Πώς να κρύψετε το ασύρματο δίκτυό σας από τους γείτονές σας

Ήσασταν τόσο γενναιόδωρος, χωρίς να το γνωρίζετε

Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε την αξία των χρημάτων μας όταν πρόκειται για τη σύνδεσή μας στο Διαδίκτυο, γι 'αυτό είναι κοινό να επεκτείνουμε την εμβέλειά του προσθέτοντας έναν ασύρματο δρομολογητή ή ένα ασύρματο σημείο πρόσβασης . Μόλις αρχίσετε να εκπέμπετε την ασύρματη πρόσβαση, ωστόσο, το σήμα μπορεί ενδεχομένως να ληφθεί έξω από το σπίτι σας από άλλους. Αν δεν έχετε κρυφό δίκτυο, το Wireless Internet Leech θα χρησιμοποιήσει την πρόσβαση στο Internet ενώ πληρώνετε το λογαριασμό.

Αυτοί οι άνθρωποι ζουν ακριβώς γύρω από σας ή μπορεί να περνούν απλά για να κάνουν μια «κίνηση με το leeching». Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συνδεθούν στο ασύρματο δίκτυό σας και να σκοτώσουν το εύρος ζώνης ενώ πληρώνετε το λογαριασμό. Υπάρχουν ακόμη και ιστοσελίδες αφιερωμένες στην εύρεση ανοικτών σημείων ασύρματης πρόσβασης. Ορισμένες βδέλλες επίσης ψεκάζουν γκράφιτι ή χρησιμοποιούν κιμωλία κοντά σε ένα ανοιχτό σημείο ασύρματης πρόσβασης για να επισημάνουν ή να περιηγηθούν στον ιστότοπο, ώστε άλλοι να γνωρίζουν από πού μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν ασύρματη πρόσβαση. Οι Warchalkers χρησιμοποιούν κωδικούς και σύμβολα για να υποδείξουν το όνομα SSID , διαθέσιμο εύρος ζώνης, κρυπτογράφηση που χρησιμοποιείται, κλπ.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να εμποδίσετε τους γείτονές σας και τους άλλους να αποχωρούν από την ασύρματη σύνδεση στο internet. Δείτε τι πρέπει να κάνετε.

Ενεργοποιήστε την κρυπτογράφηση WPA2 στον ασύρματο δρομολογητή σας

Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο ασύρματου δρομολογητή και ενεργοποιήστε την κρυπτογράφηση WPA2 στον ασύρματο δρομολογητή. Ενδέχεται να έχετε ήδη ενεργοποιήσει την κρυπτογράφηση, αλλά ενδέχεται να χρησιμοποιείτε την παλιά κρυπτογράφηση WEP και την ευπάθεια. Το WEP είναι εύκολα hacked από ακόμη και τους πιο αρχαρίους χάκερ σε λιγότερο από ένα λεπτό ή δύο με τη χρήση δωρεάν εργαλεία που βρέθηκαν στο Διαδίκτυο. Ενεργοποιήστε την κρυπτογράφηση WPA2 και ορίστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για το δίκτυό σας.

Απόκρυψη του ασύρματου δικτύου σας αλλάζοντας το όνομα του (SSID)

Το SSID σας είναι το όνομα που δίνετε στο ασύρματο δίκτυό σας. Θα πρέπει πάντα να αλλάζετε αυτό το όνομα από τον προεπιλεγμένο κατασκευαστή του, ο οποίος είναι συνήθως το εμπορικό σήμα του δρομολογητή (π.χ. Linksys, Netgear, D-link κ.λπ.). Η αλλαγή του ονόματος σας βοηθά να αποτρέψετε τους χάκερς και τις βδέλλες από την εύρεση συγκεκριμένων τρωτών σημείων που σχετίζονται με το εμπορικό σήμα του δρομολογητή σας . Εάν οι hackers γνωρίζουν το εμπορικό σήμα, τότε θα μπορούσαν να βρουν ένα εκμεταλλευόμενο για να χρησιμοποιήσουν εναντίον του (αν υπάρχει). Το εμπορικό σήμα επίσης τους βοηθάει να καθορίσουν ποιο είναι ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης διαχειριστή για το δρομολογητή (αν δεν το έχετε αλλάξει).

Κάντε το SSID κάτι τυχαίο και προσπαθήστε να το κάνετε όσο είστε άνετοι. Όσο περισσότερο το SSID το καλύτερο, καθώς βοηθάει τους hackers να χρησιμοποιούν Rainbow Table based επιθέσεις για να δοκιμάσουν και να σπάσουν την ασύρματη κρυπτογράφηση .

Απενεργοποιήστε τον & # 34; Να επιτρέπεται ο διαχειριστής μέσω ασύρματου & # 34; Χαρακτηριστικό του ασύρματου δρομολογητή σας

Ως πρόσθετη προφύλαξη έναντι των χάκερ, απενεργοποιήστε τη δυνατότητα "επιτρέψτε τη διαχείριση μέσω ασύρματου δικτύου" στο δρομολογητή σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τον ασύρματο χάκερ να αποκτήσει τον έλεγχο του ασύρματου δρομολογητή σας. Απενεργοποιώντας αυτή τη λειτουργία, ο δρομολογητής σας επιτρέπει μόνο τη διαχείριση δρομολογητή από έναν υπολογιστή που είναι απευθείας συνδεδεμένος μέσω καλωδίου Ethernet . Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε λίγο να είναι στο σπίτι σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στην κονσόλα διαχείρισης του δρομολογητή σας.

Μόλις αποκρύψετε αυτό το δίκτυο, οι γείτονές σας δεν θα λαμβάνουν πλέον μια ελεύθερη βόλτα και ίσως θα έχετε αρκετό εύρος ζώνης για να προβάλλετε μια ταινία HD χωρίς να τραυματιστείτε και να πάρει όλα "μπλοκ" για μια αλλαγή.