Πώς να εμπορευτείτε την εφαρμογή σας

το iPad και το iPhone App Store Marketing

Ένα βασικό βήμα μερικές φορές παραβλέπεται κατά την ανάπτυξη εφαρμογών iPad και iPhone έρχεται με τρόπους για την εμπορία της εφαρμογής σας. Θα ήταν υπέροχο αν τα κλειδιά για την επιτυχία περιστρέφονταν γύρω από το γράψιμο καλού κώδικα και την ωραία διασύνδεση, αλλά αν το κοινό δεν ξέρει ότι η εφαρμογή σας είναι εκεί έξω, δεν θα είναι επιτυχής.

Λοιπόν, πώς προβαίνετε στο μάρκετινγκ της εφαρμογής σας; Δεν χρειάζεστε τεράστιο προϋπολογισμό για να καλύψετε ανταγωνιστικά προϊόντα με διαφημίσεις για την εφαρμογή σας και, στην πραγματικότητα, ίσως να μην θέλετε να ασχοληθείτε με διαφημίσεις καθόλου. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι χαμηλού κόστους για την εμπορία της εφαρμογής σας και προσπαθήστε να κερδίσετε τη μάχη για την υπεροχή της εφαρμογής.

Αναθεώρηση: Corona SDK για ανάπτυξη iPhone και iPad

1. Αναπτύξτε μια καθαρή, χωρίς προβλήματα και εμπορεύσιμη εφαρμογή

Ο καλύτερος τρόπος για την εμπορία της εφαρμογής σας είναι να έχετε κοινό για την εφαρμογή σας. Έτσι το πρώτο βήμα για την επιτυχία είναι να έχετε μια μοναδική εφαρμογή ή τουλάχιστον μια μοναδική περιστροφή σε ένα κοινό θέμα. Η καλύτερη ώθηση που μπορείτε να δώσετε στην εφαρμογή σας είναι να υπάρχει ένας λόγος για τους χρήστες να την κατεβάσουν. Πέρα από αυτό, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τις σωστές δοκιμές και απελευθερώσετε μια καθαρή έκδοση της εφαρμογής. Η πρώτη σας κορυφή στις πωλήσεις θα έρθει όταν αρχικά κυκλοφορήσει η εφαρμογή σας και θέλετε να καλωσοριστούν αυτές οι συσκευές λήψης από ένα καθαρό προϊόν, ώστε να μπορείτε να έχετε καλές κριτικές πελατών.

2. Γράψτε μια καλή περιγραφή για την εφαρμογή σας

Δεν μπορώ να υπολογίσω τον αριθμό των φορών που έχω δει μια εφαρμογή προς πώληση που έχει μια περιγραφή μιας ή δύο γραμμών που μόλις λέει στον πελάτη τίποτα για την εφαρμογή. Σίγουρα, μπορείτε να επισυνάψετε στιγμιότυπα οθόνης, αλλά θέλετε να κλείσετε την πώληση με τα λόγια σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λεπτομέρειες σχετικά με τις βασικές λειτουργίες και θα γράψετε μια περιγραφή που θα υποχρεώνει τον πελάτη να πατήσει το κουμπί λήψης. Ρίξτε μια ματιά στις επιτυχημένες εφαρμογές στην κατηγορία σας και δείτε πώς χρησιμοποιούν το πεδίο περιγραφής για να εμπορευθούν οι ίδιοι. Αν είστε φτωχός συγγραφέας, ίσως σκεφτείτε να προσλάβετε κάποιον για να γράψετε αυτό το κείμενο για εσάς.

Ένα άλλο τακτοποιημένο τέχνασμα που μπορείτε να κάνετε με το πεδίο περιγραφής είναι να αναφέρετε τον άμεσο ανταγωνισμό σας, ειδικά τον επιτυχημένο ανταγωνισμό. "Αυτή η εφαρμογή είναι παρόμοια με _____, η οποία επίσης κάνει _____." Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει την εφαρμογή σας να εμφανιστεί σε περισσότερα αποτελέσματα αναζήτησης.

3. Αλλάξτε την ημερομηνία κυκλοφορίας της εφαρμογής σας

Η ημερομηνία κυκλοφορίας της εφαρμογής σας είναι συνήθως προεπιλεγμένη έως την ημερομηνία που την έχετε υποβάλει στο κατάστημα εφαρμογών. Αφού όμως η εφαρμογή σας εξεταστεί και γίνει αποδεκτή, μπορείτε (και θα έπρεπε!) Να την αλλάξετε με την ημερομηνία που θα είναι διαθέσιμη στο κατάστημα εφαρμογών. Αυτό θα εμφανιστεί στις λίστες "νέας εφαρμογής" του iPad και του iPhone, οι οποίες μπορούν να σας οδηγήσουν σε ορισμένες αρχικές πωλήσεις.

Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε μόνο για την αρχική σας απελευθέρωση, οπότε μην το δοκιμάζετε όταν απελευθερώνετε ένα έμπλαστρο. Αλλά σίγουρα αξίζει να το κάνετε επειδή δίνει στην εφαρμογή σας κάποια δωρεάν διαφήμιση στο κατάστημα εφαρμογών.

