Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Peercoin

Μια εναλλακτική λύση Bitcoin που εξοικονομεί ενέργεια

Όταν το Peercoin (PPC) διαμορφώθηκε το 2013, ένας από τους κύριους στόχους του ήταν να ανακουφίσει την υπερβολική ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για την τροφοδοσία του δικτύου bitcoin . Η έμφαση του Peercoin σε μια υβριδική προσέγγιση της εξόρυξης είναι μια βασική διαφορά σε σύγκριση με τη δομή του bitcoin.

Στον πυρήνα της, το Peercoin είναι ουσιαστικά μια μορφή ψηφιακού χρήματος που χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain για τη διατήρηση ενός εύκολα προσπελάσιμου δημόσιου ημερολογίου που περιέχει όλες τις συναλλαγές.

Αυτό προσφέρει τη διαφάνεια, μαζί με ένα σχετικά εύκολο στη χρήση σύστημα μεταφοράς και ένα ανοιχτό κώδικα βάσης, ακριβώς όπως αυτό που έκανε το Bitcoin το χρυσό πρότυπο για όσους επιθυμούν να στείλουν και να λάβουν χρήματα χωρίς την ανάγκη μιας τράπεζας ή άλλου διαμεσολαβητή. Το Bitcoin δεν είναι χωρίς τα προβλήματά του, όμως, γεγονός που έχει επηρεάσει τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν τις δικές τους cryptocurrencies (συχνά αναφέρεται ως altcoins) για την αντιμετώπιση ορισμένων από αυτές τις αδυναμίες.

Κρυπτοσυχνότητες και κατανάλωση ενέργειας

Η μετατόπιση των περισσότερων κρυπτοσυχνοτήτων διευκολύνεται από μια δημόσια δέσμη και την αντίληψη της απόδειξης (PoW). Όταν πραγματοποιείται πρώτα μια συναλλαγή, ομαδοποιείται με άλλα που δεν έχουν ακόμα επικυρωθεί για να σχηματίσουν κρυπτογραφικά προστατευμένο μπλοκ.

Οι υπολογιστές στο δίκτυο των αντίστοιχων κερμάτων χρησιμοποιούν τους κύκλους GPU και / ή CPU για να επιλύσουν συλλογικά σύνθετα μαθηματικά προβλήματα, περνώντας δεδομένα συναλλαγών ενός μπλοκ μέσω ενός συγκεκριμένου αλγόριθμου κατακερματισμού όπως SHA-256 (που χρησιμοποιείται από το bitcoin). Κάθε φορά που επιλύεται ένα μπλοκ, οι συναλλαγές του επαληθεύονται ως νόμιμες και προστίθενται στο blockchain. Οι ιδιοκτήτες αυτών των υπολογιστών, που είναι γνωστοί ως ανθρακωρύχοι, στη συνέχεια ανταμείβονται με ένα μερίδιο της κρυπτογράφησης για την εργασία τους.

Ενώ η εξόρυξη bitcoin και άλλες cryptocoins Proof-of-Work μπορεί να αποδειχθεί επικερδής, θέτει επίσης ένα αξιοσημείωτο στέλεχος στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, το εκτιμώμενο παγκόσμιο κόστος εξόρυξης για το δίκτυο bitcoin μόνο ήταν αρκετά πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως και η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο σύνολό του θα μπορούσε να τροφοδοτεί περισσότερα από δύο εκατομμύρια σπίτια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μια εναλλακτική λύση στην απόδειξη της εργασίας

Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 2012, η ​​έννοια Proof-of-Stake (PoS) αποσκοπούσε στην αντικατάσταση ή τουλάχιστον στη συμπλήρωση του μηχανισμού απόδειξης της εργασίας, ώστε οι συναλλαγές κρυπτογράφησης να μπορούν να επικυρώνονται στο blockchain χωρίς να απαιτείται τέτοιο μεγάλο ηλεκτρικό αποτύπωμα. Αντί να χρειαστούμε πεινασμένους ανθρακωρύχους, η διαδικασία δέσμευσης επιλέγει κόμβους με βάση το πόσα νομίσματα κρατούνται στο εικονικό πορτοφόλι ενός ατόμου.

Αυτοί που έχουν περισσότερα νομίσματα έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιλεγούν από έναν ντετερμινιστικό αλγόριθμο για να προσθέσουν ένα νέο μπλοκ στο blockchain, και με τη σειρά τους να συλλέξουν τις ανταμοιβές που έρχονται μαζί με αυτό το επίτευγμα. Παρόλο που δεν χρειάστηκε σημαντική ισχύς επεξεργασίας για την επίλυση του μπλοκ, όπως συμβαίνει με την παραδοσιακή εξόρυξη, οι συναλλαγές ήταν ακόμη αποδεδειγμένες και επικυρωμένες πριν προστεθούν στο βιβλίο. Στην περίπτωση του δικτύου Peercoin, αυτή η εναλλακτική μέθοδος PoS αναφέρεται ως κοπή.

