Τι να κάνετε εάν αποθέσετε το Android σας στο νερό

Πόσο κακό είναι εάν το smartphone σας βρέξει;

Τι θα συμβεί εάν λάβετε το τηλέφωνο Android σας υγρό; Είσαι πανικός; Το ρίχνεις σε βάζο ρυζιού; Το πετάτε μακριά; Αποδεικνύεται ότι όλες αυτές οι απαντήσεις είναι λάθος.

Οι πιθανότητες είναι καλές αν απλά πιτσιλίσατε λίγες σταγόνες νερού στην οθόνη σας, τίποτα κακό δεν θα συμβεί. Ας μιλήσουμε λοιπόν για το τι συμβαίνει αν πας πραγματικά. Τι γίνεται αν αφήσετε το τηλέφωνό σας στην τουαλέτα ή καταλήξετε σε μια καταιγίδα βροχής με το πορτοφόλι σας υγρό. Τι γίνεται αν το πλένετε στα ρούχα; Τι τότε?

Λοιπόν, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ότι δεν θα χρειαστεί να κάνετε τίποτα εάν το τηλέφωνό σας είναι αρκετά ανθεκτικό στο νερό ώστε να αποφευχθεί ζημιά . Για όλους τους άλλους, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά πράγματα:

Συμβουλή: Όλες οι παρακάτω συμβουλές θα πρέπει να ισχύουν για το τηλέφωνό σας Android ανεξάρτητα από την εταιρεία που το κάνει, συμπεριλαμβανομένων των Samsung, Google, Huawei, Xiaomi κ.λπ.

Απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας

Μη απενεργοποιείτε μόνο την οθόνη. Ενεργοποιήστε εντελώς το smartphone . Αποσυνδέστε το εάν είναι στον φορτιστή (και μην το συνδέετε ξανά.) Κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας μέχρι να είναι σβηστό και, αν είναι δυνατόν, ανοίξτε τη θήκη και αφαιρέστε την μπαταρία. Κάνετε αυτό αμέσως.

Γενικά, τα τηλέφωνα δεν πεθαίνουν μόνο λόγω του νερού. Πεθαίνουν επειδή το νερό προκαλεί βραχυκύκλωμα στην καλωδίωση. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να έχετε εξουσία. Εάν μπορείτε να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνο και να το στεγνώσετε μέσα σε 48 ώρες από την έκθεση στο νερό, είναι πιθανό ότι το τηλέφωνό σας θα ζήσει για μια άλλη μέρα.

Αφαιρέστε την θήκη

Εάν έχετε μια θήκη στο τηλέφωνό σας, αφαιρέστε την αυτή τη στιγμή. Θέλετε να έχετε το μεγαλύτερο μέρος του τηλεφώνου σας εκτεθειμένο στον αέρα όσο το δυνατόν.

Δοκιμάστε μια εξειδικευμένη υπηρεσία καθαρισμού

Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε μια υπηρεσία όπως το TekDry σε αυτό το σημείο εάν είναι διαθέσιμα κοντά σας. Οι μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές θα έχουν συχνά πολλές παρόμοιες υπηρεσίες.

Αφαιρέστε τη μπαταρία

Το σενάριο χειρότερης περίπτωσης είναι εάν διαθέτετε ένα τηλέφωνο Android που δεν έχει σχεδιαστεί για εύκολη αντικατάσταση μπαταριών και σβήνει όταν προσπαθείτε να το απενεργοποιήσετε. Είχα αυτό να συμβεί μια φορά και άνοιξε το περίβλημα με εξειδικευμένα εργαλεία για να αφαιρέσετε την μπαταρία. Εάν δεν συμβαίνει να έχετε ένα σύνολο εργαλείων επισκευής τηλεφώνου, η καλύτερη επιλογή θα ήταν να τοποθετήσετε το τηλέφωνο επίπεδη και να ελπίζετε ότι η μπαταρία θα αποστραγγιστεί πριν από οποιοδήποτε σορτς.

Πλένετε το τηλέφωνο;

Εάν το έριξα στον ωκεανό, πλύνετέ το. Το αλάτι νερό θα διαβρώσει το εσωτερικό. Το ίδιο αν το πέτατε σε σούπα ή άλλα υλικά με σωματίδια. Ή ένα βρώμικο λεκάνη τουαλέτας. Ναι, ξεπλύνετε με ρεύμα καθαρού νερού. Μην το βάζετε, όμως, σε ένα μπολ ή νεροχύτη.

Αποφύγετε την ταλάντευση, την κλίση ή την ανακίνηση του τηλεφώνου σας

Αν υπάρχει νερό στο εσωτερικό του τηλεφώνου σας, δεν θέλετε να το χειροτερέψετε αφήνοντάς το να τρέχει σε καινούργια μέρη.

