Τρόπος ενημέρωσης στα Windows 8.1

01 από 15

Προετοιμαστείτε για την Ενημέρωση στα Windows 8.1

© Microsoft

Τα Windows 8.1 είναι μια ενημερωμένη έκδοση των Windows 8 , πολύ με τον ίδιο τρόπο που τα service pack ήταν ενημερώσεις σε προηγούμενες εκδόσεις των Windows όπως τα Windows 7 . Αυτή η σημαντική ενημέρωση είναι εντελώς δωρεάν για όλους τους ιδιοκτήτες των Windows 8.

Σημαντικό: Αυτό το σεμινάριο 15 βημάτων θα σας οδηγήσει σε όλη τη διαδικασία ενημέρωσης του αντιγράφου των Windows 8 στα Windows 8.1, το οποίο διαρκεί περίπου 30 έως 45 λεπτά. Αν έχετε προηγούμενη έκδοση των Windows (όπως 7, Vista, κ.λπ.) και θέλετε να κάνετε αναβάθμιση στα Windows 8.1, θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα αντίγραφο των Windows 8.1 (Windows 8 με την ενημερωμένη έκδοση 8.1 που περιλαμβάνεται ήδη).

Με αυτό το πέρασμα, ήθελα να ξεκινήσω αυτό το σεμινάριο αναβάθμισης των Windows 8.1 με μερικά προπαρασκευαστικά βήματα που ίσως να μην σας βλέπουν η Microsoft ή άλλες ιστοσελίδες που συνιστούν.

Ακολουθεί μια σειρά από εργασίες που πρέπει να εξετάσετε πριν ολοκληρώσετε τη διαδικασία ενημέρωσης . Αυτές οι προτάσεις βασίζονται στην μακροχρόνια εμπειρία αντιμετώπισης προβλημάτων και την επίλυση διαφόρων προβλημάτων που παρατηρούνται κατά τις εγκαταστάσεις του λογισμικού, τις ενημερώσεις των Windows και τις εγκατεστημένες τις υπηρεσίες του πακέτου - όλα πολύ παρόμοια με αυτή την ενημερωμένη έκδοση των Windows 8.1.

  1. Βεβαιωθείτε ότι τουλάχιστον το 20% του χώρου της κύριας μονάδας σας είναι δωρεάν.

    Η διαδικασία αναβάθμισης των Windows 8.1 θα ελέγξει ότι έχετε τον ελάχιστο απαιτούμενο χώρο για να κάνει την επιχείρησή της, αλλά εδώ σας δίνεται η ευκαιρία να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος wiggle πριν προειδοποιήσετε γι 'αυτό.
  2. Εφαρμόστε όλες τις ενημερώσεις των Windows και, στη συνέχεια, κάντε επανεκκίνηση των Windows 8 μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, ακόμα και αν δεν σας ζητηθεί. Αν δεν έχετε ελέγξει ποτέ για ενημερώσεις πριν από το χέρι, μπορείτε να το κάνετε από τη μικροεφαρμογή του Windows Update στον Πίνακα Ελέγχου .

    Τα ζητήματα του Windows Update είναι σχετικά κοινά. Δεν θέλετε να βρείτε τον εαυτό σας να αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που προκαλείται από μια μικροσκοπική ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας ώθησε πριν από δύο μήνες κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης ενημερωμένης έκδοσης του λειτουργικού συστήματος όπως τα Windows 8.1.

    Σημαντικό: Εάν για κάποιο λόγο δεν θέλετε να εγκαταστήσετε όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις των Windows, παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το KB2871389 για να διασφαλίσετε ότι σας προσφέρεται η ενημερωμένη έκδοση των Windows 8.1 στο Store. Εφαρμόστε αυτήν την ενημέρωση μεμονωμένα μέσω του Windows Update ή εγκαταστήστε το χειροκίνητα μέσω του συνδέσμου.
  3. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Στα Windows 8, ο ευκολότερος τρόπος επανεκκίνησης είναι από το εικονίδιο τροφοδοσίας, το οποίο είναι προσβάσιμο από τις Ρυθμίσεις στο μενού γοητείας (σύρετε από τη δεξιά πλευρά και μετά από τις ρυθμίσεις ή το WIN + I ).


Οι περισσότεροι υπολογιστές, ειδικά εκείνοι με εγκατεστημένα Windows 8, σπάνια επανεκκινούν πραγματικά . Συχνά κοιμούνται και αδρανοποιούν , αλλά σπάνια κλείνουν και ξεκινούν από το μηδέν. Κάνοντας αυτό πριν από την ενημέρωση στα Windows 8.1 εξασφαλίζει ότι τα Windows 8, καθώς και το υλικό του υπολογιστή σας, ξεκινά καθαρό.

