Πώς να συνδέσετε ένα iPad σε Wi-Fi σε 5 εύκολα βήματα

Ενώ μερικά μοντέλα iPad προσφέρουν πάντα συνδέσεις 4G LTE στο διαδίκτυο που σας φέρνουν online οπουδήποτε υπάρχει ένα κυψελοειδές σήμα δεδομένων, κάθε iPad μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi . Αν και δεν είναι τόσο πανταχού παρόν, όπως τα κυψελοειδή δίκτυα 4G, τα δίκτυα Wi-Fi είναι αρκετά εύκολο να βρεθούν. Είτε βρίσκεστε στο γραφείο είτε στο σπίτι, στο αεροδρόμιο ή στο καφέ ή στο εστιατόριο, είναι πιθανό να υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο Wi-Fi.

Η εύρεση ενός δικτύου Wi-Fi είναι μόνο το πρώτο βήμα για να αποκτήσετε το iPad σας στο διαδίκτυο. Μερικά δίκτυα Wi-Fi είναι δημόσια και είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε (αν και ορισμένα από αυτά απαιτούν πληρωμή). Οι άλλοι είναι ιδιωτικοί και προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να συνδέσετε το iPad σας σε οποιοδήποτε είδος δικτύου Wi-Fi.

Σύνδεση iPad σε Wi-Fi

Όταν θέλετε να αποκτήσετε το iPad σας online, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να συνδεθείτε στο Wi-Fi:

  1. Από την αρχική οθόνη του iPad, πατήστε Ρυθμίσεις .
  2. Στην οθόνη Ρυθμίσεις, πατήστε Wi-Fi .
  3. Για να ξεκινήσετε την αναζήτηση στο iPad για κοντινά ασύρματα δίκτυα, μετακινήστε το ρυθμιστικό Wi-Fi στο πράσινο / πράσινο. Σε λίγα δευτερόλεπτα, θα εμφανιστεί μια λίστα με όλα τα δίκτυα κοντά σας. Δίπλα σε κάθε δίκτυο υπάρχουν ενδείξεις για το εάν είναι δημόσιο ή ιδιωτικό και πόσο ισχυρό είναι το σήμα. Εάν δεν βλέπετε κανένα δίκτυο, ενδέχεται να μην υπάρχει καμία εμβέλεια.
  4. Σε πολλές περιπτώσεις, θα δείτε δύο είδη δικτύων Wi-Fi: δημόσια και ιδιωτικά. Τα ιδιωτικά δίκτυα διαθέτουν εικονίδιο κλειδώματος δίπλα τους. Για να συνδεθείτε σε ένα δημόσιο δίκτυο, απλώς πατήστε το όνομα δικτύου. Το iPad σας θα προσπαθήσει να συνδεθεί στο δίκτυο και, αν το κάνει, το όνομα του δικτύου θα μετακινηθεί στο επάνω μέρος της οθόνης με ένα σημάδι επιλογής δίπλα του. Έχετε συνδεθεί με το Wi-Fi! Έχετε τελειώσει και μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Internet.
  5. Αν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε ένα ιδιωτικό δίκτυο, θα χρειαστείτε έναν κωδικό πρόσβασης. Πατήστε το όνομα δικτύου και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του δικτύου στο αναδυόμενο παράθυρο. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Συμμετοχή στο αναδυόμενο παράθυρο.
  6. Εάν ο κωδικός πρόσβασής σας είναι σωστός, θα συνδεθείτε στο δίκτυο και θα είστε έτοιμοι να συνδεθείτε στο διαδίκτυο. Αν όχι, προσπαθήστε να εισάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασης (υποθέτοντας ότι έχετε το σωστό, φυσικά).

Οι προχωρημένοι χρήστες μπορούν να κάνουν κλικ στο εικονίδιο i στα δεξιά της ένδειξης ισχύος σήματος του δικτύου για πρόσβαση σε περισσότερες τεχνικές ρυθμίσεις. Οι καθημερινοί χρήστες δεν θα χρειαστεί να εξετάσουν αυτές τις επιλογές.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δίπλα σε κάθε όνομα δικτύου υπάρχει ένα εικονίδιο Wi-Fi τριών γραμμών. Αυτό δείχνει τη δύναμη του σήματος του δικτύου. Όσο πιο μαύρες γραμμές στο εικονίδιο αυτό, τόσο ισχυρότερο είναι το σήμα. Πάντα να συνδέεστε σε δίκτυα με περισσότερες γραμμές. Θα είναι πιο εύκολο να συνδεθούν και θα παρέχουν πιο γρήγορη σύνδεση.

Συντόμευση για σύνδεση με Wi-Fi: Κέντρο ελέγχου

Αν θέλετε να συνδεθείτε γρήγορα γρήγορα και αν βρίσκεστε στο εύρος ενός δικτύου στο οποίο έχετε συνδεθεί στο παρελθόν (για παράδειγμα, στο σπίτι ή στο γραφείο), μπορείτε να ενεργοποιήσετε γρήγορα το Wi-Fi χρησιμοποιώντας το Κέντρο ελέγχου . Για να το κάνετε αυτό, σύρετε το δάχτυλό σας προς τα επάνω από το κάτω μέρος της οθόνης. Στο Κέντρο ελέγχου, πατήστε το εικονίδιο Wi-Fi, έτσι ώστε να τονίζεται. Το iPad σας θα συμμετάσχει σε οποιοδήποτε κοντινό δίκτυο Wi-Fi στο οποίο έχει συνδεθεί στο παρελθόν.

Σύνδεση του iPad με το Personal Hotspot του iPhone

Εάν δεν υπάρχουν δίκτυα Wi-Fi κοντά, αλλά υπάρχει ένα iPhone συνδεδεμένο σε δίκτυο 3G ή 4G, μπορείτε ακόμα να έχετε το iPad σας στο διαδίκτυο. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Personal Hotspot ενσωματωμένη στο iPhone για να μοιραστείτε τη σύνδεσή δεδομένων (αυτή είναι επίσης γνωστή ως tethering ). Το iPad συνδέεται στο iPhone μέσω Wi-Fi. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό, διαβάστε πώς να Tether ένα iPad σε ένα iPhone .

Εάν το iPad σας δεν μπορεί να συνδεθεί στο Wi-Fi

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη σύνδεση του iPad στο Wi-Fi; Δείτε πώς να διορθώσετε ένα iPad που δεν θα συνδεθεί στο Wi-Fi για μεγάλες συμβουλές και τεχνικές για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Ασφάλεια δεδομένων και Hotspot Wi-Fi

Ενώ βρίσκετε ένα δωρεάν, ανοιχτό δίκτυο Wi-Fi όταν χρειάζεστε ένα άλλο, θα πρέπει να προσέξετε και την ασφάλεια. Η σύνδεση σε ένα δίκτυο Wi-Fi που δεν έχετε χρησιμοποιήσει πριν και δεν γνωρίζετε ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε θα μπορούσε να εκθέσει τη χρήση του Internet σας σε επιτήρηση ή να σας ανοίξει σε πειρατεία. Αποφύγετε να κάνετε πράγματα όπως τον έλεγχο ενός τραπεζικού λογαριασμού ή την πραγματοποίηση αγορών μέσω ενός μη αξιόπιστου δικτύου Wi-Fi. Για περισσότερες συμβουλές ασφάλειας Wi-Fi, ελέγξτε έξω πριν συνδεθείτε σε ένα Hotspot Wi-Fi .