Τι είναι ένα αρχείο EMLX ή EML;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία EMLX και EML

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου EMLX ή EML είναι ένα αρχείο μηνύματος αλληλογραφίας που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αν και αυτές οι μορφές αρχείων χρησιμοποιούνται για παρόμοιους λόγους, δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα ...

Τα αρχεία EMLX ονομάζονται μερικές φορές αρχεία αλληλογραφίας Apple Mail, επειδή συνήθως δημιουργούνται με το πρόγραμμα Mail της Apple για macOS. Αυτά είναι αρχεία απλού κειμένου που αποθηκεύουν μόνο ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τα αρχεία EML (χωρίς το "X" στο τέλος) καλούνται συχνά αρχεία μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και χρησιμοποιούνται γενικά από το Microsoft Outlook και άλλα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αποθηκεύεται ολόκληρο το μήνυμα (συνημμένα, κείμενο κ.λπ.).

Σημείωση: Τα αρχεία EMLXPART χρησιμοποιούνται επίσης από την Apple Mail, αλλά ως αρχεία συνημμένων αντί για τα πραγματικά αρχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο EMLX ή EML

Το αρχείο σας EMLX δημιουργήθηκε σχεδόν σίγουρα από το Apple Mail και μπορεί να το ανοίξει. Αυτό είναι το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιλαμβάνεται στο λειτουργικό σύστημα macOS.

Το Apple Mail δεν είναι το μοναδικό πρόγραμμα που μπορεί να ανοίξει αρχεία EMLX. Δεδομένου ότι αυτά τα αρχεία περιέχουν μόνο κείμενο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπως το Notepad ++ ή το Windows Notepad για να ανοίξετε το αρχείο επίσης. Ωστόσο, φαντάζομαι ότι είναι πολύ πιο εύκολο να διαβάσετε το μήνυμα αν το ανοίξετε με το Apple Mail.

Όσο για ένα αρχείο EML, θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ για να το ανοίξετε με το MS Outlook, το Outlook Express ή το Windows Live Mail αφού και οι τρεις μπορούν να ανοίξουν τη μορφή.

Το eM Client και το Mozilla Thunderbird είναι μερικά δημοφιλή δωρεάν προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορούν να ανοίξουν αρχεία EML. Το IncrediMail, το GroupWise και το Message Viewer Lite είναι μερικές εναλλακτικές λύσεις.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή κειμένου για να ανοίξετε αρχεία EML, αλλά μόνο για να δείτε τις πληροφορίες απλού κειμένου. Για παράδειγμα, εάν το αρχείο περιέχει ορισμένα συνημμένα εικόνας ή βίντεο, φυσικά δεν μπορείτε να τα δείτε με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, αλλά μπορείτε να δείτε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το θέμα και το σώμα.

Σημείωση: Μη συγχέετε ένα αρχείο EMLX ή EML με ένα αρχείο EMI (ένα που έχει κεφαλαία "i" αντί για "L"). Τα αρχεία EMI είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά τα αρχεία που περιέχουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα αρχεία LXFML φαίνονται επίσης παρόμοια με τα αρχεία EMLX / EML, αλλά είναι αρχεία XML του LEGO Digital Designer XML. XML , XLM (Excel Macro) και ELM είναι μερικά ακόμα παραδείγματα αρχείων που μοιράζονται παρόμοια γράμματα επέκτασης αρχείων αλλά δεν ανοίγουν με τα ίδια προγράμματα.

Αν τυχαίνει να έχετε ένα αρχείο EMLX ή EML που δεν είναι αρχείο μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δεν έχει καμία σχέση με προγράμματα-πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνιστούμε να ανοίξετε το αρχείο με το Notepad ++. Αν μπορείτε να διαπιστώσετε ότι δεν είναι ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν το ανοίγετε με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, ίσως εξακολουθεί να υπάρχει κάποιο είδος του κειμένου μέσα στο αρχείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσδιοριστεί σε ποια μορφή βρίσκεται το αρχείο ή ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία αυτό το συγκεκριμένο αρχείο EMLX.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο EMLX ή EML

Σε Mac, θα πρέπει να μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο EMLX στο Mail και να επιλέξετε να εκτυπώσετε το μήνυμα, αλλά επιλέξτε PDF αντί να εκτυπώσετε το μήνυμα σε χαρτί. Αυτό θα μετατρέψει ουσιαστικά το EMLX σε PDF.

Παρόλο που δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος, αυτό το πρόγραμμα μπορεί να είναι αυτό που πρέπει να μετατρέψετε ένα αρχείο EMLX σε EML.

Εάν πρέπει να μετατρέψετε το αρχείο σε mbox, θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο μετατροπής EMLX σε mbox.

Εργαλεία όπως το EML σε PST και το Outlook Import θα πρέπει να είναι σε θέση να μετατρέψουν ένα αρχείο EMLX ή EML σε PST, εάν θέλετε να μετατρέψετε το μήνυμα σε μορφή που αναγνωρίζεται από το Microsoft Outlook και παρόμοια προγράμματα αλληλογραφίας.

Για να μετατρέψετε ένα αρχείο EML σε PDF, PST, HTML , JPG , DOC MS Word και σε άλλες μορφές, χρησιμοποιήστε το Zamzar . Πρόκειται για έναν ηλεκτρονικό μετατροπέα EML, που σημαίνει ότι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταφορτώσετε το αρχείο στον ιστότοπο και να επιλέξετε το μορφότυπο για να το μετατρέψετε και στη συνέχεια να κατεβάσετε το αρχείο που έχει μετατραπεί.

Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε το EML σε MSG (αρχείο μηνυμάτων αλληλογραφίας του Outlook) εάν χρησιμοποιείτε το Outlook. Από το μενού ΑΡΧΕΙΟ> Αποθήκευση ως , επιλέξτε "MSG" ως επιλογή "Αποθήκευση ως τύπος". Μια άλλη επιλογή (που είναι δωρεάν) είναι να χρησιμοποιήσετε τον ηλεκτρονικό μετατροπέα EML σε MSG από το CoolUtils.com.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα αρχείο EMLX ή EML με το Gmail ή κάποια άλλη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεν μπορείτε να το μετατρέψετε στο Gmail. Η καλύτερη επιλογή σας είναι να ρυθμίσετε ένα λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρόγραμμα-πελάτη, να ανοίξετε το αρχείο EMLX / EML στον υπολογιστή-πελάτη και, στη συνέχεια, να προωθήσετε το μήνυμα στον εαυτό σας. Δεν είναι τόσο καθαρό όσο αυτές οι άλλες μέθοδοι, αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να πάρετε το αρχείο μηνυμάτων για να τα συνδυάσετε με τα άλλα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία σας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μορφή EMLX / EML

Τα αρχεία EMLX βρίσκονται κανονικά σε ένα Mac στο φάκελο ~ user / Library / Mail / , συνήθως κάτω από τα / Mailboxes / [mailbox] / Messages / subfolder ή μερικές φορές μέσα στον υποφάκελο /[account]/INBOX.mbox/Messages/ .

Τα αρχεία EML μπορούν να δημιουργηθούν από έναν αριθμό πελατών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το eM Client είναι ένα παράδειγμα προγράμματος που σας επιτρέπει να κάνετε δεξί κλικ και να αποθηκεύετε μηνύματα στη μορφή EML.