4. Απενεργοποιήστε την προστασία σε πραγματικό χρόνο στο Windows Defender. Μπορείτε να το κάνετε αυτό από την καρτέλα Ρυθμίσεις στο Windows Defender, την οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση από τη μικροεφαρμογή του Windows Defender στον Πίνακα Ελέγχου.

Συμβουλή: Θα ήταν επίσης καλό να εκτελέσετε μια πλήρη σάρωση χρησιμοποιώντας το Windows Defender πριν από την ενημέρωση στα Windows 8.1. Παρόμοια με τη συζήτηση των ενημερώσεων των Windows παραπάνω, πιθανότατα δεν θέλετε να δείτε τα πρώτα σημάδια ενός ιού ή άλλου κακόβουλου λογισμικού ακριβώς όπως τα Windows 8.1 προσπαθούν να ολοκληρώσουν την εγκατάσταση.

Σημείωση: Εάν αντί αυτού χρησιμοποιείτε ένα εργαλείο αντιμετώπισης κακόβουλου λογισμικού τρίτου μέρους, μπορείτε να μάθετε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την προστασία σε πραγματικό χρόνο σε αυτό το συγκεκριμένο εργαλείο χρησιμοποιώντας αυτόν τον οδηγό.

Αφού ολοκληρώσετε όλες τις προετοιμασίες, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στο Βήμα 2 για να ξεκινήσετε την αναβάθμιση των Windows 8.1.

02 από 15

Ανοίξτε το Windows Store

Αρχική οθόνη των Windows 8.

Για να ξεκινήσετε την αναβάθμιση των Windows 8 στα Windows 8.1 , ανοίξτε το στοιχείο Αποθήκευση από την οθόνη " Έναρξη" ή από την οθόνη "Εφαρμογές".

Συμβουλή: Επειδή τα κεραμίδια στην οθόνη " Έναρξη" μπορούν να αναδιαμορφωθούν, το Store μπορεί να βρίσκεται αλλού ή ακόμα και να έχει αφαιρεθεί. Εάν δεν το βλέπετε, ελέγξτε την οθόνη Apps.

03 από 15

Επιλέξτε την Ενημέρωση των Windows

Ενημέρωση των Windows 8.1 στο Windows Store.

Με το Windows Store ανοιχτό, θα πρέπει τώρα να δείτε μια μεγάλη ενημερωμένη έκδοση πλακιδίων Windows με την "Ενημέρωση στα Windows 8.1 δωρεάν" δίπλα σε μια φωτογραφία ενός tablet της Microsoft Surface.

Κάντε κλικ ή αγγίξτε αυτό το κεραμίδι για να ξεκινήσετε τη διαδικασία ενημέρωσης.

Δεν βλέπετε την επιλογή " Ενημέρωση των Windows ";

Εδώ είναι τέσσερα πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε:

Ανοίξτε αυτόν τον σύνδεσμο στο IE στα Windows 8, ο οποίος θα σας μεταφέρει απευθείας στην ενημερωμένη έκδοση των Windows 8.1 στο Windows Store (το επόμενο βήμα). Εάν αυτό δεν λειτουργεί, δοκιμάστε το κουμπί Αναβάθμιση τώρα σε αυτήν τη σελίδα.

Δοκιμάστε να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη των Windows Store και, στη συνέχεια, δοκιμάστε ξανά. Μπορείτε να το κάνετε αυτό εκτελώντας το wsreset.exe από την εφαρμογή Εκτέλεση , που βρίσκεται στην οθόνη Apps . Η εκκίνηση μπορεί επίσης να ξεκινήσει από το μενού Power User Menu (Χρήστης τροφοδοσίας) ή πατώντας WIN και R μαζί σε ένα πληκτρολόγιο .

Βεβαιωθείτε ότι το KB2871389 έχει εγκατασταθεί με επιτυχία. Μπορείτε να ελέγξετε για αυτό μέσω του συνδέσμου Προβολή ιστορικού ενημερώσεων που είναι διαθέσιμο στο Windows Update στον Πίνακα Ελέγχου . Εάν δεν είναι εγκατεστημένο, εγκαταστήστε το μέσω του Windows Update ή κάντε λήψη και εγκατάσταση αυτό με μη αυτόματο τρόπο από τη Microsoft εδώ.

