Τι είναι ένα αρχείο MOBI;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία MOBI

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου MOBI είναι ένα αρχείο Mobipocket eBook. Χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση ψηφιακών βιβλίων και έχουν σχεδιαστεί ειδικά για κινητές συσκευές με χαμηλό εύρος ζώνης .

Τα αρχεία MOBI υποστηρίζουν θέματα όπως bookmarking, JavaScript, πλαίσια και προσθήκη σημειώσεων και διορθώσεων.

Σημείωση: Τα αρχεία MOBI eBook δεν έχουν καμία σχέση με τον τομέα ανώτατου επιπέδου που είναι επίσης .mobi.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο MOBI

Μερικά αξιοσημείωτα ελεύθερα προγράμματα που μπορούν να ανοίξουν αρχεία MOBI περιλαμβάνουν το Caliber, το Stanza Desktop, το Sumatra PDF, το Mobi File Reader, το FBReader, το Okular και το Mobipocket Reader.

Τα αρχεία MOBI μπορούν επίσης να διαβαστούν από δημοφιλείς αναγνώστες eBook όπως το Amazon Kindle και πολλά smartphones που υποστηρίζουν τη μορφή.

Επιπλέον, πολλοί αναγνώστες eBook, όπως και η δημοφιλής συσκευή Kindle, διαθέτουν επίσης επιτραπέζιο λογισμικό, εφαρμογές για κινητά και εργαλεία περιήγησης που επιτρέπουν την ανάγνωση αρχείων MOBI. Το Amazon Kindle App είναι ένα παράδειγμα που υποστηρίζει Windows, macOS και κινητές συσκευές.

Δεδομένου ότι το άνοιγμα αρχείων eBook όπως τα αρχεία MOBI είναι τόσο δημοφιλές στις συσκευές Kindle, σας συνιστούμε να διαβάζετε τις οδηγίες του Amazon για την αποστολή αρχείων MOBI στο Kindle σας, αν αυτό σχεδιάζετε να κάνετε με το αρχείο MOBI.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο MOBI

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο MOBI είναι να χρησιμοποιήσετε έναν online μετατροπέα όπως το DocsPal. Μπορείτε να ανεβάσετε το αρχείο MOBI στον συγκεκριμένο ιστότοπο ή να εισάγετε τη διεύθυνση URL σε ένα online αρχείο MOBI και, στη συνέχεια, να επιλέξετε μία από τις πολλές μορφές αρχείων για να το μετατρέψετε. EPUB , LIT, LRF, PDB, PDF , FB2, RB και πολλά άλλα υποστηρίζονται.

Αν έχετε ήδη ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή σας που ανοίγει τα αρχεία MOBI, ίσως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε το αρχείο MOBI σε ένα άλλο μορφότυπο. Το Caliber, για παράδειγμα, μπορεί να μετατρέψει τα αρχεία MOBI σε πολλές διαφορετικές μορφές και το Mobi File Reader υποστηρίζει την αποθήκευση ενός ανοιχτού αρχείου MOBI σε TXT ή HTML .

Τα αρχεία MOBI μπορούν να μετατραπούν και με άλλα προγράμματα λογισμικού μετατροπής δωρεάν αρχείων ή με ηλεκτρονικές υπηρεσίες . Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι ο Zamzar , ένας online μετατροπέας MOBI. Μπορεί να μετατρέψει τα αρχεία MOBI σε PRC, OEB, AZW3 και σε πολλά άλλα δημοφιλή φορμά αρχείων και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταφορτώσετε το αρχείο MOBI στο Zamzar και στη συνέχεια να κατεβάσετε το αρχείο που έχει μετατραπεί - δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί τίποτα στον υπολογιστή σας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία MOBI

Το Mobipocket ανήκει στο Amazon από το 2005. Η υποστήριξη για τη μορφή MOBI έχει διακοπεί από το 2011. Οι συσκευές Kindle Amazon χρησιμοποιούν τη δομή MOBI αλλά τα αρχεία έχουν διαφορετικό σχήμα DRM και χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου AZW .

Ορισμένα αρχεία Mobipocket eBook έχουν την επέκταση αρχείου .PRC αντί για το .MOBI.

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν βιβλία MOBI από διάφορες ιστοσελίδες, όπως το Project Gutenberg και το Open Library.

Το MobileRead Wiki διαθέτει πολλές πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία MOBI αν ενδιαφέρεστε για μια βαθύτερη ανάγνωση.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο MOBI σας;

Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο MOBI με τις παραπάνω προτάσεις, βεβαιωθείτε ότι εργάζεστε με ένα αρχείο που έχει την επέκταση .MOBI. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό, διότι ορισμένα αρχεία μοιάζουν με αρχεία MOBI, αλλά πραγματικά δεν σχετίζονται καθόλου, και κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορούν να ανοίξουν με το ίδιο λογισμικό.

Τα αρχεία MOB (MOBTV Video) είναι ένα παράδειγμα. Παρόλο που ενδέχεται να συγχέονται με τα αρχεία MOBI, αυτά είναι αρχεία βίντεο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με εφαρμογές πολυμέσων, όπως το Windows Media Player. Αν προσπαθήσατε να ανοίξετε ένα αρχείο MOB με έναν αναγνώστη e-Book, θα λάβατε λάθη ή θα εμφανίζονταν μια δέσμη ασυνάρτητων κειμένων.

Τα αρχεία βίντεο MOI (.MOI) είναι παρόμοια με το ότι σχετίζονται με περιεχόμενο βίντεο, αλλά δεν μπορούν να ανοίξουν με κανένα από τους αναγνωστικούς ή μετατροπείς αρχείων με κείμενο που αναφέρονται παραπάνω.

Εάν είστε βέβαιοι ότι έχετε ένα αρχείο MOBI αλλά δεν ανοίγει ή δεν μετατρέπει τα εργαλεία από τα παραπάνω, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου MOBI και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.

Αποκάλυψη

Το Περιεχόμενο Ηλεκτρονικού Εμπορίου είναι ανεξάρτητο από το εκδοτικό περιεχόμενο και ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση σε σχέση με την αγορά προϊόντων μέσω συνδέσμων σε αυτήν τη σελίδα.