PayPal για αρχάριους

Το PayPal είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία μεσαίου ανθρώπου στον κόσμο για online αγορές . Όπου τα MoneyGram και τα wire transfers ήταν τα πρότυπα στον 20ό αιώνα, σήμερα πάνω από 170 εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου απευθύνονται στο PayPal για να στείλουν χρήματα ο ένας στον άλλο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τι ακριβώς είναι το PayPal;

PayPal για αρχάριους. Γκριλ / ​​Getty

Από το ξεκίνημά της το 1998, το PayPal έχει γίνει ένας τόσο βολικός και αξιόπιστος τρόπος για να μεταφέρετε χρήματα online, πάνω από το 45% των αγορών του eBay περνούν μέσω του PayPal. Υπολογίζεται ότι τα $ 7000 παίρνουν συναλλαγές κάθε δευτερόλεπτο κάθε μέρα μέσω του PayPal.

Γιατί το PayPal είναι τόσο δημοφιλές;

Το PayPal έχει τρία μεγάλα οφέλη:

 1. Χρησιμοποιείται ευρέως, οπότε υπάρχει ισχυρή εξοικείωση και εμπιστοσύνη γύρω από την υπηρεσία PayPal.
 2. Είναι πολύ βολικό, καθώς το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ατόμου.
 3. Κρύβει πληροφορίες τραπεζικού λογαριασμού και πιστωτικής κάρτας από το άλλο μέρος.

Πώς λειτουργεί το PayPal

Το PayPal επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν χρήματα στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του άλλου, ενώ παράλληλα αποκρύπτουν την πιστωτική κάρτα και τις τραπεζικές πληροφορίες κάθε μέρους. Αυτό είναι ιδανικό για την αγορά αγαθών από αγνώστους και για τη μεταφορά χρημάτων σε άλλους ιδιώτες.

Παρόμοια με μια υπηρεσία μεσεγγύησης, το PayPal ενεργεί ως μεσάζων κατόχων χρημάτων. Μέσω των πολιτικών, των πρακτικών και της επιχειρηματικής ακεραιότητας της, το PayPal έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και των δύο μερών. Το PayPal εφαρμόζει εγγυήσεις, ώστε τόσο οι αγοραστές όσο και οι πωλητές να έχουν τη διαβεβαίωση ότι τα χρήματά τους ή τα αγαθά τους μπορούν να ανακτηθούν αν η συναλλαγή γίνει ξινή. Αυτός είναι ένας τρόπος που μπορείτε να εμπιστεύεστε το PayPal να μην είναι ιστότοπος απάτης .

Πάνω απ 'όλα: και τα δύο μέρη μπορούν να αποφύγουν τη γραφειοκρατία της απευθείας συναλλαγής με τις τράπεζες και τους παρόχους πιστωτικών καρτών.

Απαιτήσεις PayPal

Δεν υπάρχει απαίτηση για ειδική τεχνολογία ή επιχειρηματική άδεια αποστολής / παραλαβής χρημάτων μέσω του Paypal. Χρειάζεστε μόνο τα εξής:

 1. Μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 2. Μια έγκυρη πιστωτική κάρτα ή τραπεζικός λογαριασμός.

Ακριβώς επειδή είναι τόσο εύκολο στη χρήση, το PayPal είναι το αγαπημένο των εκατομμυρίων ερασιτεχνών πωλητών και αγοραστών σε όλο τον κόσμο.

Πώς κάνει το PayPal χρήματα;

Ως ενδιάμεσος χρηματοοικονομικός μεσίτης, το PayPal κάνει το κέρδος του χρεώνοντας ένα ποσοστό των χρημάτων που μεταφέρει σε εσάς.

 1. Για τη λήψη μεταφορών κάτω από $ 3000 USD: το τέλος είναι 2,9% + 0,30 δολάρια ΗΠΑ.
 2. Για τη λήψη των μεταφορών $ 3000.01 έως $ 10.000: το τέλος είναι 2.5% + $ 0.30 USD.
 3. Για τη λήψη μεταφορών $ 10,000.01 έως $ 100,000: το τέλος είναι 2,2% + $ 0,30 USD.
 4. Λαμβάνοντας μεταφορές πέραν των $ 100.000: Τα τέλη Paypal 1.9% + $ 0.30 USD.