Τέλος, ενώ δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά γι 'αυτό, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ενημερωμένη έκδοση των Windows 8.1 δεν είναι διαθέσιμη από το Windows Store εάν εκτελείτε Windows 8 Enterprise ή εάν το αντίγραφο των Windows 8 εγκαταστάθηκε χρησιμοποιώντας μια εικόνα ISO MSDN ή εάν ενεργοποιήθηκε χρησιμοποιώντας KMS.

04 από 15

Κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη

Windows 8.1 Ενημερωμένη οθόνη Pro.

Κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη για να ξεκινήσετε τη διαδικασία λήψης των Windows 8.1 .

Τα Windows 8.1 είναι μια σημαντική ενημέρωση για τα Windows 8 και έτσι δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι απαιτεί μεγάλη λήψη. Αναβαθμίζω μια έκδοση 32 bit των Windows 8 Pro και το μέγεθος λήψης είναι 2,81 GB. Το μέγεθος της λήψης θα διαφέρει κάπως Αν η έκδοση ή η αρχιτεκτονική σας είναι διαφορετική από τη δική μου, αλλά όλα θα είναι αρκετά GB σε μέγεθος.

Όπως αναφέρεται στην οθόνη λήψεων των Windows 8.1 που βλέπετε τώρα, μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε κατά τη λήψη της ενημερωμένης έκδοσης .

Σημείωση: Αναβαθμίζω τα Windows 8 Pro στα Windows 8.1 Pro σε αυτό το σεμινάριο, αλλά τα βήματα ισχύουν εξίσου εάν κάνετε αναβάθμιση των Windows 8 στα Windows 8.1 (η τυπική έκδοση).

05 από 15

Περιμένετε ενώ τα Windows 8,1 Λήψεις και Εγκαταστάσεις

Windows 8.1 Pro Λήψη & Εγκατάσταση Διαδικασία.

Αναμφισβήτητα το λιγότερο συναρπαστικό μέρος της διαδικασίας ενημέρωσης των Windows 8.1 , τώρα μπορείτε να περιμένετε ενώ κατεβάζει και κάνει το μεγαλύτερο μέρος της εγκατάστασης.

Ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι η Λήψη τελικά αλλάζει στην επιλογή Εγκατάσταση και λήψη του υπολογιστή σας έτοιμη , έπειτα Να γίνει η προετοιμασία της ενημερωμένης έκδοσης , έπειτα Έλεγχος συμβατότητας , Εφαρμογή αλλαγών , Συγκέντρωση πληροφοριών και, τέλος, Προετοιμασία για επανεκκίνηση .

Δεν χρειάζεται να παρακολουθήσετε όλες αυτές τις αλλαγές. Περιμένετε μέχρι να δείτε την ειδοποίηση για την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, όπως φαίνεται στη συνέχεια στο βήμα 6.

Σημείωση: Η λήψη του πολλών πακέτων ενημερωμένων εκδόσεων των Windows 8.1 μπορεί να διαρκέσει λίγα λεπτά σε μια γρήγορη σύνδεση και εάν το Windows Store δεν είναι απασχολημένο ή μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον μία ώρα για πιο αργές συνδέσεις και εάν οι διακομιστές είναι συμφυείς . Τα βήματα μετά την Λήψη πρέπει να διαρκούν 15 έως 45 λεπτά στους περισσότερους υπολογιστές, ανάλογα με την ταχύτητα του υπολογιστή.

Συμβουλή: Αν χρειαστεί να ακυρώσετε τη λήψη ή την εγκατάσταση, απλώς κάντε κλικ ή πατήστε στο παράθυρο Windows 8.1 Pro και κατόπιν επιλέξτε Cancel install από τις επιλογές στο κάτω μέρος της οθόνης.

06 από 15

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας

Windows 8.1 Εγκατάσταση Υποστήριξη επανεκκίνησης.

Μόλις ολοκληρωθούν τα βήματα εγκατάστασης των Windows 8.1 και τα αρχικά βήματα εγκατάστασης, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που σας ζητά να κάνετε επανεκκίνηση.

Κάντε κλικ ή αγγίξτε την επιλογή Επανεκκίνηση τώρα για να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Σημείωση: Δεν χρειάζεται να καθίσετε και να παρακολουθήσετε την εμφάνιση της παραπάνω οθόνης. Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, σας λένε ότι ο υπολογιστής σας θα επανεκκινήσει αυτόματα σε 15 λεπτά .

07 από 15

Περιμένετε κατά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας

Windows 8.1 Εγκατάσταση Επανεκκίνηση του υπολογιστή.

