Πώς να μετατρέψετε τις μετρήσεις στο Excel

Χρησιμοποιώντας τη συνάρτηση CONVERT σε τύπους Excel

Η λειτουργία CONVERT χρησιμοποιείται για τη μετατροπή μετρήσεων από ένα σετ μονάδων σε ένα άλλο στο Excel.

Για παράδειγμα, η συνάρτηση CONVERT μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μετατρέψει βαθμούς Κελσίου σε βαθμούς Φαρενάιτ, ώρες έως λεπτά ή μέτρα έως πόδια.

Σύνταξη συνάρτησης μετατροπής

Αυτή είναι η σύνταξη της συνάρτησης CONVERT:

= ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ( Αριθμός , από_Unit , To_Unit )

Όταν επιλέγετε μονάδες για μετατροπή, είναι οι shortforms που εισάγονται ως arguments From_Unit και To_Unit για τη λειτουργία. Για παράδειγμα, το "in" χρησιμοποιείται για ίντσες, το "m" για τους μετρητές, το δευτερόλεπτο για το δεύτερο κλπ. Στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας υπάρχουν αρκετά παραδείγματα.

CONVERT Παράδειγμα λειτουργίας

Μετατροπή μετρήσεων στο Excel. © Ted French

Σημείωση: Αυτές οι οδηγίες δεν περιλαμβάνουν βήματα μορφοποίησης για το φύλλο εργασίας, όπως βλέπετε στην εικόνα του παραδείγματος μας. Αν και αυτό δεν θα επηρεάσει την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού, το φύλλο εργασίας σας θα φαίνεται πιθανώς διαφορετικό από το παράδειγμα που εμφανίζεται εδώ, αλλά η συνάρτηση CONVERT θα σας δώσει τα ίδια αποτελέσματα.

Σε αυτό το παράδειγμα, θα εξετάσουμε πώς να μετατρέψετε μια μέτρηση 3,4 μέτρων σε μια ισοδύναμη απόσταση σε πόδια.

  1. Καταχωρίστε τα δεδομένα στα κελιά C1 έως D4 ενός φύλλου εργασίας του Excel όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.
  2. Επιλέξτε το κελί E4. Εδώ εμφανίζονται τα αποτελέσματα της λειτουργίας.
  3. Μεταβείτε στο μενού Φόρμες και επιλέξτε Περισσότερα Λειτουργίες> Μηχανική και, στη συνέχεια, επιλέξτε CONVERT από αυτό το αναπτυσσόμενο μενού.
  4. Στο παράθυρο διαλόγου , επιλέξτε το πλαίσιο κειμένου δίπλα στη γραμμή "Αριθμός" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κελί E3 στο φύλλο εργασίας για να εισάγετε εκείνη την αναφορά κυττάρων στο παράθυρο διαλόγου.
  5. Επιστρέψτε στο παράθυρο διαλόγου και επιλέξτε το πλαίσιο κειμένου "From_unit" και, στη συνέχεια, επιλέξτε το κελί D3 στο φύλλο εργασίας για να εισάγετε εκείνη την αναφορά κελί.
  6. Επιστροφή στο ίδιο παράθυρο διαλόγου, εντοπίστε και επιλέξτε το πλαίσιο κειμένου δίπλα στην επιλογή "To_unit" και στη συνέχεια επιλέξτε το κελί D4 στο φύλλο εργασίας για να εισαγάγετε εκείνη την αναφορά κελί.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .
  8. Η απάντηση 11.15485564 θα πρέπει να εμφανίζεται στο κελί Ε4.
  9. Όταν κάνετε κλικ στο κελί E4, η πλήρης λειτουργία = CONVERT (E3, D3, D4) εμφανίζεται στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας.
  10. Για να μετατρέψετε άλλες αποστάσεις από μέτρα σε πόδια, αλλάξτε την τιμή στο κελί E3. Για να μετατρέψετε τιμές χρησιμοποιώντας διαφορετικές μονάδες, εισαγάγετε τη σύντομη μορφή των μονάδων στα κελιά D3 και D4 και την τιμή που πρέπει να μετατραπεί στο κελί E3.

