Λογισμικό ελεύθερου λογισμικού καταλόγου: Δείξτε τα τραγούδια σας για να τα βρείτε γρήγορα

Δημιουργήστε μια βάση δεδομένων με δυνατότητα αναζήτησης, ώστε να μπορείτε να βρείτε γρήγορα τραγούδια

Εάν αρχειοθετήσετε την ψηφιακή σας μουσική σε CD, DVD ή άλλους τύπους αποθήκευσης, τότε μπορεί να είναι πραγματικά απογοητευτικό να προσπαθείτε να βρείτε ένα συγκεκριμένο τραγούδι. Παρόλο που τα προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων λογισμικού διευκολύνουν την εύρεση τραγουδιών μέσα σε μια σαρωμένη βιβλιοθήκη, αυτό δεν καλύπτει αρχειοθετημένη μουσική που μπορεί να είναι σε διάφορες τοποθεσίες. Ευτυχώς, υπάρχουν εργαλεία λογισμικού καταλογογράφησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε γρήγορα μια βάση δεδομένων με δυνατότητα αναζήτησης. Τα παρακάτω ελεύθερα προγράμματα λογισμικού έχουν επιλεγεί για τη χρήση τους σε αρχειοθετημένες ψηφιακές συλλογές μουσικής, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και για άλλους τύπους μέσων.

01 από 04

Visual CD

Εκτός από το καλό πρόγραμμα καταλογογράφησης δίσκων, το Visual CD διαθέτει κάποιες εξαιρετικές δυνατότητες για την καταλογογράφηση των αρχείων πολυμέσων. Αυτό το ελεύθερο πρόγραμμα λογισμικού για Windows μπορεί να ευρετηριάσει πληροφορίες από τις ετικέτες ID3 , τα μεταδεδομένα βίντεο και εικόνας, καθώς και πληροφορίες για το όνομα αρχείου και την ημερομηνία. Το Visual CD μπορεί επίσης να αναζητήσει μέσα σε δημοφιλείς μορφές αρχειοθέτησης (Zip, Rar, 7-zip, Cab). Ένα εξαιρετικό ενσωματωμένο χαρακτηριστικό είναι μια γεννήτρια λιστών αναπαραγωγής που ανατρέπει την ανάγκη να έχουν τα αρχεία μουσικής ήδη στον σκληρό σας δίσκο - αυτό μπορεί να σώσει τους σωρούς του χρόνου όταν τα MP3 σας μπορεί να κρύβονται μέσα σε ένα αρχείο αρχειοθέτησης. Άλλα χρήσιμα εργαλεία περιλαμβάνουν τον εντοπισμό διπλότυπων αρχείων , τη σύνθετη μετονομασία και το διαχωρισμό αρχείων. Συνολικά, ένα πλούσιο σε χαρακτηριστικά πρόγραμμα καταλογογράφησης που λειτουργεί καλά με διαφορετικούς τύπους αρχείων πολυμέσων. Περισσότερο "

02 από 04

Data Crow

Το Crow Data είναι προγραμματισμένο σε Java και έτσι λειτουργεί σχεδόν σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα - Java 1.6 ή μεγαλύτερο. Αυτός ο καταλογογράφος πολυμέσων είναι διαφορετικός από τους άλλους σε αυτήν τη λίστα, βασιζόμενος σε ενότητες και κατά συνέπεια πιο δομημένος. Για να καταγράψετε τα άλμπουμ ήχου CD σας, για παράδειγμα, πρέπει να επιλέξετε τη μονάδα Audio CDs για να συμπληρώσετε αυτόματα όλες τις πληροφορίες σχετικά με το άλμπουμ χρησιμοποιώντας τους πόρους του διαδικτύου. Ομοίως, για να καταχωρίσετε τα αρχεία σας MP3, πρέπει να επιλέξετε τη λειτουργική μονάδα Μουσικά άλμπουμ και να κάνετε κλικ στο εικονίδιο Εισαγωγή αρχείου στη γραμμή εργαλείων για να ευρετηριάσετε και να επισημάνετε αυτόματα τα αρχεία ψηφιακής μουσικής σας . Το Data Crow είναι μια πλήρως εξοπλισμένη εφαρμογή με πολλές διαμορφώσιμες επιλογές για την κατασκευή τεράστιων βάσεων δεδομένων για σχεδόν οποιοδήποτε τύπο μέσου. Περισσότερο "

03 του 04

Explorer Explorer Professional

Αυτό το εργαλείο καταλογογράφησης βασισμένο στα Windows μπορεί να ευρετηριάζει αρχεία από διάφορους τύπους αποθήκευσης, όπως CD, DVD, Blu-ray, μαγνητικό δίσκο, σκληρούς δίσκους και αποθήκευση βάσει δικτύου. Εκτός από τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων με αρχεία και φακέλους με δυνατότητα αναζήτησης, το Disk Explorer Professional (DEP) μπορεί επίσης να σαρώσει τα περιεχόμενα δημοφιλών αρχείων αρχείου (Zip, Rar, 7-zip, Cab, Ace και άλλα). Για την ευρετηρίαση της ψηφιακής βιβλιοθήκης μουσικής, το DEP χρησιμοποιεί πολλαπλά φίλτρα για την εξαγωγή μεταδεδομένων από αρχεία MP3, WMA, OGG, FLAC, WAV και VQF. Το πρόγραμμα είναι επίσης συμβατό με μια μεγάλη ποικιλία άλλων μορφών μέσων που το καθιστά ευέλικτο εργαλείο για την καταλογογράφηση άλλων συλλογών. Περισσότερο "

04 του 04

Disclib

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα για την πλατφόρμα Windows που καταγράφει τη συλλογή CD σας. Η Disclib διατηρεί τη δομή του καταλόγου των CD, καταγράφοντας τα ονόματα των αρχείων και των φακέλων τους. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Disclib για να αναζητήσετε και να περιηγηθείτε στη συλλογή CD χωρίς να χρειάζεται να τα εισαγάγετε φυσικά. Το πρόγραμμα μπορεί επίσης να αποσπάσει πληροφορίες ετικέτας MP3 που το καθιστούν χρήσιμο για την εύρεση ενός συγκεκριμένου καλλιτέχνη, τραγουδιού ή είδους. Περισσότερο "