Κάντε φόρμες και ερωτήσεις στα Έγγραφα Google

01 από 09

Έντυπα Έγγραφα Google - Έρευνες για τις μάζες

Αποτύπωση οθόνης

Θέλετε να μάθετε τι θέλουν οι συνάδελφοί σας για μεσημεριανό γεύμα; Πρέπει να λάβετε ανατροφοδότηση για την εκπαίδευσή σας; Θέλετε να μάθετε ποια ταινία θέλετε να βλέπουν οι φίλοι σας το Σάββατο; Χρειάζεστε μια βάση δεδομένων με τους αριθμούς τηλεφώνου του μέλους της λέσχης σας; Χρησιμοποιήστε τα Έντυπα Google.

Τα έντυπα στα Έγγραφα Google είναι εύκολο να δημιουργηθούν. Μπορείτε να ενσωματώσετε φόρμες σε ιστοσελίδες ή στο ιστολόγιό σας ή μπορείτε να στείλετε τον σύνδεσμο σε ένα email. Φαίνεται πολύ πιο επαγγελματική από πολλά εργαλεία δωρεάν έρευνας εκεί έξω.

Τα έντυπα τροφοδοτούν τα αποτελέσματά τους απευθείας σε ένα υπολογιστικό φύλλο στα Έγγραφα Google. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να λάβετε τα αποτελέσματα και να τα δημοσιεύσετε, να χρησιμοποιήσετε τα gadgets ή τα διαγράμματα υπολογιστικών φύλλων μαζί τους ή να εξαγάγετε τα αποτελέσματα για χρήση στο Excel ή σε άλλο υπολογιστικό φύλλο υπολογιστών. Για να ξεκινήσετε, συνδεθείτε στα Έγγραφα Google και επιλέξτε Νέα: Φόρμα από το επάνω αριστερό μενού.

02 του 09

Ονομάστε τη φόρμα σας

Αποτύπωση οθόνης
Δώστε το νέο σας όνομα σε ένα όνομα και αρχίστε να προσθέτετε ερωτήσεις. Μπορείτε να επιλέξετε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις από την έρευνα σας και μπορείτε να αλλάξετε τύπους ερωτήσεων αργότερα. Κάθε απάντηση θα είναι μια νέα στήλη στο υπολογιστικό σας φύλλο.

Το κουμπί για την προσθήκη νέων ερωτήσεων βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία.

03 του 09

Επιλέξτε από ερωτήσεις λίστας

Αποτύπωση οθόνης
Επιλέξτε από μια λίστα ερωτήσεις που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα αναπτυσσόμενο πλαίσιο με μια λίστα επιλογών. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μόνο μία επιλογή από τη λίστα.

Όπως συμβαίνει με όλες τις ερωτήσεις σχετικά με μια φόρμα, υπάρχει ένα πλαίσιο ελέγχου, αν θέλετε να ζητήσετε από όλους να απαντήσουν σε αυτήν την ερώτηση. Διαφορετικά, μπορούν απλά να το παρακάμψουν και να προχωρήσουν.

04 του 09

Επιλέξτε πλαίσια

Αποτύπωση οθόνης

Τα πλαίσια ελέγχου σάς επιτρέπουν να επιλέξετε περισσότερα από ένα στοιχεία από μια λίστα και να επιλέξετε το πλαίσιο δίπλα στο στοιχείο για να υποδείξετε τις επιλογές τους.

Για τις περισσότερες ερωτήσεις φόρμας, μπορείτε να αρχίσετε να πληκτρολογείτε τις ερωτήσεις σας στο κενό και να εμφανιστεί ένα νέο κενό. Το κενό πλαίσιο στο κάτω μέρος της λίστας είναι ελαφρώς διαφανές για να σας δείξει ότι δεν είναι ορατό.

Μόλις κάνετε κλικ σε ένα κενό, γίνεται ορατό στη φόρμα σας. Εάν κάνετε λάθος και καταλήξετε σε πάρα πολλά κενά, κάντε κλικ στο Χ στα δεξιά του κενού για να το διαγράψετε.

