Τι είναι το iPad Widget; Πώς μπορώ να εγκαταστήσω ένα;

01 από 02

Τι είναι το iPad Widget; Και πώς μπορώ να εγκαταστήσω ένα;

Τα widget είναι μικρές εφαρμογές που εκτελούνται σε περιβάλλον διεπαφής μιας συσκευής, όπως ένα ρολόι ή ένα γραφικό στοιχείο που σας ενημερώνει για τον τρέχοντα καιρό. Ενώ τα widgets είναι δημοφιλή σε tablet Android και Windows RT για λίγο, δεν έχουν φτάσει στο iPad ... μέχρι τώρα. Η ενημέρωση iOS 8 έφερε στο iPad " Επεκτασιμότητα ". Η επεκτασιμότητα είναι μια εκπληκτική λειτουργία που επιτρέπει σε ένα απόσπασμα μιας εφαρμογής να εκτελείται σε άλλη εφαρμογή.

Αυτό επιτρέπει στα widgets να εκτελούνται στο iPad μέσω του Κέντρου ειδοποιήσεων . Θα μπορείτε να προσαρμόσετε το κέντρο ειδοποιήσεων ώστε να εμφανίζονται τα γραφικά στοιχεία και να επιλέξετε ποια γραφικά στοιχεία θα εμφανίζονται στο κέντρο ειδοποιήσεων. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να έχετε πρόσβαση στο κέντρο ειδοποιήσεων ενώ το iPad είναι κλειδωμένο, ώστε να μπορείτε να βλέπετε το γραφικό σας χωρίς να πληκτρολογείτε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Πώς μπορώ να εγκαταστήσω ένα γραφικό στοιχείο στο iPad μου;

Τα widgets μπορούν να εγκατασταθούν στο Κέντρο ειδοποιήσεων ανοίγοντας τις ειδοποιήσεις, σύροντας το δάχτυλό σας προς τα κάτω, προσέχοντας να ξεκινήσετε στο επάνω μέρος της οθόνης και, στη συνέχεια, πατώντας το κουμπί "Επεξεργασία" που βρίσκεται στο τέλος των ενεργών ειδοποιήσεων.

Η οθόνη επεξεργασίας χωρίζεται σε αυτά τα γραφικά στοιχεία που θα εμφανίζονται στο Κέντρο ειδοποιήσεων και εκείνα που είναι εγκατεστημένα στη συσκευή, αλλά δεν εμφανίζονται αυτήν τη στιγμή με τις άλλες ειδοποιήσεις.

Για να εγκαταστήσετε ένα γραφικό στοιχείο, πατήστε απλά το πράσινο κουμπί με το σύμβολο συν δίπλα του. Για να καταργήσετε ένα γραφικό στοιχείο, πατήστε το κόκκινο κουμπί με το σύμβολο μείον και στη συνέχεια πατήστε το κουμπί κατάργησης που εμφανίζεται στα δεξιά του γραφικού στοιχείου.

Ναι, είναι τόσο απλό. Μόλις εγκατασταθεί το γραφικό στοιχείο, θα εμφανιστεί όταν ανοίξετε το Κέντρο ειδοποιήσεων.

Θα υπάρχει ξεχωριστό κατάστημα "Widget";

Ο τρόπος με τον οποίο η Apple έχει εφαρμόσει τα γραφικά στοιχεία είναι επιτρέποντας σε μια εφαρμογή να εμφανίζει μια προσαρμοσμένη διεπαφή σε άλλη εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι ένα γραφικό στοιχείο είναι απλώς μια εφαρμογή που επιτρέπει σε ένα μέρος του να εμφανίζεται σε μια άλλη εφαρμογή, η οποία στην περίπτωση αυτή είναι το κέντρο ειδοποιήσεων.

