνας συχνά ζητάει τη βοήθειά σας για την παροχή χρημάτων για να μεταφέρετε τα χρήματα.

Σήμερα, η απάτη έχει μετακινηθεί σε μηνύματα και κοινωνικά μέσα, όπου η νέα λειτουργία περιλαμβάνει ψεύτικες φωτογραφίες και ψεύτικες ταυτότητες. Εκτιμάται ότι η απάτη, η οποία ήταν γύρω για τουλάχιστον 20 χρόνια, κοστίζει τα θύματα εκατό εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Ο Meade ήταν ένα από αυτά τα θύματα.

"Μετά την αναφορά του περιστατικού τόσο στην ομοσπονδιακή όσο και στην τοπική επιβολή του νόμου, μου είπαν ότι πιθανότατα δεν θα περίμενα να δω τα χρήματα ξανά", ανέφερε. "Και, δεν είχα."

Προστατεύστε τον εαυτό σας

Ενώ το Διαδίκτυο μπορεί να είναι ένα αξιόλογο μέρος για να συναντήσετε νέους φίλους και πιθανά αγάπη συμφέροντα, οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά τη λήψη ισχυρισμών και επαφών με την ονομαστική τους αξία, σύμφωνα με το Internet Crime Complaint Center.

Η online εταιρική σχέση FBI και National White Crime Centre, υπεύθυνη για τη διερεύνηση και παρακολούθηση χιλιάδων καταγγελιών κάθε χρόνο, υποδεικνύει τα ακόλουθα όταν ασχολείσαι με άτομα ή επιχειρήσεις στο διαδίκτυο:

Εάν πιστεύετε ότι είστε θύμα απάτης στο Διαδίκτυο, αναφέρετε την απάτη στο Κέντρο καταγγελίας εγκλημάτων στο Διαδίκτυο και στην τοπική επιβολή του νόμου σας.

Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε αρχείο για οποιεσδήποτε συνομιλίες, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλη αλληλογραφία που ενδεχομένως έχετε λάβει ως αποδεικτικά στοιχεία, καθώς οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου μπορούν να ζητούν όλα τα έγγραφα ως μέρος της έρευνάς τους.

Ενημερώθηκε από Christina Michelle Bailey 5/24/16