Η επόμενη επάνω είναι λίγο περισσότερο περιμένει. Για να συνεχίσετε την εγκατάσταση των Windows 8.1 , ο υπολογιστής σας πρέπει να επανεκκινηθεί έτσι ώστε το πακέτο αναβάθμισης να έχει πρόσβαση σε αρχεία που δεν είναι κανονικά διαθέσιμα σε εγκαταστάσεις λογισμικού ενώ εκτελούνται τα Windows.

Σημαντικό: Μπορεί να δείτε την παραπάνω οθόνη επανεκκίνησης να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως 20 λεπτά ή περισσότερο. Κρατήστε πατημένο την αντίδραση για να αναγκάσετε την επανεκκίνηση, επειδή ο υπολογιστής σας φαίνεται κρεμασμένος, ακόμα κι αν η φωτεινή ένδειξη δραστηριότητας του σκληρού δίσκου παραμένει σταθερή ή είναι σβηστή. Προτείνω να περιμένετε τουλάχιστον 30 έως 40 λεπτά πριν υποθέσετε ότι κάτι πήγε στραβά και στη συνέχεια επανεκκινήστε το με το χέρι.

08 από 15

Περιμένετε ενώ τα πράγματα είναι έτοιμα

Εφαρμογή της οθόνης Ρυθμίσεις υπολογιστή στα Windows 8.1.

Ναι, περιμένουμε περισσότερο, αλλά είμαστε σχεδόν τελειωμένοι. Τα Windows 8.1 έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και θα πρέπει να έχετε τον υπολογιστή σας ξανά σύντομα.

Στη συνέχεια, θα δείτε τη συσκευή Getting ready on a black screen, με μια ποσοστιαία ένδειξη. Αυτό πιθανότατα θα περάσει γρήγορα.

Μετά από αυτό, θα δείτε την προετοιμασία , μετά την εφαρμογή των ρυθμίσεων του υπολογιστή και , στη συνέχεια, την εγκατάσταση μερικών ακόμη πράξεων - αυτές θα παραμείνουν για λίγο, μέχρι μερικά λεπτά το καθένα. Η συνολική διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από 5 έως 30 λεπτά, ανάλογα με την ταχύτητα του υπολογιστή σας.

09 από 15

Αποδεχτείτε τους Όρους Άδειας Χρήσης των Windows 8.1

Όροι άδειας χρήσης των Windows 8.1 Pro.

Εδώ θα πρέπει να αποδεχτείτε τους όρους άδειας χρήσης για τα Windows 8.1 Οι όροι αυτοί αντικαθιστούν αυτούς που έχετε αποδεχθεί για το αντίγραφο των Windows 8 από το οποίο αναβαθμίζετε.

Πατήστε ή αγγίξτε την Αποδοχή για να αποδεχτείτε τους όρους και να συνεχίσετε.

Σημαντική σημείωση Σχετικά με τους Όρους άδειας χρήσης των Windows 8.1

Ξέρω ότι είναι δελεαστικό να δεχόμαστε τους όρους της άδειας χωρίς να τις διαβάσουμε και το κάνουμε όλοι, αλλά υπάρχουν ορισμένα σημαντικά πράγματα σε αυτό το έγγραφο που πρέπει να γνωρίζετε. Στην πρώτη ενότητα, τουλάχιστον, είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε.

Ακολουθούν οι επικεφαλίδες αν θέλετε να τους δείτε περισσότερο:

Μιλάω λίγο για τις άδειες των Windows 8.1 στη σελίδα μου Πληροφορίες για τα Windows 8.1, καθώς και στις Συχνές ερωτήσεις για την εγκατάσταση των Windows 8.

10 από 15

Ρυθμίστε τις ρυθμίσεις των Windows 8.1

Windows 8.1 Ρυθμίσεις ρυθμίσεων ενημέρωσης.

Σε αυτήν την οθόνη, θα βρείτε έναν αριθμό προκαθορισμένων ρυθμίσεων που μπορείτε να αποδεχτείτε όπως δίνεται ή να προσαρμόσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Σας συνιστώ να επιλέξτε Χρήση ρητών ρυθμίσεων . Μπορείτε να κάνετε αλλαγές σε οποιαδήποτε από αυτές τις ρυθμίσεις αργότερα από τα Windows 8.1 . Εάν βλέπετε ήδη κάτι που δεν σας αρέσει, μπορείτε να επιλέξετε Customize και να κάνετε τις αλλαγές εδώ.

Μήπως αυτή η εμφάνιση είναι γνωστή; Αυτή είναι η έκδοση των Windows 8.1 μιας οθόνης που είδατε μετά την εγκατάσταση ή την πρώτη ενεργοποίηση του υπολογιστή Windows 8 . Σας παρουσιάζεται και πάλι λόγω αλλαγών και νέων επιλογών στα Windows 8.1.

11 από 15

Συνδεθείτε

Windows 8.1 Συνδεθείτε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

Στη συνέχεια, θα συνδεθείτε. Χρησιμοποιήστε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείτε κάθε μέρα για να συνδεθείτε στα Windows 8. Ο κωδικός πρόσβασης και ο τύπος λογαριασμού σας (τοπικός λογαριασμός εναντίον λογαριασμού της Microsoft) δεν έχουν αλλάξει ως μέρος της ενημέρωσης στα Windows 8.1

Σημείωση: Έχω διαγράψει τα περισσότερα από αυτά που μπορείτε να δείτε σε αυτήν την οθόνη επειδή θα μπορούσατε να δείτε κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που είδα και συνάμα απομακρύνει τις πληροφορίες μου. Ωστόσο, είναι διατυπωμένη, απλά συνδεθείτε όπως θα κάνατε οποιαδήποτε άλλη φορά.

12 από 15

Αποδοχή ρυθμίσεων SkyDrive

Ρυθμίσεις SkyDrive κατά την ενημέρωση των Windows 8.1.

Το SkyDrive είναι τεχνολογία αποθήκευσης νέφους της Microsoft και είναι πιο ολοκληρωμένη στα Windows 8.1 από ό, τι στα Windows 8.

Συνιστώ να αφήσετε τις ρυθμίσεις όπως είναι και πατώντας ή πατώντας στο Επόμενο για να συνεχίσετε.

13 από 15

Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η ενημέρωση των Windows 8.1

Ολοκλήρωση των ρυθμίσεών σας στην ενημερωμένη έκδοση των Windows 8.1.

Καθίστε σε αυτή την οθόνη αν τυχαίνει να το πιάσετε. Θα υπάρχει μόνο ένα λεπτό. Κάποια πράγματα τελευταίας στιγμής γίνονται πίσω από τις σκηνές για την εγκατάσταση των Windows 8.1.

14 από 15

Περιμένετε ενώ τα Windows 8.1 ορίζουν τα πράγματα

Ρύθμιση της οθόνης πράξεων επάνω στα Windows 8.1 Ενημέρωση.

Αυτό είναι το τελευταίο κομμάτι της αναμονής! Θα δείτε αυτήν την οθόνη, ακολουθούμενη από μερικές άλλες οθόνες με μεταβαλλόμενο έγχρωμο φόντο.

Τα Windows 8.1 επανεγκαθιστούν ορισμένες από τις εφαρμογές σας των Windows Store αυτήν τη στιγμή.

15 από 15

Καλώς ήρθατε στα Windows 8.1

Windows 8.1 Επιφάνεια εργασίας.

Συγχαρητήρια! Η ενημέρωση από τα Windows 8 στα Windows 8.1 ολοκληρώθηκε τώρα!

Δεν θα πρέπει να έχετε άλλα βήματα για να αποφύγετε να απολαμβάνετε τις αλλαγές στα Windows 8.1. Ωστόσο, αν δεν το έχετε ήδη, συστήνω ιδιαίτερα να δημιουργήσετε μια μονάδα ανάκτησης. Είναι ίσως το πιο σημαντικό ενεργό βήμα που μπορεί να λάβει οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης των Windows 8.

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος δημιουργίας μονάδας ανάκαμψης στα Windows 8 για πλήρη επεξήγηση.

Σημείωση: Δεν εκκινείτε απευθείας στην επιφάνεια εργασίας μετά την ενημέρωση στα Windows 8.1. Απλά ήθελα να δείξω την επιφάνεια εργασίας λόγω της προσθήκης του κουμπιού "Έναρξη". Μια νέα δυνατότητα στα Windows 8.1, ωστόσο, είναι η δυνατότητα ρύθμισης παραμέτρων των Windows 8 για εκκίνηση απευθείας στην επιφάνεια εργασίας. Για οδηγίες σχετικά με την εκκίνηση στην επιφάνεια εργασίας στα Windows 8.1 .

Ενημέρωση: Η Microsoft έχει κυκλοφορήσει ακόμα μια σημαντική ενημερωμένη έκδοση των Windows 8, που ονομάζεται Windows 8.1 Update . Τώρα που έχετε ενημερώσει τα Windows 8.1, κατευθυνθείτε στο Windows Update και εφαρμόστε την ενημερωμένη έκδοση της ενημερωμένης έκδοσης των Windows 8.1. Ανατρέξτε στα Windows 8.1 Ενημέρωση για τα γεγονότα για περισσότερα σχετικά με αυτό.