Υβριδική Προσέγγιση του Peercoin

Οι προγραμματιστές της Peercoin αποφάσισαν μια υβριδική προσέγγιση κατά το σχεδιασμό του altcoin, βασισμένου σε μια τροποποιημένη έκδοση του codebase του bitcoin. Ενώ η PoW και η PoS παρουσιάζουν τις προσωπικές τους προκλήσεις όταν χρησιμοποιούνται ως ανεξάρτητα συστήματα αποδείξεων, ένας συνδυασμός των δύο ήταν μοναδικός μόνο για τη ΔΕΗ κατά την απελευθέρωσή της και το ενδιαφέρον που συγκέντρωσε μεταξύ των κρυπτοφωτιστών.

Παρόλο που η παραδοσιακή εξόρυξη PoW που βασίζεται στον επεξεργαστή χρησιμοποιείται από την Peercoin, το σύστημα PoS είναι το ίδιο. το τελευταίο το οποίο το κρατά ασφαλές από μια επίθεση κατά 51%, όπου ένα μέρος θα μπορούσε ουσιαστικά να αναλάβει τον έλεγχο της πλειονότητας του δικτύου και να χειριστεί το blockchain. Για να διευκολυνθεί μια τέτοια επίθεση, ο επιτιθέμενος θα χρειαζόταν εξουσία πάνω από το ήμισυ του συνόλου των κερμάτων νομισματοκοπίας - ένα κατόρθωμα που φαίνεται σχεδόν αδύνατο, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι ο επιτιθέμενος πιθανότατα θα βλάψει τη δική του επένδυση Peercoin .

Το νομισματοκοπείο Peercoin κερδίζει 1% ετησίως, το οποίο είναι μια ξεχωριστή ανταμοιβή από τυχόν κέρματα που μπορεί να συσσωρεύονται μέσω του Standard PoW hashing. Τα κέρματα που κρατούνται στο πορτοφόλι σας είναι επιλέξιμα για νομισματοκοπείο μετά από περίοδο 30 ημερών και τόσο πιο συχνά νομίζετε ότι έχετε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσετε συμπληρωματική ΔΕΗ. Απαιτείται ειδικό υλικό για την εξόρυξη του Peercoin, αλλά η κοπή μπορεί να γίνει σχεδόν σε οποιαδήποτε συσκευή.

Υπάρχει μια εγγύηση που να εμποδίζει όσους έχουν τα περισσότερα νομίσματα να μονοπωλήσουν τη διαδικασία κοπής. Η ηλικία του κέρματος υπαγορεύει ότι η πιθανότητα επιτυχίας μεγιστοποιείται στο σημείο των 90 ημερών, οπότε δεν θα ληφθούν υπόψη όλα τα κέρματα στον αλγόριθμο της κοπής για πάντα.

Ένας από τους αρχικούς στόχους της Peercoin ήταν τελικά η σταδιακή κατάργηση της Απόδειξης Εργασίας από την εξίσωση, αλλά η αργή ανάπτυξή της και το γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν κατατάσσεται ακόμη στα κορυφαία 100 altcoins από την άποψη του μεριδίου αγοράς καθιστά εξαιρετικά απίθανο θα πραγματοποιηθεί ποτέ.

Τι άλλο κάνει το Peercoin διαφορετικό;

Εκτός από την υβριδική προσέγγιση της δημιουργίας κερμάτων και της επικύρωσης του μπλοκ, το Peercoin διαφέρει από το bitcoin με κάποιους άλλους αξιοσημείωτους τρόπους.

Πώς να αγοράσετε, να πουλήσετε και να ανταλλάξετε το Peercoin

Παρόλο που η δημοτικότητά του έχει εξασθενήσει κατά τη διάρκεια των ετών, η Peercoin μπορεί να αγοραστεί, να πωληθεί και να διακινηθεί μέσω διαφόρων ενεργών ανταλλαγών. Ed. Σημείωση: Όταν επενδύετε και εμπορεύεστε κρυπτοσυχνότητες, φροντίστε να προσέξετε τις κόκκινες σημαίες .

Peercoin πορτοφόλια

Μπορείτε επίσης να στέλνετε και να λαμβάνετε Peercoin απευθείας από το ψηφιακό πορτοφόλι σας προς ή από άλλη διεύθυνση, καθώς και να αποθηκεύετε τα κέρματά σας σε αυτό το ιδιωτικό λογισμικό που προστατεύεται από κλειδιά. Συνιστάται να κατεβάζετε μόνο το λογισμικό πορτοφολιών Peercoin απευθείας από τον επίσημο ιστότοπο, ο οποίος παρέχει πελάτες για λειτουργικά συστήματα Android, Linux, MacOS και Windows. Ο ιστότοπος παρέχει επίσης οδηγίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας ενός χαρτιού χωρίς χαρτί.