Τι είναι ένα αρχείο ACT;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ACT

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ACT είναι ένα αρχείο Adobe Color Table (που ονομάζεται επίσης αρχείο πίνακα αναζήτησης χρώματος) που χρησιμοποιείται από το Adobe Photoshop για την αποθήκευση μιας συλλογής προκαθορισμένων χρωμάτων. Όταν αποθηκεύετε μια εικόνα για δημοσίευση στο διαδίκτυο, μπορείτε να προσθέσετε ή να εξαλείψετε τα χρώματα για να προτιμήσετε μια εικόνα υψηλότερης ποιότητας ή ένα χαμηλότερο μέγεθος αρχείου.

Εάν δεν χρησιμοποιείται με το Photoshop, ίσως να έχετε ένα αρχείο συμπιεσμένου ήχου ADPCM. Αυτά τα αρχεία ACT είναι αρχεία ήχου που χρησιμοποιούνται από κάποιες συσκευές αναπαραγωγής MP3 και συσκευές εγγραφής φωνής που συμπιέζουν το αρχείο ήχου χρησιμοποιώντας διαμόρφωση προσαρμοστικού διαφορικού παλμού κώδικα.

Τα αρχεία εγγράφων Alma CAD / CAM χρησιμοποιούν επίσης την επέκταση αρχείου ACT. Αυτά τα αρχεία αποθηκεύουν τις οδηγίες που χρησιμοποιούν οι μηχανές 3D κοπής για να κατανοήσουν πώς πρέπει να κοπεί κάτι.

Ένα αρχείο ACT μπορεί να είναι ένα αρχείο Genesis3D Actor, ένα αρχείο δράσης του Game Maker DS ή ένα αρχείο διαγράμματος δράσης του οδηγού FoxPro Documenting.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ACT

Τα αρχεία χρωμάτων Adobe Color μπορούν να ανοίξουν με το Adobe Photoshop. Στο φάκελο εγκατάστασης του Photoshop, στον φάκελο "\ Presets \ en_US \ Save for Web Settings \ Color Tables \", υπάρχουν ήδη πολλές προεπιλογές, αλλά για νέες, μπορείτε να τις εισαγάγετε ως εξής:

  1. Ανοίξτε την εικόνα στην οποία θέλετε να εφαρμόσετε το αρχείο ACT.
  2. Χρησιμοποιήστε το μενού Αρχείο Photoshop > Save for Web ... για να ανοίξετε την οθόνη που θα χρησιμοποιήσετε για την εισαγωγή του αρχείου ACT.
  3. Πατήστε ή κάντε κλικ στο μικρό κουμπί μενού στην επάνω δεξιά γωνία της ενότητας "Πίνακας χρωμάτων". Στο μενού αυτό, επιλέξτε Φόρτωση πίνακα χρωμάτων ... για να αναζητήσετε το αρχείο ACT που θέλετε να ανοίξετε.

Συμβουλή: Αυτό το μενού είναι επίσης όπου δημιουργείτε ένα αρχείο ACT για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις για μεταγενέστερη χρήση. Απλά επιλέξτε τον πίνακα "Αποθήκευση χρωμάτων" ... αν θέλετε να το κάνετε αυτό.

Θα πρέπει επίσης να μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο Adobe Color Table με το Adobe Illustrator.

Τα αρχεία συμπιεσμένης ήχου ADPCM θα ανοίξουν με το Konvertor, έναν διαχειριστή αρχείων των Windows που ανοίγει όλα τα είδη αρχείων, συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο αρχείων ήχου αλλά και βίντεο, αρχείων, εικόνων και πολλά άλλα.

Τα αρχεία ACT που είναι αρχεία εγγράφων Alma CAD / CAM μπορούν να ανοίξουν με Alma act / cut 3D, Alma act / weld και Alma act / tubes.

Τα αρχεία Ηθοποιών Genesis3D είναι τρισδιάστατοι χαρακτήρες που δημιουργούνται με το Genesis3D. Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να ανοίξει αυτούς τους τύπους αρχείων ACT, αλλά θα πρέπει και το 3ds Max της Autodesk και το MilkShape 3D της chUmbaLum sOft.

Εάν το αρχείο σας ACT είναι ένα αρχείο δράσης του Game Maker DS, θα έπρεπε να ανοίξει με το DS Game Maker της Invisionsoft αλλά, δυστυχώς, δεν μπορώ να βρω έναν σύνδεσμο λήψης για αυτό. Το αρχείο χρησιμοποιείται για την αποθήκευση μιας δράσης παιχνιδιού όπως η αναπαραγωγή ήχου ή η εμφάνιση γραφικών. Συνήθως αποθηκεύονται με αρχεία ACTX, τα οποία χρησιμεύουν ως περιγραφή της ενέργειας.

Το διακοπτόμενο πρόγραμμα Visual FoxPro της Microsoft χρησιμοποιείται για να ανοίξει αρχεία διαγραμμάτων δράσης του οδηγού FoxPro Documenting Wizard.

Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των μορφών που χρησιμοποιούνται για την επέκταση ACT και τη μακρά λίστα προγραμμάτων που ανοίγουν αυτές τις μορφές, μπορεί να διαπιστώσετε πολύ καλά ότι ένα πρόγραμμα που έχετε εγκαταστήσει είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα "ανοιχτό" για τα αρχεία που τελειώνουν στο ACT αλλά εσείς Θα ήταν μάλλον ένα άλλο πρόγραμμα. Εάν συμβαίνει αυτό, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής σύνδεσης αρχείων στα Windows για βοήθεια σχετικά με την αλλαγή του.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ACT

Τα αρχεία ACT που χρησιμοποιούνται με το Photoshop δεν μπορούν να μετατραπούν σε οποιαδήποτε άλλη μορφή, οι άλλες μορφές αρχείων παραπάνω μπορούν να αποθηκευτούν σε νέες μορφές, απλά δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μετατροπέα αρχείων για να το κάνετε. Εάν το αρχείο μπορεί να μετατραπεί, κάθε συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι πιθανό να μετατρέψει το δικό του αρχείο ACT σε μια νέα μορφή. Για παράδειγμα, ο Konvertor θα πρέπει να μπορεί να αποθηκεύσει ένα αρχείο ήχου ACT σε μια πιο κοινή μορφή ήχου όπως MP3 ή WAV .

Συνήθως, εάν ένα πρόγραμμα μπορεί να μετατρέψει ένα αρχείο σε κάποια άλλη μορφή, γίνεται μέσω του μενού Αρχείο> Αποθήκευση ως ή με κάποιο είδος του μενού Εξαγωγή ή Μετατροπή .