Ήχος συγχέει; Δεν είναι. Εάν θέλετε να δείτε αποτελέσματα από το σπορ στο κέντρο ειδοποιήσεων, μπορείτε απλά να κατεβάσετε μια εφαρμογή σπορ όπως το ScoreCenter από το κατάστημα εφαρμογών. Η εφαρμογή θα χρειαστεί να υποστηρίξει τη δημιουργία γραφικού στοιχείου στο κέντρο ειδοποιήσεων, αλλά δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε μια ειδική έκδοση της εφαρμογής. Αφού εγκατασταθεί, μπορείτε να διαμορφώσετε τις εφαρμογές που θα εμφανίζονται στο κέντρο ειδοποιήσεων μέσω των ρυθμίσεων ειδοποιήσεων του iPad.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα γραφικό στοιχείο για την αντικατάσταση του πληκτρολογίου οθόνης;

Ένα άλλο συναρπαστικό πλεονέκτημα της Extensibility είναι η δυνατότητα χρήσης πληκτρολογίων τρίτων . Το Swype είναι από καιρό μια δημοφιλής εναλλακτική λύση για την παραδοσιακή δακτυλογράφηση (ή το πάτημα, όπως κάνουμε στα δισκία μας). Μια εναλλακτική λύση πληκτρολογίου Android, ο Swype σάς επιτρέπει να σχεδιάζετε λέξεις αντί να τα βάζετε έξω, πράγμα που τελικά οδηγεί σε γρηγορότερη και ακριβέστερη πληκτρολόγηση. (Είναι επίσης εκπληκτικό το πόσο γρήγορα μπορείτε να συνηθίσετε στην ιδέα).

Για πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση πληκτρολογίων τρίτου μέρους, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να φτάσουν τα πληκτρολόγια τρίτων στο App Store. Αρκετές έχουν ήδη επιβεβαιωθεί, συμπεριλαμβανομένου του Swype.

Τι άλλοι τρόποι μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα γραφικό στοιχείο;

Επειδή η δυνατότητα επέκτασης είναι η δυνατότητα εκτέλεσης μιας εφαρμογής σε άλλη εφαρμογή, τα widgets μπορούν να επεκτείνουν σχεδόν κάθε εφαρμογή. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Pinterest ως γραφικό στοιχείο, εγκαθιστώντας το στο Safari ως έναν πρόσθετο τρόπο για την κοινή χρήση ιστοσελίδων. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών όπως Litely μέσα στην εφαρμογή Photos of iPad, η οποία σας δίνει ένα μόνο μέρος για να επεξεργαστείτε μια φωτογραφία και να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες από άλλες εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών.

Επόμενο: Πώς να αναδιατάξετε τα γραφικά στοιχεία στο Κέντρο ειδοποιήσεων

02 του 02

Πώς να αναδιατάξετε τα γραφικά στοιχεία στο Κέντρο ειδοποιήσεων του iPad

Τώρα που έχετε προσθέσει μερικά μικροεφαρμογές στο Κέντρο ειδοποιήσεων του iPad, μπορεί να σας φανεί ότι τα γραφικά στοιχεία που βρίσκονται πιο κάτω στη σελίδα θα ήταν πιο χρήσιμα στην κορυφή. Για παράδειγμα, το widget Yahoo Weather κάνει μια μεγάλη αντικατάσταση για το προεπιλεγμένο widget καιρού, αλλά δεν θα σας κάνει τόσο καλό αν είναι στο κάτω μέρος της λίστας.

Μπορείτε εύκολα να αναδιατάξετε τα γραφικά στοιχεία στο Κέντρο ειδοποιήσεων σύροντας ένα γραφικό στοιχείο και τοποθετώντας το με τη σειρά που θέλετε να εμφανίζεται.

Πρώτον , πρέπει να είστε σε λειτουργία επεξεργασίας. Μπορείτε να εισέλθετε στη λειτουργία επεξεργασίας, μεταβαίνοντας προς τα κάτω στο Κέντρο ειδοποιήσεων και πατώντας το κουμπί επεξεργασίας.

Στη συνέχεια , πατήστε τις τρεις οριζόντιες γραμμές δίπλα στο γραφικό στοιχείο και, χωρίς να αφαιρέσετε το δάχτυλό σας από την οθόνη, σύρετε το πάνω ή κάτω τη λίστα.

Αυτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσαρμόσετε το Κέντρο ειδοποιήσεων και να αποκτήσετε γρήγορα τις πληροφορίες ή τα widget που θέλετε να δείτε περισσότερο. Δυστυχώς, η Apple δεν επιτρέπει σε ένα widget να ξεπεράσει τις Σημερινές Περίληψη και Προϋποθέσεις Κυκλοφορίας ή κάτω από την Περίληψη του Αύριο.

Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το iPad