Πώς να χρησιμοποιήσετε το iPhone ως φακό

Τελευταία ενημέρωση: 4 Φεβρουαρίου 2015

Αυτές τις μέρες, όταν ουσιαστικά ο καθένας έχει ένα smartphone σε τους ανά πάσα στιγμή, δεν υπάρχει ποτέ λόγος να κολλήσει πετώντας γύρω από ένα σκοτεινό δωμάτιο ψάχνοντας για ένα διακόπτη φωτός. Η ενεργοποίηση του smartphone θα ενεργοποιήσει την οθόνη του - αλλά αυτή είναι μια αρκετά αδύναμη πηγή φωτός. Ευτυχώς, όλα τα μοντέρνα iPhones έχουν ενσωματωμένο σε αυτά ένα φλας που μπορεί να σας βοηθήσει να περιηγηθείτε σε σκοτεινές θέσεις.

Πώς λειτουργεί το φακό του iPhone

Κάθε iPhone από το iPhone 4 έχει ενσωματωμένη φωτεινή πηγή: η κάμερα αναβοσβήνει στο πίσω μέρος της συσκευής. Ενώ αυτό χρησιμοποιείται συνήθως για σύντομες εκρήξεις φωτός για να φωτίζει σκηνές και να επιστρέφει καλύτερες φωτογραφίες, η ίδια πηγή φωτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί με συνεχή τρόπο. Αυτό συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε το iPhone ως φακό: είτε το iOS είτε μια εφαρμογή τρίτου μέρους ενεργοποιεί το φλας της κάμερας και δεν την αφήνει να απενεργοποιηθεί μέχρι να το πείτε.

Ενεργοποιήστε το φακό χρησιμοποιώντας το Κέντρο ελέγχου

Για να ενεργοποιήσετε τον ενσωματωμένο φακό του iPhone, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Με το iPhone σας ενεργό (δηλαδή, η οθόνη είναι αναμμένη, η συσκευή μπορεί να βρίσκεται στην οθόνη κλειδώματος, στην αρχική οθόνη ή σε μια εφαρμογή), σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης για να αποκαλύψετε το Κέντρο ελέγχου . Δεν υπάρχει τρόπος πρόσβασης σε αυτήν την εφαρμογή εκτός του Κέντρου Ελέγχου
  2. Στο παράθυρο του Κέντρου Ελέγχου, πατήστε το εικονίδιο Φακός (το εικονίδιο που βρίσκεται πολύ αριστερά, στο κάτω μέρος) για να ενεργοποιήσετε τον φακό
  3. Η κάμερα που αναβοσβήνει στο πίσω μέρος του iPhone ενεργοποιείται και παραμένει αναμμένη
  4. Για να απενεργοποιήσετε τον φακό, ανοίξτε πάλι το Κέντρο ελέγχου και πατήστε το εικονίδιο του φακού έτσι ώστε να μην είναι πλέον ενεργό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να χρησιμοποιήσετε το Κέντρο ελέγχου και την ενσωματωμένη εφαρμογή Φακός, χρειάζεστε ένα iPhone που υποστηρίζει iOS 7 και νεότερη έκδοση .

Χρησιμοποιώντας τις Εφαρμογές Φακών

Ενώ η εφαρμογή φανού ενσωματωμένη στο iOS είναι απόλυτα ικανή για βασικές χρήσεις, μπορείτε να προτιμήσετε ένα εργαλείο με μερικά ακόμα χαρακτηριστικά. Σε αυτή την περίπτωση, ελέγξτε έξω αυτές τις εφαρμογές φακού που είναι διαθέσιμες στο App Store (όλοι οι σύνδεσμοι ανοίγουν το iTunes):

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων με τις Εφαρμογές Φακέλου; Όχι στο iPhone

Ίσως να θυμάστε τις αναφορές ειδήσεων των τελευταίων ετών σχετικά με τις εφαρμογές φακού που συλλέγουν κρυφά πληροφορίες χρηστών και παρέχουν αυτές τις πληροφορίες σε άγνωστα μέρη σε άλλες χώρες. Ενώ αυτό ήταν, στην πραγματικότητα, μια πραγματική ανησυχία σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό στο iPhone.

Αυτές οι εφαρμογές προβολέων που εισβάλλουν στην ιδιωτική ζωή υπήρχαν μόνο στο Android και ήταν διαθέσιμες μέσω του Google Play Store. Δεν ήταν εφαρμογές για iPhone. Επειδή η Apple εξετάζει όλες τις εφαρμογές πριν τις διαθέσει στο App Store (η Google δεν ελέγχει εφαρμογές και αφήνει κανέναν να δημοσιεύσει σχεδόν τίποτα) και επειδή το σύστημα δικαιωμάτων των εφαρμογών iPhone είναι πολύ καλύτερο και πιο ξεκάθαρο από το Android, αυτό το είδος κακόβουλου λογισμικού -ως-νόμιμη-app σπάνια μεταφέρει στο App Store.

Προσέξτε για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν χρησιμοποιείτε το iPhone σας ως φακό: μπορεί να αποστραγγίσει την μπαταρία σας αρκετά γρήγορα. Έτσι, αν η χρέωση σας είναι χαμηλή και δεν θα έχετε την ευκαιρία να επαναφορτίσετε σύντομα, να είστε προσεκτικοί. Αν βρεθείτε σε αυτή την κατάσταση, δείτε αυτές τις συμβουλές για τη διατήρηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας .

Θέλετε τέτοιες συμβουλές όπως δίνονται στα εισερχόμενά σας κάθε εβδομάδα; Εγγραφείτε στο δωρεάν εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο iPhone / iPod.