Όπως ίσως υποθέσετε, οι έξυπνοι πωλητές θα αυξήσουν τις τιμές τους για να αντισταθμίσουν αυτή την χρέωση από την πλευρά του PayPal.

Τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το PayPal;

Υπάρχουν τρεις σημαντικές χρήσεις του PayPal:

 1. Για μοναδικές αγορές στο διαδίκτυο. Σας αρέσει ένα ζευγάρι παπούτσια στο eBay, για παράδειγμα, ή θέλετε να παραγγείλετε μια νέα μηχανή καφέ από έναν online πωλητή. Το PayPal είναι μια καλή εναλλακτική λύση στη χρήση της πιστωτικής σας κάρτας, καθώς μπορείτε να κρατήσετε τις πληροφορίες της κάρτας σας online.
 2. Για συνέχιση των συνδρομών στο διαδίκτυο. Αν θέλετε να εγγραφείτε στο Netflix ή σε άλλη ηλεκτρονική υπηρεσία συνδρομής που απαιτεί μηνιαίες πληρωμές, τότε το PayPal είναι μια καλή επιλογή. Μπορείτε ακόμη να ρυθμίσετε το PayPal να αποσύρεται απευθείας από τον τραπεζικό σας λογαριασμό αντί της πιστωτικής σας κάρτας.
 3. Να στείλετε χρήματα σε φίλους ή οικογένεια. Πρέπει να εξοφλήσετε κάποια μετρητά που δανείστηκαν από τον φίλο σας ή το παιδί σας είναι στην Αυστραλία και πρέπει να μεταφέρετε χρήματα σε αυτά. Το PayPal είναι καλό σε αυτές τις συναλλαγές και μπορεί να έχει μηδενικές προσαυξήσεις.

Λοιπόν, τι είναι το Catch With PayPal;

Όπως κάθε ηλεκτρονική υπηρεσία, υπάρχουν μειονεκτήματα και οι τιμές που πρέπει να πληρώσετε όταν χρησιμοποιείτε το PayPal.

 1. Τα ποσοστά συναλλάγματος του PayPal είναι πολύ ακριβά. Εάν είστε καναδός ή αγγλικός, για παράδειγμα, και αγοράζετε αγαθά από έναν Αμερικανό πωλητή, οι συναλλαγματικές ισοτιμίες που θα χρεώσει η PayPal δεν είναι μόνο πιο δαπανηρές από τις περισσότερες τράπεζες, αλλά το PayPal θα σας χρεώσει επίσης με επιπλέον χρέωση 2% για να μετατρέψετε νόμισμα.
 2. Το PayPal είναι υπερβολικά ευαίσθητο σε κινδύνους απάτης και θα κλείσει γρήγορα έναν απασχολημένο λογαριασμό PayPal αν υποψιάζεται ότι υπάρχει κάποιο παράπτωμα. Αυτό σημαίνει: Αν το PayPal αισθανθεί κίνδυνο ασφάλειας ή προστασίας προσωπικών δεδομένων, θα παγώσει τα χρήματά σας και δεν θα σας δώσει πρόσβαση για εβδομάδες έως ότου μπορείτε να διαψεύσετε τυχόν ισχυρισμούς περί απάτης.
 3. Η τηλεφωνική υποστήριξη του PayPal μπορεί να είναι ξεκάθαρη. Ενώ πολλοί χρήστες έχουν λάβει εξαιρετική υποστήριξη από το γραφείο τους, πολλοί άλλοι χρήστες αναφέρουν ότι έχουν απογοητευτεί από την έλλειψη προσοχής και έλλειψης γνώσεων από το προσωπικό του τηλεφώνου.
 4. Το PayPal είναι πιο ακριβό από πολλές εναλλακτικές λύσεις: Το Interac e-transfer, για παράδειγμα, είναι ελαφρώς φθηνότερο για ορισμένες διασυνοριακές μεταφορές.
 5. Το PayPal κατηγορήθηκε ότι υπερεκτιμά τους πελάτες σχετικά με τα τέλη τόκων, τα καθυστερημένα τέλη και άλλες μικρές πρόσθετες χρεώσεις. Ενώ οι κατηγορίες αυτές επιλύθηκαν γρήγορα επιστρέφοντας τους πελάτες, αυτό είναι ένα μαύρο σημάδι στις προηγούμενες επιχειρηματικές πρακτικές του PayPal.

Πόσο ασφαλές είναι το PayPal;

Παρόλο που κανένα σύστημα δεν είναι 100% ανθεκτικό, το PayPal έχει σχεδιάσει πολλούς ελέγχους και ισορροπίες στο σύστημά του για να διατηρεί τα λάθη και την απάτη στο ελάχιστο. Δεν θα βρείτε άλλο ηλεκτρονικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που να προστατεύει καλύτερα τους πελάτες του από το PayPal. Στην πραγματικότητα, το PayPal είναι αναμφισβήτητα υπερβολικά ευαίσθητο όταν πρόκειται για φόβους απάτης, καθώς δεν θα διστάσει να παγώσει ένα λογαριασμό που υποπτεύεται ότι ασκεί απάτη.

 1. Το PayPal είναι εγγυημένο κατά της απάτης και της κλοπής ταυτότητας. Το PayPal εγγυάται 100% προστασία από μη εξουσιοδοτημένες πληρωμές από το λογαριασμό σας. Για να σταματήσει η κλοπή ταυτότητας , κάθε συναλλαγή επιβεβαιώνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον κάτοχο του λογαριασμού PayPal. Οποιαδήποτε συναλλαγή θέλετε να αμφισβητήσετε θα σας δώσει πρόσβαση σε μια ομάδα υποστήριξης 24 ώρες το 24ωρο / 7 ημέρες την εβδομάδα από αναλυτές που θα λύσουν το πρόβλημά σας για εσάς.
 2. Οι αγορές eBay μπορούν επίσης να ασφαλιστούν μέχρι και $ 1000 μέσω του PayPal. Μια υπηρεσία που ονομάζεται "PayPal Buyer Protection" είναι ένας άλλος τρόπος με τον οποίο το PayPal θα πιστοποιήσει ότι ορισμένοι πωλητές είναι αξιόπιστοι.
 3. Η ομάδα καταπολέμησης της απάτης του PayPal λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο. Χρησιμοποιώντας εξελιγμένα μοντέλα κινδύνου και προηγμένη τεχνολογία, η ομάδα είναι σε θέση να ανιχνεύσει και συχνά να προβλέψει ύποπτη δραστηριότητα για να βοηθήσει στην εξάλειψη της κλοπής ταυτότητας. Η μοναδική δουλειά της ομάδας καταπολέμησης της απάτης είναι να κάνει κάθε συναλλαγή PayPal όσο το δυνατόν πιο ασφαλής και απρόσκοπτη.
 4. Πολλά άλλα μέτρα ασφαλείας του PayPal διακρίνουν την υπηρεσία από τους ανταγωνιστές της. Ο ιστότοπος του PayPal περιλαμβάνει λεπτομερείς ελέγχους, όπως η απόδειξη αποστολής και η απόδειξη παράδοσης.

Πώς αποκλείω το PayPal τα χρήματά μου;

Zabel / Getty

Μπορείτε να επιλέξετε είτε την τρέχουσα ισορροπία είτε την άμεση απόσυρση ως μέθοδο πληρωμής.

Το PayPal είναι αρκετά ευέλικτο, φιλικό για αρχάριους και είναι σε θέση να επεκτείνει τη δική του μορφή βραχυπρόθεσμης πίστωσης.

 1. Μπορείτε απλά να αφήσετε το PayPal να αποσυρθεί έναντι της πιστωτικής σας κάρτας ή του τραπεζικού σας λογαριασμού μόνο όταν κάνετε μια αγορά. Αφού στείλετε χρήματα, το PayPal θα στείλει τα χρήματα αμέσως και στη συνέχεια θα αποσύρει τα χρήματα από την τράπεζά σας / πιστωτική κάρτα εντός δύο εργάσιμων ημερών. Με αυτήν την επιλογή, δεν υπάρχει λόγος να διατηρήσετε ένα άμεσο υπόλοιπο PayPal και δεν υπάρχει τέλος για τη χρήση αυτής της τεχνικής.
 2. Μπορείτε να μεταφέρετε χρήματα απευθείας στο PayPal και να αφήσετε τα χρήματα αυτά στον λογαριασμό σας στο PayPal. Παρόλο που δεν θα κερδίσετε τραπεζικό ενδιαφέρον με αυτήν τη μέθοδο, καθιστά πιο βολικό να διαχωρίζετε τον ηλεκτρονικό σας προϋπολογισμό αγοράς από τις κανονικές τραπεζικές και πιστωτικές σας κάρτες. Δεν υπάρχει τέλος για να χρησιμοποιήσετε αυτή την τεχνική, είτε.

Πώς μπορώ να αντλήσω χρήματα από το PayPal;

Η ανάληψη χρημάτων από το PayPal είναι εύκολη. Όχι, δεν είναι απευθείας από μια τραπεζική μηχανή. Αντίθετα, το PayPal πιστώνει την πιστωτική σας κάρτα ή τον τραπεζικό σας λογαριασμό μέσω ενός τύπου μεταφοράς χρημάτων. Μόλις μεταφερθούν τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό σας, τότε θα το αποσύρετε από οποιαδήποτε άλλα χρήματα. Παρόλο που αυτή η "αποχώρηση" του PayPal δεν κοστίζει τίποτα, μπορεί να χρειαστούν έως και 8 εργάσιμες ημέρες για να ολοκληρωθεί η μεταφορά του PayPal-to-your-bank.

Πώς να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό PayPal

Μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο λογαριασμό PayPal μέσα σε λίγα λεπτά. Ο αρχικός έλεγχος πίστωσης έχει ήδη γίνει από την εταιρεία πιστωτικών καρτών και την τράπεζά σας. τώρα απλά πρέπει να πάρετε το PayPal για να συνδέσετε αυτές τις πληροφορίες με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Απαιτήσεις

Θα χρειαστείτε:

Σημείωση 1 για την πηγή πληρωμής: Μπορείτε να εισάγετε πολλές πιστωτικές κάρτες και τραπεζικούς λογαριασμούς που θα χρησιμοποιηθούν ως πηγές πληρωμής. Ενώ μόνο μία από αυτές τις πηγές χρηματοδότησης θα οριστεί ως πρωτεύουσα , μπορείτε να διαθέσετε πληρωμές από οποιαδήποτε από τις πηγές σας ανά πάσα στιγμή.

Σημείωση 2 της πηγής πληρωμής: Όταν στέλνετε μια πληρωμή μέσω PayPal, το PayPal θα χρεώσει την κύρια πηγή χρηματοδότησής σας εντός δύο εργάσιμων ημερών. Εάν υπερβείτε το διαθέσιμο πιστωτικό όριο, το Paypal θα επιχειρήσει μια δεύτερη χρέωση εντός μιας άλλης εργάσιμης ημέρας.

Επιλέγοντας τον τύπο λογαριασμού PayPal

Επιλογή 1: Προσωπικός λογαριασμός PayPal

Αυτός είναι ο βασικός λογαριασμός PayPal που σας επιτρέπει να πληρώνετε για τις αγορές σας eBay με ευκολία. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να στείλετε και να λάβετε χρήματα. Μπορείτε να στείλετε χρήματα σε οποιονδήποτε με διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε 55 χώρες και περιοχές. Ένας προσωπικός λογαριασμός θα σας επιτρέψει ακόμη και να δεχτείτε τις πληρωμές εάν πωλήσετε κάτι μέσω του eBay. Το catch: μπορείτε να δεχτείτε πληρωμές μόνο από άλλους λογαριασμούς PayPal και δεν μπορείτε να δεχτείτε πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών ή χρεωστικών καρτών.

Δεν υπάρχει χρέωση για τον προσωπικό λογαριασμό ή τις συναλλαγές που πραγματοποιείτε μέσω αυτού. Υπάρχει, ωστόσο, ένα όριο στο ποσό που μπορείτε να λάβετε ανά μήνα. Αν σχεδιάζετε να πουλήσετε ένα μεγάλο όγκο προϊόντος, ο Προσωπικός λογαριασμός μπορεί να είναι υπερβολικά περιοριστικός.

Επιλογή 2: Λογαριασμός PayPal Επιχειρήσεων

Αυτή είναι η επιχειρηματική τάξη ενός λογαριασμού PayPal, που ταιριάζει καλύτερα σε άτομα που εκτελούν σε απευθείας σύνδεση επιχείρηση μεγάλης κλίμακας ή ηλεκτρονικό κατάστημα. Ο λογαριασμός επιχείρησης σάς επιτρέπει να λειτουργείτε με την επωνυμία της επιχείρησής σας και να χρησιμοποιείτε τα εργαλεία Αναφοράς και eBay χωρίς περιορισμούς στο μέγεθος της συναλλαγής. Είναι η καλύτερη επιλογή εάν περιμένετε πολύπλοκο Λογαριασμό Πληρωτέο. Υπάρχει ευρεία λειτουργικότητα για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που τους βοηθά να διαχειρίζονται πολύ μεγάλες ποσότητες πωλήσεων με ευκολία.

Όπως το Premier, υπάρχουν προαιρετικές υπηρεσίες με προαιρετικές χρεώσεις, αλλά ο βασικός λογαριασμός Premier είναι δωρεάν για τη δημιουργία, την κατοχή και την αποστολή χρημάτων. παρακαλώ ελέγξτε την ιστοσελίδα του PayPal για λεπτομέρειες. Η διαδικασία εγκατάστασης ενός λογαριασμού επιχείρησης είναι παρόμοια με εκείνη ενός λογαριασμού Premier. Αν χρησιμοποιείτε σήμερα προσωπικό λογαριασμό ή λογαριασμό Premier, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε επιχείρηση.

Πώς μπορώ να στείλω ή να μεταφέρω χρήματα με το PayPal;

Όπως και κάθε καλό τραπεζικό ίδρυμα στο διαδίκτυο, το PayPal έχει κάνει πραγματικά τόσο βολικό και απλό όσο θα περίμενε κανείς.

Για τις περισσότερες αγορές eBay

Οι περισσότερες δημοπρασίες eBay έχουν έναν σύνδεσμο "Πληρωμή τώρα" ή "Αποστολή πληρωμής" απευθείας στη σελίδα eBay. Αν ακολουθήσετε αυτόν τον σύνδεσμο, το PayPal θα συμπληρώσει τα στοιχεία του πωλητή και του αριθμού ταυτότητας δημοπρασίας για εσάς. Συχνά, θα συμπληρώνει επίσης τις πληροφορίες S & H. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να συνδεθείτε με τον κρυπτογραφημένο κωδικό PayPal και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να επιβεβαιώσετε ότι η διεύθυνση αποστολής σας και η πρωτεύουσα πηγή χρηματοδότησης είναι σωστές. Προσθέτετε επιπλέον σημειώσεις για τον πωλητή (π.χ. " στείλτε μέσω ταχυδρομείου της US ") και η μεταφορά χρημάτων πραγματοποιείται αμέσως. Θα σας αποσταλεί ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαίωσης και η τραπεζική / πιστωτική σας κάρτα θα χρεωθεί εντός δύο ημερών.

Αποστολή χρημάτων στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του παραλήπτη

Για προσωπικές μεταφορές χρημάτων, πηγαίνετε απευθείας στον ιστότοπο του Paypal και κάντε κλικ στο κουμπί αποστολή χρημάτων. Συνδεθείτε με τον κωδικό πρόσβασής σας και στη συνέχεια αντιγράψτε-επικολλήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του παραλήπτη στη φόρμα αποστολής χρημάτων. Θα χρειαστεί να προσθέσετε τις λεπτομέρειες της συναλλαγής, αλλά η διαδικασία είναι πολύ απλή από εκεί. Και πάλι, τα προσωπικά σας τραπεζικά στοιχεία είναι πάντα κρυμμένα από τον αγοραστή.