Δημιουργία χαρτοφυλακίου PDF γραφικού σχεδίου

Ένα ενιαίο, επαγγελματικό σχέδιο PDF φαίνεται πιο γυαλισμένο για την εμφάνιση της δουλειάς σας

Ενώ μπορείτε να δημοσιεύσετε αρκετά ξεχωριστά αρχεία PDF στον ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας, ως μέρος ενός χαρτοφυλακίου, δημιουργώντας ένα ενιαίο αρχείο PDF που παρουσιάζει μερικές από τις καλύτερες εργασίες σας είναι επίσης μια αποτελεσματική στρατηγική μάρκετινγκ, αν είστε γραφίστας.

Τα περισσότερα προγράμματα γραφικών λογισμικού (αν όχι όλα) μπορούν να εξάγουν ένα σχέδιο ως υψηλής ποιότητας PDF υψηλής ανάλυσης, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο κομμάτι σε μορφή φυλλαδίου που παρουσιάζει την καλύτερη δουλειά σας, η οποία μπορεί να στείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε υποψήφιους πελάτες ή εργοδότες.

Επιλογή εργασίας για το χαρτοφυλάκιό σας

Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε χαρτοφυλάκιο, η πιο σημαντική απόφαση είναι τι πρέπει να συμπεριλάβουμε. Εξετάστε αυτές τις συμβουλές:

Οργάνωση του Χαρτοφυλακίου

Για κάθε εργασία που έχετε επιλέξει, σκεφτείτε να προσθέσετε το όνομα του πελάτη και τη βιομηχανία, την περιγραφή του έργου, τον ρόλο σας στο έργο (όπως σχεδιαστής ή καλλιτεχνικό διευθυντή), όπου εμφανίστηκε το έργο - και, βεβαίως, τυχόν βραβεία, δημοσιεύσεις ή αναγνώριση σχετικά με το σχέδιο.

Μαζί με τα στοιχεία του έργου, θα μπορούσατε να συμπεριλάβετε κάποιο ιστορικό για τον εαυτό σας και την επιχείρησή σας, όπως μια συνοδευτική επιστολή, βιογραφικό σημείωμα, δήλωση αποστολής ή άλλες πληροφορίες, λίστα πελατών ή βιομηχανίας και τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Μην ξεχνάτε τις πληροφορίες επικοινωνίας!

Σκεφτείτε να προσλάβετε ή να συνεργαστείτε με έναν επαγγελματία συγγραφέα για να βοηθήσετε στην προετοιμασία του περιεχομένου σας, καθώς θα είναι η φωνή του χαρτοφυλακίου σας. Εάν χρειάζεστε τα κομμάτια σας φωτογραφίζονται, θεωρήστε επίσης έναν επαγγελματία. Αφού προετοιμάσετε το περιεχόμενο, είναι καιρός να προχωρήσετε στη φάση σχεδιασμού.

Ο σχεδιασμός

Αντιμετωπίστε το σχέδιο όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε έργο για έναν πελάτη. Ελάτε με διάφορα σχέδια και τσίμπημα μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Δημιουργήστε μια σταθερή διάταξη και στυλ σε όλη την έκταση. Η χρήση του συστήματος πλέγματος μπορεί να είναι χρήσιμη εδώ. Θυμηθείτε ότι ο σχεδιασμός του ίδιου του PDF είναι εξίσου μια βιτρίνα του ταλέντου σας με το έργο μέσα σε αυτό.

Τα Adobe InDesign και QuarkXPress είναι εξαιρετικές επιλογές για τη δημιουργία διάταξης πολλαπλών σελίδων και το Illustrator θα μπορούσε να λειτουργήσει καλά για γραφικές παραλλαγές και μορφές βαριάς μορφής. Σκεφτείτε τη ροή του περιεχομένου: ξεκινήστε με μια γρήγορη επισκόπηση και, στη συνέχεια, μπείτε σε παραδείγματα έργων με όλο το περιεχόμενο που καταλήξατε νωρίτερα.

Δημιουργία του PDF

Μόλις ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός σας, εξαγάγετε το σε PDF. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει το αρχικό αρχείο, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε και να επεξεργαστείτε έργα αργότερα. Ένα πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε εδώ είναι το μέγεθος του αρχείου, καθώς θα στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συχνά. Παίξτε με τις επιλογές συμπίεσης του λογισμικού σας μέχρι να φτάσετε σε ένα ευτυχισμένο μέσο μεταξύ της ποιότητας και του μεγέθους του αρχείου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Adobe Acrobat Professional για να συνδυάσετε πολλές σελίδες σχεδίασης και να μειώσετε το μέγεθος του τελικού PDF.

Χρησιμοποιώντας το PDF

Μπορείτε να στείλετε ηλεκτρονικά το PDF απευθείας σε υποψήφιους πελάτες, αποφεύγοντας την ανάγκη αποστολής τους σε έναν ιστότοπο. Μπορείτε επίσης να εκτυπώσετε το PDF και να το μεταφέρετε σε συνεντεύξεις ή να το εμφανίσετε σε ένα tablet. Βεβαιωθείτε ότι το ενημερώνετε τακτικά με την πιο καινούργια και σπουδαία εργασία σας.