Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία γρήγορης εμφάνισης OSX για να προβάλετε έναν φάκελο γεμάτο εικόνες.

Έχουμε όλοι αυτή την εμπειρία.

Καθίζετε με μια ομάδα συναδέλφων και ένας από αυτούς αναφέρει: "Βρήκα ακριβώς αυτό το χαρακτηριστικό δολοφόνων στον Mac μου". Στη συνέχεια, αυτός ή αυτή ανοίγει το βιβλίο Mac Pro του και συνεχίζει να επιδεικνύει κάτι που απλά έκανε τη ζωή σας πιο εύκολη. Η απάντησή σας είναι αναπόφευκτα, "Ουάου, δεν το ήξερα αυτό!"

Το μεγάλο πράγμα για την εργασία στην πλατφόρμα Macintosh είναι ότι υπάρχουν τόνοι αυτών των μικρών πολύτιμων λίθων μπαίνει μακριά στο OSX που πράγματι κάνουν τη ζωή σας τόσο ευκολότερη.

Μια κοινή καταγγελία έχει έναν φάκελο γεμάτο από εικόνες που κάθεται στην επιφάνεια εργασίας σας και θέλετε να τα δείτε. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το κάνετε αυτό. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε:

Τι γίνεται αν θέλετε απλά να ρίξετε μια ματιά στα περιεχόμενα χωρίς να χάσετε χρόνο;

Πολλοί άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει ενσωματωμένη δυνατότητα γρήγορης προβολής εικόνων και άλλου περιεχομένου στο Mac OS X. Δεν χρειάζεται να ανοίξετε το iPhoto ή να εγκαταστήσετε λογισμικό τρίτου μέρους για να δείτε ένα ευρετήριο μικρογραφιών ή μια γρήγορη παρουσίαση εικόνες-απλώς χρησιμοποιήστε την ενσωματωμένη δυνατότητα Quick Look του OSX.

Δυσκολία: Εύκολη

Χρόνος που απαιτείται: 30 δευτερόλεπτα

Εδώ είναι πώς:

  1. Χρησιμοποιήστε το Finder για να ανοίξετε το φάκελο των εικόνων που θέλετε να δείτε. Οι εικόνες μπορούν να είναι σε οποιοδήποτε μέσο τύπου σκληρού δίσκου, CD, μονάδα flash, κάρτα μνήμης, κοινόχρηστο στοιχείο δικτύου κ.λπ.
  2. Επιλέξτε τις φωτογραφίες που θέλετε να προβάλετε. Εάν θέλετε ολόκληρο το φάκελο, απλά πατήστε Command-A για να επιλέξετε όλα.
  3. Πατήστε Επιλογή / Διαστήματος . Ένα νέο παράθυρο ανοίγει και η πρώτη εικόνα στην επιλογή συμπληρώνει το παράθυρο. Αυτό που ψάχνετε είναι η δυνατότητα Quick Look του OSX.

Χρησιμοποιώντας τη Γρήγορη εμφάνιση

  1. Για να μετακινηθείτε μεταξύ των εικόνων, πατήστε το πλήκτρο δεξί βέλους για να μετακινηθείτε προς τα εμπρός ή το πλήκτρο αριστερού βέλους για να μετακινηθείτε προς τα πίσω.
  2. Στην κορυφή του παραθύρου υπάρχουν δεξιά και αριστερά βέλη. Κάντε κλικ σε αυτά για να μετακινηθείτε προς τα εμπρός ή προς τα πίσω.
  3. Εάν διαθέτετε ένα μαγικό ποντίκι, μετακινώντας τα αριστερά και δεξιά θα μετακινηθείτε προς τα εμπρός και προς τα πίσω στις εικόνες.
  4. Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να ανοίξετε το Quick Look. Επιλέξτε το περιεχόμενο του φακέλου σας και στο Finder επιλέξτε File> Quick Look ή πατήστε Command-Y .
  5. Θέλετε να έχετε προβολή σε πλήρη οθόνη; Κάντε κλικ στο κουμπί Πλήρης οθόνη στα δεξιά του κουμπιού κλεισίματος.
  6. Θέλετε να δείτε τις εικόνες ως παρουσίαση διαφανειών ; Μεταβείτε στην προβολή Ολόκληρη την οθόνη και κάντε κλικ στο κουμπί Αναπαραγωγή / Παύση στον ελεγκτή που εμφανίζεται.
  7. Θέλετε να δείτε ένα φύλλο ευρετηρίου των εικόνων; Κάντε κλικ στο κουμπί Ευρετήριο φύλλων (το κουμπί με τέσσερα ορθογώνια) στη διεπαφή Quick Look ή πατήστε Command-Return .
  8. Θέλετε να δείτε ένα φύλλο ευρετηρίου σε προβολή πλήρους οθόνης ; Κάντε κλικ στο Φύλλο Ευρετηρίου (Index Sheet), αλλά στο n στον ελεγκτή.
  9. Για να επιστρέψετε στο Quick Look από το φύλλο ευρετηρίου, πατήστε το πλήκτρο Esc .
  10. Για να κάνετε μεγέθυνση σε μια εικόνα με γρήγορη εμφάνιση, πατήστε το πλήκτρο Option , με το πλήκτρο Option πατημένο, κάντε κλικ και σύρετε γύρω από την εικόνα.
  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα με προεπισκόπηση για να ανοίξετε την τρέχουσα εικόνα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Προεπισκόπηση.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Κοινή χρήση για να μοιραστείτε την τρέχουσα εικόνα χρησιμοποιώντας το Mail, να προσθέσετε την εικόνα στις Φωτογραφίες, να την τοποθετήσετε στο Twitter ή στο Facebook και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι το Quick Look δεν περιορίζεται στο Finder. Βρίσκεται σε εφαρμογές FTP όπως Transmit και Cyberduck. Για παράδειγμα, στη λειτουργία "Αποστολή" μπορείτε να ξεκινήσετε τη γρήγορη εμφάνιση επιλέγοντας Αρχείο> Γρήγορη εμφάνιση. Αυτή η λειτουργία ενσωματώνεται επίσης στο μήνυμα και στα μηνύματα. Στην Αλληλογραφία, κάντε κλικ στο κουμπί Κλιπ χαρτιού το οποίο προσθέτει συνημμένα. Μεταβείτε στο φάκελο που θέλετε να επισυνάψετε, επιλέξτε το και κάντε δεξί κλικ στο φάκελο για να δείτε το Quick Look στο εμφανιζόμενο μενού περιβάλλοντος. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν έχετε μερικές δωδεκάδες εικόνες στο φάκελο και θέλετε να επισυνάψετε μόνο μία.

Μια τελευταία σημείωση. Το Quick Look δεν λειτουργεί μόνο με εικόνες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ένα φάκελο που περιέχει έγγραφα και άλλα μέσα, όπως το βίντεο.

Ο, τι χρειάζεσαι: