Προστατεύστε τον εαυτό σας από τις προσβολές SMiShing (phishing SMS)

Φαίνεται ότι κάθε φορά που γυρίζεις αυτές τις μέρες κάποιος έχει βρει έναν νέο τρόπο να προσπαθήσει να σε χωρίσει από τα χρήματά σου ή να κλέψει την ταυτότητά σου. Οι απατεώνες δημοσιεύουν διαρκώς εφαρμογές απατεώνων στο Facebook , τοποθετώντας συνδέσμους κακόβουλου λογισμικού στο Tweets και στέλνοντάς σας ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing). Δεν υπάρχει πλέον ψηφιακός τομέας ιερός; Η απάντηση είναι όχι, και τώρα έχουν προχωρήσει σε phishing με βάση το κείμενο στο κινητό σας τηλέφωνο.

Το smishing είναι βασικά απάτες ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing) που αποστέλλονται μέσω μηνυμάτων κειμένου SMS (Short Message Service).

«Σίγουρα δεν θα πέθαινα για αυτό» λέτε. Προφανώς, κάποιος πέφτει γι 'αυτό, καθώς δεν θα το έκαναν αν δεν δούλευε μερικές φορές.

Απάτες ηλεκτρονικού "ψαρέματος" Παίξτε στο φόβο

Οι περισσότερες απάτες ηλεκτρονικού "ψαρέματος" εκμεταλλεύονται τους φόβους σας, όπως:

Είμαστε όλοι ανθρώπινοι. Όταν αντιμετωπίζουμε φόβο, μπορούμε να ρίξουμε λογική και λογική από το παράθυρο και να καταλήξουμε για μια απάτη, αν και θεωρήσαμε ότι είμαστε "πολύ έξυπνοι" για να ξεγελαστούν από κάτι τέτοιο. Πολλές επιθέσεις ηλεκτρονικού "ψαρέματος" που καταλήγουν να είναι επιτυχείς πιθανόν να μην αναγγέλλονται επειδή τα θύματα δεν θέλουν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι ήταν αρκετά αφελείς για να καταλάβουν.

Οι Phishers βελτιώνουν τις απάτες τους με την πάροδο του χρόνου, μαθαίνοντας ποιες δουλεύουν και ποιες όχι. Δεδομένης της σύντομης φύσης των μηνυμάτων SMS, οι phishers έχουν έναν πολύ περιορισμένο καμβά για να δουλέψουν, οπότε πρέπει να είναι επιπλέον δημιουργικοί σε μια smishing attack

Εδώ είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε κείμενα απάτης SMiShing:

Πολλές τράπεζες δεν στέλνουν μηνύματα κειμένου επειδή δεν θέλουν τους ανθρώπους να πέφτουν για να χτυπήσουν επιθέσεις. Εάν στέλνουν κείμενα, μάθετε ποιο αριθμό χρησιμοποιούν για να τα δημιουργήσουν, ώστε να γνωρίζετε εάν είναι νόμιμα. Οι απατεώνες μπορεί να χρησιμοποιούν ψευδείς αριθμούς ψευδώνυμων που μοιάζουν με αυτούς που προέρχονται από την τράπεζά σας, οπότε πρέπει να είστε σκεπτικοί και να μην απαντήσετε άμεσα. Επικοινωνήστε με την τράπεζά σας στον κανονικό αριθμό εξυπηρέτησης πελατών για να δείτε αν το κείμενο ήταν νόμιμο ή όχι.

Οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κείμενο συχνά απαριθμούν 5000 ή κάποιο άλλο αριθμό που δεν είναι αριθμός κελιών. Οι απατεώνες είναι πιθανό να αποκρύψουν την ταυτότητά τους χρησιμοποιώντας υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κείμενο, ώστε να μην αποκαλυφθεί ο πραγματικός τους αριθμός τηλεφώνου.

Εάν το περιεχόμενο του μηνύματος εντάσσεται σε μία από τις κατηγορίες φόβου παραπάνω, να είστε επιφυλακτικοί. Εάν απειλεί με οποιονδήποτε τρόπο τα μέλη της οικογένειάς σας ή τα μέλη της οικογένειάς σας, αναφέρετε τα σχόλια στις τοπικές αρχές και στο Κέντρο Internet Complaint Criminal Internet (IC3).

Εάν είναι πραγματικά η τράπεζα σας στέλνει μηνύματα, τότε θα πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς τι μιλάτε όταν τους καλέσετε χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου στην τελευταία δήλωση σας. Αν λένε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με το λογαριασμό σας, τότε το κείμενο ήταν προφανώς ψευδές.

Μπορεί να γίνει τίποτα για να αποφευχθεί η προσβολή των κειμένων; Εδώ είναι μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε τους smishers στον κόλπο.

Χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα "Εξατομίκευση κειμένου του παροχέα κυψέλης"

Σχεδόν όλοι οι κύριοι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα ψευδώνυμο κειμένου το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να λαμβάνετε κείμενα. Τα κείμενα παραμένουν στο τηλέφωνό σας και μπορείτε να στείλετε κείμενα, αλλά όποιος γράφετε βλέπει το ψευδώνυμό σας αντί του πραγματικού αριθμού σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποκλείσετε τα εισερχόμενα κείμενα από τον πραγματικό αριθμό σας και να δώσετε σε όλους τους φίλους και την οικογένειά σας το ψευδώνυμο που χρησιμοποιείτε. Δεδομένου ότι οι απατεώνες κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μαντέψουν το ψευδώνυμό σας και δεν μπορούν να το αναζητήσουν σε έναν τηλεφωνικό κατάλογο, χρησιμοποιώντας ένα ψευδώνυμο θα πρέπει να μειώσει τον αριθμό των spam και smishing κείμενα που λαμβάνετε.

Ενεργοποίηση των Κλειδιών Κλείδωμα από το Διαδίκτυο & # 34; Χαρακτηριστικό εάν είναι διαθέσιμο

Οι περισσότεροι spammers και smishers στέλνουν κείμενα μέσω μιας υπηρεσίας αναμετάδοσης κειμένου μέσω διαδικτύου που βοηθά στην απόκρυψη της ταυτότητάς τους και επίσης δεν μετράει το επίδομα γραφής τους (οι απατεώνες είναι φημισμένοι). Πολλοί πάροχοι κινητής τηλεφωνίας θα σας επιτρέψουν να ενεργοποιήσετε μια λειτουργία που θα εμποδίσει τα κείμενα που προέρχονται από το Διαδίκτυο. Αυτός είναι ένας άλλος εύκολος τρόπος για να μειώσετε το spam και να χαμογελάτε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο