Τι είναι ένα αρχείο;

Μια επεξήγηση των αρχείων του υπολογιστή και πώς λειτουργούν

Ένα αρχείο, στον κόσμο των υπολογιστών, είναι μια αυτοτελής πληροφορία διαθέσιμη στο λειτουργικό σύστημα και σε οποιοδήποτε αριθμό μεμονωμένων προγραμμάτων.

Ένα αρχείο υπολογιστή μπορεί να θεωρηθεί σαν ένα παραδοσιακό αρχείο που θα βρεθεί στο γραφείο του γραφείου. Ακριβώς όπως ένα αρχείο γραφείου, οι πληροφορίες σε ένα αρχείο υπολογιστή θα μπορούσαν να αποτελούνται ουσιαστικά από οτιδήποτε.

Περισσότερες πληροφορίες για αρχεία υπολογιστή

Οποιοδήποτε πρόγραμμα χρησιμοποιεί ένα μεμονωμένο αρχείο, είναι υπεύθυνο για την κατανόηση του περιεχομένου του. Παρόμοιοι τύποι αρχείων λέγεται ότι έχουν κοινό σχήμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ευκολότερος τρόπος για τον προσδιορισμό της μορφής ενός αρχείου είναι να εξετάσει την επέκταση του αρχείου .

Κάθε μεμονωμένο αρχείο στα Windows θα έχει επίσης ένα χαρακτηριστικό αρχείου που θέτει μια συνθήκη στο συγκεκριμένο αρχείο. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να γράψετε νέες πληροφορίες σε ένα αρχείο με ενεργοποιημένο το χαρακτηριστικό μόνο για ανάγνωση .

Ένα όνομα αρχείου είναι ακριβώς το όνομα που ένας χρήστης ή πρόγραμμα ονομάζει το αρχείο για να βοηθήσει να προσδιορίσει τι είναι. Ένα αρχείο εικόνας μπορεί να ονομάζεται κάτι σαν kids-lake-2017.jpg . Το ίδιο το όνομα δεν επηρεάζει τα περιεχόμενα του αρχείου, επομένως ακόμα και αν ένα αρχείο βίντεο ονομάζεται κάτι σαν image.mp4 , αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ξαφνικά ένα αρχείο εικόνας.

Τα αρχεία σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα αποθηκεύονται σε σκληρούς δίσκους , οπτικές μονάδες δίσκου και άλλες συσκευές αποθήκευσης. Ο συγκεκριμένος τρόπος αποθήκευσης και οργάνωσης ενός αρχείου αναφέρεται ως σύστημα αρχείων .

Δείτε τον οδηγό μου για τον τρόπο αντιγραφής ενός αρχείου στα Windows, εάν χρειάζεστε βοήθεια για την αντιγραφή ενός αρχείου από το ένα μέρος στο άλλο.

Ένα δωρεάν εργαλείο ανάκτησης δεδομένων μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν έχετε διαγράψει ένα αρχείο κατά λάθος.

Παραδείγματα αρχείων

Μια εικόνα που αντιγράφετε από τη φωτογραφική μηχανή στον υπολογιστή σας μπορεί να είναι σε μορφή JPG ή TIF . Αυτά είναι τα αρχεία με τον ίδιο τρόπο που τα βίντεο στη μορφή MP4 ή τα αρχεία ήχου MP3 είναι αρχεία. Το ίδιο ισχύει και για τα αρχεία DOCX που χρησιμοποιούνται με τα αρχεία του Microsoft Word, TXT που περιέχουν πληροφορίες απλού κειμένου κ.λπ.

Παρόλο που τα αρχεία περιέχονται σε φακέλους για οργάνωση (όπως οι φωτογραφίες στο φάκελο "Εικόνες" ή τα αρχεία μουσικής στο φάκελο iTunes), ορισμένα αρχεία βρίσκονται σε συμπιεσμένους φακέλους, αλλά εξακολουθούν να θεωρούνται αρχεία. Για παράδειγμα, ένα αρχείο ZIP είναι βασικά ένας φάκελος που περιέχει άλλα αρχεία και φακέλους, αλλά λειτουργεί ως ένα μόνο αρχείο.

Ένας άλλος δημοφιλής τύπος αρχείου παρόμοιος με τον ZIP είναι ένα αρχείο ISO , το οποίο είναι μια αναπαράσταση ενός φυσικού δίσκου. Είναι ένα μόνο αρχείο αλλά περιέχει όλες τις πληροφορίες που μπορείτε να βρείτε σε ένα δίσκο, όπως ένα βιντεοπαιχνίδι ή μια ταινία.

Μπορείτε να δείτε ακόμα και με αυτά τα λίγα παραδείγματα ότι δεν είναι όλα τα αρχεία όμοια, αλλά όλοι μοιράζονται έναν παρόμοιο σκοπό να συγκρατούν μαζί πληροφορίες σε ένα μέρος. Υπάρχουν πολλά άλλα αρχεία που ενδέχεται να τρέξετε, μερικά από τα οποία μπορείτε να δείτε σε αυτήν την αλφαβητική λίστα των επεκτάσεων αρχείων.

Μετατροπή αρχείου σε διαφορετική μορφή

Μπορείτε να μετατρέψετε ένα αρχείο σε μία μορφή σε διαφορετική μορφή ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικό λογισμικό ή για διάφορους λόγους.

Για παράδειγμα, ένα αρχείο ήχου MP3 μπορεί να μετατραπεί σε M4R έτσι ώστε ένα iPhone να το αναγνωρίσει ως αρχείο ringtone. Το ίδιο ισχύει και για ένα έγγραφο σε μορφή DOC που πρέπει να μετατραπεί σε PDF ώστε να μπορεί να ανοίξει με ένα πρόγραμμα ανάγνωσης PDF.

Αυτοί οι τύποι μετατροπών, καθώς και πολλοί, πολλοί άλλοι, μπορούν να επιτευχθούν με ένα εργαλείο από αυτήν τη λίστα του λογισμικού Free File Converter και των online υπηρεσιών .