4. Προσφέρετε μια δωρεάν έκδοση

Αν δεν εξαρτάτε από τις διαφημίσεις εντός εφαρμογής ή από ένα μοντέλο freemium για να δημιουργήσετε έσοδα από την εφαρμογή σας, σκεφτείτε να προσφέρετε μια έκδοση "lite" ή "δωρεάν" της εφαρμογής σας. Αυτή η έκδοση θα πρέπει να περιέχει έναν σύνδεσμο με την έκδοση premium και θα πρέπει να περιέχει αρκετά βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα που ο πελάτης γνωρίζει τι θα αγοράσει, αλλά θα αφήσει αρκετά ώστε να θέλουν πραγματικά να ανοίξουν τα εικονικά τους πορτοφόλια.

5. Λάβετε κριτική

Δεν χρειάζεται να μισθώσετε έναν οργανισμό PR για να γράψετε και να στείλετε ένα δελτίο τύπου. Αναζητήστε το θέμα της εφαρμογής σας στο Google και βρείτε σχετικές στήλες εφημερίδων και ιστολόγια που μπορείτε να στοχεύσετε με ένα δελτίο τύπου. Και να είστε βέβαιος να αναφέρετε ότι οι κωδικοί προσφοράς είναι διαθέσιμοι για όσους θα ήθελαν να ελέγξουν την εφαρμογή. Αυτή είναι η πιο βασική μορφή μάρκετινγκ, και μπορεί επίσης να έχει το μεγαλύτερο κτύπημα για το buck σας. Αν μπορείτε να λάβετε την εφαρμογή σας σε ένα άρθρο σε έναν ιστότοπο όπως το Mashable ή το TechCrunch, θα δείτε όχι μόνο μια ώθηση στις λήψεις, αλλά θα δείτε και άλλες τοποθεσίες ελέγχου ακολουθώντας το προβάδισμα.

Μην πληρώνετε για κριτικές. Ήταν ειλικρινά έκπληκτος την πρώτη φορά που έστειλα ένα γύρο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων PR μόνο για να βρουν μια σειρά περιοχών iPhone / iPad αναθεώρηση θέλησε να χρεώσει μου για να ελέγξετε την εφαρμογή μου. Ένας ιστότοπος ζήτησε ακόμη και χιλιάδες δολάρια για να αναθεωρήσει την εφαρμογή. Εάν ένας ιστότοπος δεν μπορεί να κάνει χρήματα δημοσιεύοντας την αναθεώρησή σας, αυτό σημαίνει ότι ο ιστότοπος δεν έχει αρκετούς αναγνώστες. Αυτό, με τη σειρά του, σημαίνει ότι είναι σπατάλη χρημάτων για να πληρώσει για την αναθεώρηση.

6. Έχετε ένα Online Leaderboard και επιτεύγματα

Η δύναμη του Κέντρου Παιχνιδιών της Apple είναι η ικανότητά του να δημιουργεί ένα buzz γύρω από την εφαρμογή σας. Εάν έχετε αναπτύξει ένα παιχνίδι ή κάποια άλλη εφαρμογή που μπορεί να χρησιμοποιήσει κορυφαίους πίνακες ή / και επιτεύγματα, μπορεί να είναι ένα βασικό στοιχείο μάρκετινγκ για να τα προσθέσετε στην εφαρμογή σας. Όχι μόνο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες παραπομπές από φίλους σε φίλους, αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε την εφαρμογή σας που περιλαμβάνεται στη λίστα νέων εφαρμογών του leaderboard, η οποία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πωλήσεις.

7. Δωρεάν για μια μέρα

Μην ενοχλείτε τους ιστότοπους που προσφέρουν τη λίστα της δωρεάν εφαρμογής σας για την ημέρα, κάντε το μόνοι σας. Θα εκπλαγείτε με τον αριθμό των ιστότοπων που θέλουν να χρεώνουν αρκετά εξωφρενικές αμοιβές που θα αναφέρονται και υπάρχει κάποια ανησυχία ότι μερικές από τις λήψεις που δημιουργούν αυτές οι τοποθεσίες δεν είναι γνήσιες.

Απλώς αλλάζοντας την τιμή της εφαρμογής σας δωρεάν θα είναι αρκετή για να δημιουργηθεί μια ώθηση στις λήψεις, η οποία με τη σειρά της μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε εσείς αυτές τις τόσο σημαντικές κριτικές πελατών και να αρχίσετε την μπάλα να κυλάει σε φίλους σε φίλους παραπομπές. Και αν η εφαρμογή σας εκμεταλλεύεται τους κορυφαίους leaderboards και τα επιτεύγματα, η ώθηση στη βάση χρηστών σας μπορεί να είναι πολύ σημαντική.

