Πώς να απενεργοποιήσετε το Siri στην οθόνη κλειδώματος του iPad

Ξέρετε ότι ένα άτομο μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο Siri ακόμα κι αν έχετε κωδικό πρόσβασης στο iPad σας; Η οθόνη κλειδώματος μπορεί να αποτρέψει τους ανθρώπους από το iPad σας, αλλά μπορούν ακόμα να αποκτήσουν πρόσβαση στον ενεργοποιημένο από τη φωνή έξυπνο βοηθό της Apple, απλά κρατώντας πατημένο το κουμπί Home . Αυτό μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Siri χωρίς να ξεκλειδώσουν τη συσκευή τους, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα κενό σε ορισμένα χαρακτηριστικά του iPad.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Siri για να ορίσετε μια υπενθύμιση ή να οργανώσετε μια συνάντηση χωρίς να ξεκλειδώσετε το iPad. Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε ορισμένες από τις "κοντινές" λειτουργίες, όπως η εύρεση της πλησιέστερης θέσης πίτσας. Η Siri είναι επίσης σε θέση να ελέγξει το ημερολόγιό σας, και σε ένα iPhone, μπορεί να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις. Αυτό που η Siri δεν μπορεί να κάνει είναι να ανοίξει μια εφαρμογή. Εάν ζητηθεί, θα ζητήσει τον κωδικό πρόσβασης πριν προχωρήσει. Αυτό περιλαμβάνει αιτήματα που απαιτούν από αυτήν να ανοίξει μια εφαρμογή για να ολοκληρωθεί, όπως ψάχνει κατευθύνσεις προς εκείνη την κοντινή θέση πίτσας.

Η δυνατότητα πρόσβασης στο Siri από την οθόνη κλειδώματος μπορεί να είναι καλό, αλλά για τους ανθρώπους με συνείδηση ​​της ασφάλειας, είναι ένας τρόπος στο iPad που παρακάμπτει την οθόνη κλειδώματος. Ευτυχώς, υπάρχει μια ρύθμιση που ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί αυτόματα χωρίς να σβήνει τελείως το Siri.

  1. Αρχικά, ξεκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις iPad. ( Μάθετε πώς ... )
  2. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο αριστερό μενού μέχρι να εντοπίσετε τον "Κωδικό πρόσβασης". Αν έχετε ένα iPad με αναγνωριστικό αφής όπως το iPad Air 2 ή το iPad Mini 4, αυτή η κατηγορία θα ονομάζεται "Touch ID και Passcode". Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα είναι ακριβώς πάνω από τις ρυθμίσεις απορρήτου.
  3. Θα χρειαστεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας για να ανοίξετε αυτές τις ρυθμίσεις.
  4. Η επιλογή "Να επιτρέπεται η πρόσβαση όταν κλειδωθεί" θα σας επιτρέψει να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο Siri.

Μπορείτε επίσης να γυρίσετε το Siri εντελώς

Εάν δεν χρησιμοποιείτε ποτέ Siri, μπορείτε εύκολα να στρέψετε το Siri εντελώς. Ωστόσο, αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ τη Siri, θα πρέπει να την πάρετε για ένα γύρισμα. Η δυνατότητα να αφήσετε μόνοι σας υπενθυμίσεις μπορεί να είναι ένας αρκετά καλός λόγος για να την χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε γρήγορα εφαρμογές με το Siri λέγοντας "ξεκινήστε [όνομα εφαρμογής]", παρόλο που προτιμώ την εκκίνηση εφαρμογών μέσω της Αναζήτηση Spotlight . Και, φυσικά, μπορεί να παίξει ένα συγκεκριμένο τραγούδι ή playlist, να ελέγξει τα αθλήματα, να βρει όλες τις ταινίες Liam Neeson μεταξύ άλλων σημαντικών καθηκόντων.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Siri μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις, επιλέγοντας "General" από το αριστερό μενού και στη συνέχεια Siri από τις γενικές ρυθμίσεις. Το Siri βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ενημέρωση λογισμικού. Απλώς πατήστε το ρυθμιστικό on / off στο επάνω μέρος της οθόνης για να το απενεργοποιήσετε. Διαβάστε: Cool κόλπα μπορείτε να κάνετε με το Siri .

Οι ειδοποιήσεις και ο έλεγχος στο σπίτι είναι επίσης προσβάσιμες στην οθόνη κλειδώματος

Μπορεί να μην αρκεί απλά να απενεργοποιήσετε το Siri στην οθόνη κλειδώματος. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στις Ειδοποιήσεις και στην προβολή "Σήμερα", η οποία είναι βασικά ένα στιγμιότυπο του ημερολογίου, των υπενθυμίσεων και των τυχόν widget που έχετε εγκαταστήσει.

Το iPad θα εμφανίζει επίσης πρόσφατες ειδοποιήσεις. Και πάλι, για όσους επιθυμούν γρήγορη πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες, η πρόσβαση στην οθόνη κλειδώματος είναι κάτι σπουδαίο. Αν όμως δεν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε κάποιον ξένο, συνεργάτη ή αποκαλούμενο φίλο, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε στην ίδια ενότητα των ρυθμίσεων Touch ID και Passcode που χρησιμοποιούνται για να απενεργοποιήσετε το Siri.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε έξυπνες συσκευές στο σπίτι σας χωρίς να ξεκλειδώσετε το iPad σας. Το Home Control λειτουργεί με φώτα, θερμοστάτες και άλλα gadget που έχετε κάνει "έξυπνα" στο σπίτι σας. Ευτυχώς, προσπαθώντας να ανοίξετε μια έξυπνη κλειδαριά ή να σηκώσετε μια έξυπνη πόρτα γκαράζ θα απαιτήσει τον κωδικό σας εάν βρίσκεστε στην οθόνη κλειδώματος. Αλλά αν σκοπεύετε να αφαιρέσετε το Siri και τις ειδοποιήσεις, θα πρέπει να κλειδώσετε τον Home Control. Είναι αρκετά εύκολο να ξεκλειδώσετε το iPad σας χρησιμοποιώντας το Touch ID.

Πώς να διαγράψετε τα δεδομένα του iPad αν κάποιος προσπαθεί να χάσει τον κωδικό σας

Αν είστε σίγουροι για τη σούπερ ασφάλεια, θα θέλετε να μάθετε για τη ρύθμιση "Erase Data" στο iPad. Αυτός ο διακόπτης βρίσκεται στο κάτω μέρος των ρυθμίσεων Touch ID & Passcode. Όταν είναι ενεργοποιημένη, το iPad θα διαγραφεί μετά από 10 αποτυχημένες προσπάθειες εισαγωγής του κωδικού πρόσβασης. Εάν το συνδυάσετε με την υποστήριξη iPad σας σε τακτική βάση, αυτό μπορεί να είναι ένα μεγάλο fail-safe.