Τι είναι ένα αρχείο LIST;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία LIST

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου LIST μπορεί να είναι ένα αρχείο λίστας APT που χρησιμοποιείται στο λειτουργικό σύστημα του Debian. Το αρχείο LIST περιέχει μια συλλογή πηγών λήψης πακέτου λογισμικού. Δημιουργούνται από το συμπεριλαμβανόμενο προηγμένο πακέτο εργαλείων.

Ένα αρχείο ευρετηρίου JAR χρησιμοποιεί επίσης την επέκταση αρχείου LIST. Αυτός ο τύπος αρχείου LIST αποθηκεύεται μερικές φορές μέσα σε ένα αρχείο JAR και χρησιμοποιείται για τη διατήρηση πληροφοριών σχετικά με άλλο σχετικό περιεχόμενο, όπως άλλα αρχεία JAR που πρέπει να ληφθούν.

Ορισμένα προγράμματα περιήγησης διαδικτύου χρησιμοποιούν επίσης αρχεία LIST, όπως και για την εμφάνιση λέξεων που δεν πρέπει ή δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται στο ενσωματωμένο λεξικό του προγράμματος περιήγησης. Άλλα προγράμματα περιήγησης ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν τη λίστα για κάποιο άλλο σκοπό, όπως για παράδειγμα να περιγράψουν τα αρχεία DLL που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα για να λειτουργούν σωστά.

Άλλα αρχεία LIST ενδέχεται να συνδεθούν με το Microsoft Entourage ή να χρησιμοποιηθούν με το BlindWrite.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο LIST

Το Debian χρησιμοποιεί τα αρχεία LIST με το σύστημα διαχείρισης πακέτων που ονομάζεται Advanced Package Tool.

Τα αρχεία LIST που σχετίζονται με τα αρχεία JAR χρησιμοποιούνται μαζί με τα αρχεία JAR μέσω του περιβάλλοντος Java Runtime Environment (JRE). Ωστόσο, αν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο JAR , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπως το Notepad ή έναν από τους καλύτερους καταλόγους του Free Text Editors για να ανοίξετε το αρχείο LIST για να διαβάσετε τα περιεχόμενά του.

Εάν το αρχείο LIST είναι αυτό που αποθηκεύει αντικείμενα λεξικού, εξαρτήσεις βιβλιοθήκης, μη συμβατά προγράμματα ή κάποια άλλη λίστα περιεχομένου κειμένου, μπορείτε εύκολα να το ανοίξετε με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Χρησιμοποιήστε τη λίστα στην οποία μόλις συνδεθήκαμε στην προηγούμενη παράγραφο για να βρείτε μερικά από τα καλύτερα για Windows και macOS ή χρησιμοποιήστε τον ενσωματωμένο επεξεργαστή του λειτουργικού σας συστήματος όπως το Notepad (Windows) ή το TextEdit (Mac).

Το Microsoft Entourage ήταν πρόγραμμα-πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft για Mac που θα μπορούσε να ανοίξει αρχεία LIST. Παρόλο που δεν είναι πλέον σε εξέλιξη, εάν δημιουργήθηκε ένα αρχείο LIST με το πρόγραμμα, μπορεί να εξακολουθεί να μπορεί να προβληθεί στο Microsoft Outlook.

Τα αρχεία LIST που σχετίζονται με ένα αντιγραμμένο αντίγραφο ενός δίσκου μπορούν να ανοίξουν με το BlindWrite.

Συμβουλή: Όπως μπορείτε να δείτε, αρχεία LIST θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από μια σειρά προγραμμάτων. Εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει μερικά από αυτά στον υπολογιστή σας, ίσως διαπιστώσετε ότι το αρχείο LIST ανοίγει σε ένα πρόγραμμα με το οποίο προτιμάτε να μην χρησιμοποιήσετε το αρχείο. Για να αλλάξετε ποιο πρόγραμμα ανοίγει το αρχείο LIST, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής του προεπιλεγμένου προγράμματος για μια συγκεκριμένη επέκταση αρχείου .

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο LIST

Υπάρχουν διάφορα είδη αρχείων LIST, αλλά σε κάθε περίπτωση που αναφέρθηκε παραπάνω, είναι απίθανο το αρχείο LIST να μπορεί να μετατραπεί σε άλλη μορφή αρχείου.

Ωστόσο, δεδομένου ότι ορισμένα αρχεία LIST είναι αρχεία κειμένου , είναι εύκολο να μετατρέψετε ένα από αυτά σε άλλο μορφότυπο κειμένου όπως το CSV ή το HTML . Ωστόσο, αν το κάνετε αυτό θα σας επιτρέψει να ανοίξετε το αρχείο ευκολότερα σε ανοιχτήρια αρχείων κειμένου, αλλάζοντας την επέκταση αρχείου από το .LIST σε .CSV, κλπ., Θα σήμαινε ότι το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί το αρχείο LIST δεν θα καταλάβει πλέον πώς να το χρησιμοποιήσει.

Για παράδειγμα, το πρόγραμμα περιήγησης ιστού του Firefox μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα αρχείο LIST για να εξηγήσει όλα τα αρχεία DLL που απαιτεί. Η κατάργηση της επέκτασης .LIST και η αντικατάστασή της με το .HTML θα σας επιτρέψει να ανοίξετε το αρχείο σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού ή σε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, αλλά θα το καθιστούσε επίσης ακατάλληλο στον Firefox, καθώς το πρόγραμμα αναζητά ένα αρχείο που τελειώνει με .LIST και όχι με το .HTML .

Εάν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που μπορεί να μετατρέψει ένα αρχείο LIST, είναι πιθανό το ίδιο πρόγραμμα που μπορεί να το ανοίξει. Αν και αυτό δεν φαίνεται πιθανό, αν είναι δυνατό, θα είναι διαθέσιμο κάπου στο μενού Αρχείο του προγράμματος, ίσως ονομάζεται Αποθήκευση ως ή Εξαγωγή .