Βασικά φύλλα Google

Τα υπολογιστικά φύλλα Google ή τα φύλλα, όπως είναι τώρα γνωστά, ξεκίνησαν ως αυτόνομο προϊόν, αλλά τώρα αποτελούν πλήρως ενσωματωμένο τμήμα του Google Drive . Έχει τη δυνατότητα να είναι εξαιρετικά χρήσιμη για όσους έχουν ανάγκη να ασχοληθούν με υπολογιστικά φύλλα σε μια ρύθμιση ομάδας. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα Φύλλα Google στη διεύθυνση drive.google.com.

Εισάγω και εξάγω

Γενικά, τα Φύλλα Google απαιτούν να συνδεθείτε σε έναν Λογαριασμό Google. Εάν δεν έχετε, θα σας ζητήσει να δημιουργήσετε ένα. Μπορείτε να εισαγάγετε υπολογιστικά φύλλα από το Excel ή οποιοδήποτε άλλο πρότυπο αρχείο .xls ή .csv ή μπορείτε να δημιουργήσετε ένα υπολογιστικό φύλλο στον ιστό και να το κατεβάσετε ως αρχείο .xls ή .csv

Μοιραστείτε τον πλούτο

Αυτό είναι όπου τα φύλλα του Google είναι πολύ χρήσιμα. Μπορείτε να προσκαλέσετε άλλους χρήστες να προβάλλουν ή να επεξεργάζονται το υπολογιστικό φύλλο σας. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να μοιραστείτε ένα υπολογιστικό φύλλο με συνεργάτες στο γραφείο σας για να πάρετε τα στοιχεία τους σε ένα δοκιμαστικό έργο. Θα μπορούσατε να μοιραστείτε ένα υπολογιστικό φύλλο με μια τάξη και να αφήσετε τους μαθητές να εισάγουν δεδομένα. Μπορείτε να μοιραστείτε το υπολογιστικό φύλλο με τον εαυτό σας, ώστε να μπορείτε να το δείτε και να το επεξεργαστείτε σε περισσότερους από έναν υπολογιστές. Τα αρχεία είναι επίσης διαθέσιμα στο Google Drive για πιθανή επεξεργασία εκτός σύνδεσης.

Αν μοιράζεστε ένα φάκελο , όλα τα αντικείμενα του συγκεκριμένου φακέλου κληρονομούν τις ιδιότητες κοινής χρήσης.

Πολλοί χρήστες, όλες με τη μία

Αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισε τις αιώνες. Δοκίμασα αυτό με το να επεξεργάζομαι ταυτόχρονα τέσσερα άτομα στο υπολογιστικό φύλλο δοκιμής για να δούμε πώς αντιδρά. Τα Φύλλα Google δεν είχαν κανένα πρόβλημα αφήνοντας πολλά άτομα να επεξεργάζονται κελιά. Σε προηγούμενες εκδόσεις, εάν δύο άτομα επεξεργάζονταν ακριβώς το ίδιο κελί ταυτόχρονα, όποιος αποθηκεύει τις τελευταίες αλλαγές θα αντικαταστήσει το κελί. Από τότε η Google έχει μάθει πώς να χειρίζεται ταυτόχρονες τροποποιήσεις ταυτόχρονα.

Γιατί θα θέλατε πολλούς χρήστες στο υπολογιστικό σας φύλλο; Το βρήκαμε πολύ χρήσιμο για τη δοκιμή του λογισμικού, την υποβολή προτάσεων χαρακτηριστικών ή απλώς για τη δημιουργία ιδεών. Όταν χρησιμοποιείτε ένα υπολογιστικό φύλλο, είναι σημαντικό να θεσπίσουμε κανόνες εκ των προτέρων και διαπιστώσαμε ότι είναι ευκολότερο να δημιουργήσει ένα άτομο το υπολογιστικό φύλλο, ενώ άλλοι προσθέτουν δεδομένα στα κελιά. Έχοντας πολλούς ανθρώπους οι στήλες τείνουν να γίνονται χαοτικές.

Συνεργαστείτε και συζητήστε

Τα Φύλλα Google παρέχουν ένα εύχρηστο ενσωματωμένο εργαλείο συνομιλίας στη δεξιά πλευρά της οθόνης, ώστε να συζητάτε για τις αλλαγές με οποιονδήποτε άλλον έχει πρόσβαση στο συγκεκριμένο υπολογιστικό φύλλο αυτήν τη στιγμή. Αυτό βοηθά στην άμβλυνση των επιπτώσεων της ταυτόχρονης επεξεργασίας των κυττάρων.

Διαγράμματα

Μπορείτε να δημιουργήσετε διαγράμματα από τα δεδομένα του Sheets Google. Μπορείτε να επιλέξετε από μερικούς βασικούς τύπους χαρτών, όπως πίτα, μπαρ και διασπορά. Η Google δημιούργησε επίσης έναν μηχανισμό για τη δημιουργία εφαρμογών γραφήματος από τρίτους. Είναι πιθανό να τραβήξετε ένα γράφημα ή ένα gadget και να το δημοσιεύσετε κάπου έξω από το υπολογιστικό φύλλο, ώστε να μπορείτε να έχετε ένα διάγραμμα πίτας που τροφοδοτείται από δεδομένα που ενημερώνονται πίσω από τις σκηνές, για παράδειγμα. Μόλις δημιουργήσετε ένα χάρτη με τον κανονικό τρόπο, ενσωματώνεται στο υπολογιστικό σας φύλλο. Μπορείτε να επεξεργαστείτε το γράφημα και μπορείτε να αποθηκεύσετε το ίδιο το γράφημα ως εικόνα png για εισαγωγή σε άλλα προγράμματα.

Μεταφορτώστε μια νέα έκδοση

Τα Φύλλα Google ξεκίνησαν ως κάτι που προσανατολίστηκε στην κοινή χρήση ενός υπολογιστικού φύλλου, διατηρώντας όμως ένα αντίγραφο ασφαλείας στην επιφάνεια εργασίας. Αυτό ήταν μια σοφή πορεία δράσης με πειραματικό νέο λογισμικό, αλλά η Google είχε χρόνια να σβήσει τα κύρια σφάλματα χαρακτηριστικών. Τώρα μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μεταφορτωμένα υπολογιστικά φύλλα σας μέσω του Google Drive, αλλά δεν υπάρχει καμία ανάγκη αν διατηρείτε το αρχείο στο Google για επεξεργασία. Τα φύλλα υποστηρίζουν επίσης τις εκδόσεις.