Μη χρησιμοποιείτε ρύζι

Ναι, ξέρω ότι το πρώτο πράγμα που όλοι σας λένε να κάνετε είναι να γεμίσετε το τηλέφωνό σας σε ένα βάζο με ρύζι. Ωστόσο, η πλήρωση του τηλεφώνου σας σε ένα βάζο ρυζιού είναι πιο πιθανό να χτυπήσει τυχαία κόκκους ρυζιού στο τηλέφωνό σας, παρά να βοηθήσει τη διαδικασία ξήρανσης του τηλεφώνου. Το ρύζι δεν είναι παράγοντας ξήρανσης. Μην χρησιμοποιείτε ρύζι. Άλλα πράγματα που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε περιλαμβάνουν στεγνωτήρα μαλλιών, φούρνο ή φούρνο μικροκυμάτων. Δεν θέλετε να θερμαίνετε το ήδη επικίνδυνο τηλέφωνο σας.

Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε πραγματικούς παράγοντες ξήρανσης , όπως Damp Rid (διαθέσιμο σε καταστήματα παντοπωλείων) ή συσκευασμένο πήγμα πυριτίας (τα πακέτα "μην τρώτε" που βρίσκετε σε φιάλες με βιταμίνες).

Τοποθετήστε απαλά το τηλέφωνο με μια πετσέτα και στη συνέχεια το τοποθετήστε σε χαρτοπετσέτες. Τοποθετήστε το τηλέφωνο κάπου όπου δεν θα διαταραχθεί. Εάν είναι δυνατόν, τοποθετήστε το τηλέφωνο και τις χαρτοπετσέτες σε ένα δοχείο με πακέτα Damp Rid ή silica gel. (Μη χαλαρή σκόνη - δεν θέλετε σωματίδια στο τηλέφωνό σας)

Πιθανότατα έχετε ακόμα το χρόνο να τρέξετε στο μπακάλικο για να αγοράσετε μερικά, αν δεν έχετε κανένα χέρι.

Περιμένετε.

Δώστε στο τηλέφωνό σας τουλάχιστον 48 ώρες για να στεγνώσει. Μακρύτερα αν μπορείτε. Ίσως θελήσετε να εξισορροπήσετε το τηλέφωνό σας όρθια και να το βάλετε, έτσι ώστε η θύρα USB να έχει ως στόχο μετά από περίπου 24 ώρες για να βεβαιωθείτε ότι η υπολειπόμενη υγρασία αποχετεύεται προς τα κάτω και έξω από το τηλέφωνό σας. Αποφύγετε το χτύπημα ή το κούνημα.

Εάν είστε περιπετειώδης εγγύηση-voider και έχετε τα σωστά εργαλεία, θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε να αποσυναρμολογήσετε το τηλέφωνο όσο το δυνατόν περισσότερο, πριν να το στεγνώσετε. Εδώ είναι το κιτ που σας συνιστώ αν θέλετε να αποσυναρμολογήσετε τις συσκευές σας. Έχουν επίσης μερικές εξαιρετικές οδηγίες σχετικά με τον τρόπο επισκευής και επανασύνδεσης των συσκευών σας.

Ψάξτε για αισθητήρες νερού

Πώς γνωρίζουν οι εταιρείες επισκευής ή τηλεφωνίας ότι έχετε πάρει το τηλέφωνο υγρό; Το τηλέφωνό σας διαθέτει αισθητήρες νερού που μπορούν να ανιχνεύσουν εάν υπήρξε ποτέ "εισροή νερού". Οι αισθητήρες στα περισσότερα τηλέφωνα μοιάζουν ακριβώς σαν μικροσκοπικά κομμάτια χαρτιού ή αυτοκόλλητων ετικετών. Είναι άσπρα όταν είναι ξηρά και γίνονται ανοιχτά κόκκινα - μόνιμα - όταν βρέχονται. Έτσι, εάν βγάλετε την θήκη του τηλεφώνου σας και βλέπετε έντονες κόκκινες κουκκίδες στο εσωτερικό του τηλεφώνου σας, αυτό πιθανώς είναι ένας αισθητήρας νερού που έχει σπάσει.

Αδιάβροχη επίστρωση

Αυτό μπορεί να έρθει πολύ αργά για σας αν έχετε ήδη dunked το τηλέφωνό σας, αλλά εταιρείες όπως η Liquipel μπορεί να καλύψει τα τηλέφωνα που κανονικά δεν θα είναι ανθεκτικό στο νερό. Στέλνετε το τηλέφωνό σας, το καλύπτουν και το επιστρέφουν σε εσάς.