8. Μην ξεπεράσετε τις διαφημίσεις

Όπως ανέφερα παραπάνω, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε ένα κουβά με χρήματα για να έχετε ένα επιτυχημένο σχέδιο μάρκετινγκ. Στην πραγματικότητα, η τράπεζα στις διαφημίσεις μπορεί να είναι ένα κομμάτι ενός τυχερού παιχνιδιού. Είναι πιθανό να ξοδέψετε αρκετές φορές την τιμή της εφαρμογής σας μόνο για να λάβετε ένα μόνο στοιχείο λήψης και ο μόνος τρόπος για να αποπληρωθεί αυτό τελικά είναι να καταχωρήσετε την εφαρμογή σας ανάμεσα στις κορυφαίες λήψεις της ημέρας. Η ύπαρξη στην κορυφή της λίστας λήψεων για την κατηγορία σας είναι ο απώτερος στόχος κάθε σχεδίου μάρκετινγκ και η ύπαρξη σε αυτόν τον κατάλογο θα φέρει πολλές λήψεις, αλλά η προσπάθεια να φτάσετε μέσω της διαφήμισης μπορεί να είναι μια πολύ δαπανηρή πρόταση χωρίς καμία εγγύηση ότι θα να είναι επιτυχής.

9. Παίξτε με το σημείο τιμής του App σας

Η σωστή τιμολόγηση της εφαρμογής σας μπορεί να έχει καθοριστική σημασία για την προώθηση των πωλήσεων. Μετά από όλα, μια εφαρμογή που διατιμάται σε $ 4,99 όταν οι ανταγωνιστές πρόκειται να $ .99 θα είναι μια σκληρή πώληση δεν έχει σημασία αν είναι καλά αναθεωρηθεί. Αλλά ταυτόχρονα, εάν μπορείτε να πάρετε τα μισά από τα downloads σε $ 4,99 όπως μπορείτε σε $ .99, θα έχετε φέρει περισσότερα χρήματα σε μακροπρόθεσμη βάση.

Εάν έχετε χρεώσει την εφαρμογή σας σε πάνω από $ .99, μην φοβάστε να παίξετε με την τιμή λίγο για να μάθετε τι οι όγκοι λήψης είναι σε διαφορετικές τιμές. Και οι μειώσεις των τιμών μπορούν να οδηγήσουν στο δικό τους κομμάτι μάρκετινγκ χάρη σε ιστοσελίδες όπως το AppShopper.com. Αυτοί οι ιστότοποι δημοσιεύουν αλλαγές στις τιμές, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των πωλήσεων αν μειώσετε την τιμή σας. Όλοι αγαπούν την πώληση!

10. Αποκτήστε Κοινωνική

Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν έχετε ένα εξειδικευμένο προϊόν. Η επαφή με το κοινό σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναπτύξετε τη βάση πελατών σας. Το Facebook και το Twitter είναι υπέροχα μέρη για να ξεκινήσετε, αλλά μην αγνοείτε τα διάφορα φόρουμ συζήτησης. Εάν έχετε αναπτύξει μια βοήθεια RPG που βοηθά τους ανθρώπους με τροχαίο ζάρια και την παρακολούθηση των στατιστικών στοιχείων χαρακτήρα, αναζητήστε ένα φόρουμ συζήτησης αφιερωμένο σε παιχνίδια ρόλων. Εάν η εφαρμογή σας επικεντρώνεται γύρω από συνταγές για άτομα με εξειδικευμένους διατροφικούς περιορισμούς, επικοινωνήστε με τον ιστό και βρείτε κοινότητες με κέντρο γύρω από αυτούς τους ανθρώπους.

Δείξτε την εφαρμογή σας στην βιτρίνα μας

11. Έχετε έναν επαγγελματικό ιστότοπο

Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε έναν τόνο χρημάτων σε έναν ιστότοπο. Στην πραγματικότητα, ένα πρότυπο Wordpress θέμα μπορεί να είναι τέλεια. Αυτό που δεν θέλετε είναι ένας ιστότοπος που μοιάζει να είχε αναπτυχθεί από έναν αρχάριο προγραμματιστή για πρώτη φορά κάποτε στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Η ποιότητα του ιστότοπού σας θα δώσει στους ανθρώπους μια ιδέα για το είδος της ποιότητας που μπορείτε να περιμένετε από την εφαρμογή σας, οπότε αν ο ιστότοπός σας βιαστικά πέσει μαζί και φαίνεται ακατάστατος, το κοινό σας δεν θα περιμένει πολλά από την εφαρμογή σας.

12. Κάντε ένα βίντεο στο YouTube

Έχετε ένα παιχνίδι; Ή μια πραγματικά δροσερή και διασκεδαστική εφαρμογή; Μαζί με τη χρήση ιστότοπων κοινωνικών μέσων ενημέρωσης , οι προγραμματιστές πήραν στο YouTube για να βοηθήσουν στην εμπορία των εφαρμογών τους. Και σε πολλές περιπτώσεις, έχει καταφέρει πολύ καλά. Όχι μόνο το YouTube μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε demo το προϊόν σας στο κοινό σας, αλλά είναι μια άλλη λεωφόρος που προσφέρει την ευκαιρία για την εφαρμογή σας να γίνει ιογενής.

Ξέρετε τον πιο γρήγορο τρόπο για να ξεκινήσετε μια εφαρμογή iPad;