05 του 09

Κλίμακα (1-n) Ερωτήσεις

Αποτύπωση οθόνης
Οι ερωτήσεις κλιμάκωσης επιτρέπουν στους χρήστες να βαθμολογούν κάτι σε μια κλίμακα από ένα σε οποιοδήποτε αριθμό επιθυμείτε. Για παράδειγμα, αξιολογήστε την αγάπη σας για πίτα σε μια κλίμακα από ένα έως δέκα. Αξιολογήστε την αντίθεση σας στις εμπλοκές κυκλοφορίας σε μια κλίμακα από ένα έως τρία.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθορίσει τον αριθμό που θέλετε ως τον υψηλότερο αριθμό και επισημάνετε τα δύο άκρα. Η τεχνική επισήμανση είναι προαιρετική, αλλά είναι σύγχυση να αξιολογούμε τα πράγματα σε κλίμακες χωρίς να γνωρίζουμε τι αντιπροσωπεύουν οι αριθμοί. Είμαι βαθμολογία πίτα ένα επειδή είναι το νούμερο ένα αγαπημένο επιδόρπιο μου, ή θα πρέπει να το βαθμολογήσω δέκα επειδή είναι τέλεια;

06 του 09

Έντυπα κειμένου

Αποτύπωση οθόνης
Οι φόρμες κειμένων είναι για σύντομες απαντήσεις κειμένου με δυο λέξεις ή λιγότερο. Πράγματα όπως τα ονόματα ή οι αριθμοί τηλεφώνου λειτουργούν καλά ως μορφές κειμένου, παρόλο που αν ζητάτε ονόματα, μπορεί να θέλετε να ζητήσετε ξεχωριστά τα ονόματα και τα επώνυμα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε μια στήλη για καθένα στο υπολογιστικό φύλλο σας, η οποία θα διευκολύνει τη διαλογή της λίστας με το όνομα.

07 του 09

Παράγραφοι

Αποτύπωση οθόνης

Εάν θέλετε μεγαλύτερη ανταπόκριση, χρησιμοποιήστε μια ερώτηση για παραγράφους. Αυτό δίνει στον χρήστη μεγαλύτερη περιοχή για να απαντήσει σε μια ερώτηση, όπως "Έχετε ανατροφοδότηση για τους καλλιτέχνες μας;"

08 από 09

Μοιραστείτε τη φόρμα σας

Αποτύπωση οθόνης
Όταν ολοκληρώσετε την προσθήκη ερωτήσεων, μπορείτε να αποθηκεύσετε τη φόρμα σας. Μην ανησυχείτε αν το κουμπί αποθήκευσης είναι ήδη γκρι. Αυτό σημαίνει απλά ότι η Google έχει αποθηκεύσει αυτόματα τη φόρμα για εσάς.

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να μοιραστείτε τη φόρμα σας. Μπορείτε να μοιραστείτε τη φόρμα με έναν από τους τρεις τρόπους, τη σύνδεση, την ενσωμάτωση και την αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η δημόσια διεύθυνση URL για τη φόρμα σας βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για τη σύνδεση με τη φόρμα. Μπορείτε να πάρετε τον κώδικα για να ενσωματώσετε τη φόρμα σας σε μια ιστοσελίδα κάνοντας κλικ στο κουμπί Περισσότερες ενέργειες στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Κάνοντας κλικ στο κουμπί Αυτό το κουμπί φόρμας σάς επιτρέπει να εισάγετε μια λίστα διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να στείλετε τη φόρμα.

09 του 09

Η φόρμα σας γίνεται ένα υπολογιστικό φύλλο

Αποτύπωση οθόνης
Μόλις τελειώσετε και η φόρμα σας έχει αποθηκευτεί, μπορείτε να προχωρήσετε και να κλείσετε αυτό το παράθυρο. Η φόρμα σας θα τροφοδοτηθεί σε ένα υπολογιστικό φύλλο στα Έγγραφα Google. Το υπολογιστικό φύλλο είναι ιδιωτικό από προεπιλογή, παρόλο που η φόρμα σας είναι δημόσια.

Αν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε το υπολογιστικό φύλλο με άλλους ή να το δημοσιεύσετε, αλλά η επιλογή είναι δική σας. Μπορείτε επίσης να εισάγετε και να προσθέσετε μη αυτόματα δεδομένα στο υπολογιστικό φύλλο σας χωρίς να χρειάζεται να βασιστείτε στη φόρμα ή να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα για να δημιουργήσετε διαγράμματα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γράφημα που είναι δημόσιο, ενώ αφήνετε το ίδιο το λογιστικό φύλλο ιδιωτικό. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσατε να γράψετε τα αποτελέσματα της έρευνας σας ή να δείξετε έναν χάρτη όπου εντοπίζονται οι ερωτηθέντες χωρίς να χρειάζεται να εμφανίσετε σε όλους τα ανεπεξέργαστα δεδομένα.