Για να γίνει ευκολότερη η ανάγνωση της απάντησης, ο αριθμός των δεκαδικών θέσεων που εμφανίζονται στο κελί Ε4 μπορεί να μειωθεί χρησιμοποιώντας την επιλογή Μείωση Δεκαδικού που είναι διαθέσιμη στην ενότητα Αρχική σελίδα> Αριθμοί .

Μια άλλη επιλογή για μεγάλους αριθμούς όπως αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ROUNDUP .

Κατάλογος των μονάδων μέτρησης συνάρτησης CONVERT του Excel και των σύνθετων μορφών τους

Αυτά τα shortforms καταχωρούνται ως το όρισμα From_unit ή To_unit για τη λειτουργία.

Τα shortforms μπορούν να πληκτρολογηθούν απευθείας στην κατάλληλη γραμμή στο παράθυρο διαλόγου ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί η αναφορά κυψέλης στη θέση του shortform στο φύλλο εργασίας .

χρόνος

Έτος - Ημέρα "ημ" - Ημέρα "Ημέρα" - "Χρόνο" - "mn" Δεύτερο -

Θερμοκρασία

Βαθμός (Κελσίου) - Πτυχίο "C" ή "Cel" (Fahrenheit) - Πτυχίο "F" ή "Fah"

Απόσταση

Μέτρο - "m" Mile (statute) - "mi" μίλι (ναυτικό) - "Nmi" μίλι (US μόνιμη απόσταση μιλίων) - "survey_mi" Inch - "στα πόδια" - "lys" Parsec - "pc" ή "parsec" Angstrom - "ang" Pica - "pica"

Υγρό Μέτρο

(US) - "pt" ή "us_pt" Pint (Ηνωμένο Βασίλειο) - "uk_pt" - "l" Quart - "qt" Γάλλον - "gal"

Βάρος και Μάζα

Gram - "g" Μάζα λιβρών (avoirdupois) - "lbm" Μάζα ουγκιάς (avoirdupois) - "ozm" Εκατό βάρος (US) - "cwt" ή "shweight" - "u" Ton (αυτοκρατορική) - "uk_ton" ή "LTON" Slug - "sg"

Πίεση

Pascal - ατμόσφαιρα "Pa" ή "p" - "atm" ή "at" mm του υδραργύρου - "mmHg"

Δύναμη

Newton - "Ν" Dyne - "dyn" ή "dy" Λίρα δύναμη - "lbf"

Εξουσία

Ιπποδύναμη - "h" ή "HP" Pferdestärke - "PS" Watt - "w" ή "W"

Ενέργεια

Joule - "J" Erg - "e" Θερμιδική (θερμοδυναμική) - "c" Θερμίδα (IT) - "cal" Ηλεκτρόνιο volt - "ev" ή "eV" - "wh" ή "Wh" Foot-pound - "flb" BTU - "btu" ή "BTU"

Μαγνητισμός

Tesla - "T" Gauss - "ga"

Σημείωση: Δεν εμφανίζονται όλες οι επιλογές εδώ. Εάν η μονάδα δεν χρειάζεται να είναι συντομευμένη, δεν εμφανίζεται σε αυτή τη σελίδα.

Metric Unit Formforms

Για τις μετρικές μονάδες, η μόνη αλλαγή στο όνομα μιας μονάδας καθώς μειώνεται ή αυξάνεται το μέγεθος είναι το πρόθεμα που χρησιμοποιείται μπροστά από το όνομα, όπως το εκατοστόμετρο για 0.1 μέτρα ή το κιλό για 1.000 μέτρα.

Με δεδομένο αυτό, παρακάτω είναι μια λίστα πρόθετων ενός γράμματος που μπορούν να τοποθετηθούν μπροστά σε οποιαδήποτε σύντομη μορφοποίηση μονάδας μέτρησης που αναφέρεται παραπάνω για να αλλάξουν τις μονάδες που χρησιμοποιούνται είτε στα επιχειρήματα From_unit είτε To_unit .

Παραδείγματα:

Ορισμένα από τα προθέματα πρέπει να εισαχθούν με κεφαλαία γράμματα:

Πρόθεμα - Σύντομη μορφή exa - "E" peta - "P" tera - "T" giga - "G" mega - "M" kilo - "k" hecto - h hu dekao - "c" milli - "m" micro - "u" nano - "n" pico - "p" femto -