Τι είναι ένα αρχείο DOCX;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία DOCX

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου DOCX είναι ένα αρχείο εγγράφου μορφής Open XML του Microsoft Word.

Τα αρχεία DOCX βασίζονται σε XML και μπορούν να περιέχουν κείμενο, αντικείμενα, στυλ, μορφοποίηση και εικόνες, τα οποία αποθηκεύονται ως ξεχωριστά αρχεία και τελικά συμπιέζονται σε ένα μόνο αρχείο ZIP που έχει συμπιεστεί με το ZIP .

Η Microsoft άρχισε να χρησιμοποιεί αρχεία DOCX στο Microsoft Word που ξεκινούν από το Word 2007. Οι παλαιότερες εκδόσεις του Word χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου DOC .

Συμβουλή: Το Microsoft Word χρησιμοποιεί επίσης τη μορφή DOCM , αλλά υπάρχουν και άλλες παρόμοιες επεκτάσεις αρχείων που δεν έχουν καμία σχέση με αυτές τις μορφές της Microsoft, όπως το DDOC και το ADOC .

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο DOCX

Το Microsoft Word (έκδοση 2007 και παραπάνω) είναι το κύριο πρόγραμμα λογισμικού που χρησιμοποιείται για το άνοιγμα και την επεξεργασία αρχείων DOCX. Αν έχετε προηγούμενη έκδοση του Microsoft Word, μπορείτε να κάνετε λήψη του δωρεάν πακέτου συμβατότητας του Microsoft Office για να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να αποθηκεύσετε αρχεία DOCX στην παλαιότερη έκδοση του MS Word.

Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται καν να ανοίξετε ένα αρχείο DOCX με το Word επειδή η Microsoft έχει αυτό το δωρεάν πρόγραμμα προβολής του Word που σας επιτρέπει να ανοίξετε έγγραφα του Word όπως τα αρχεία DOCX χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε το MS Office.

Επιπλέον, δεν χρειάζεστε καν κανένα πρόγραμμα που σχετίζεται με το Microsoft Office στον υπολογιστή σας για να ανοίξετε αυτόν τον τύπο αρχείου επειδή υπάρχουν αρκετά εντελώς δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας κειμένου που ανοίγουν και επεξεργάζονται αρχεία DOCX. Kingsoft Writer, OpenOffice Writer και ONLYOFFICE είναι μερικοί που θεωρώ ότι συνιστώ σε τακτική βάση. Μπορείτε επίσης να βρείτε πρόσθετους τρόπους πρόσβασης στο Microsoft Word δωρεάν .

Το δωρεάν εργαλείο των Εγγράφων Google είναι ένας επεξεργαστής κειμένου online που μπορεί επίσης να ανοίγει / επεξεργάζεται αρχεία DOCX και, ως εργαλείο που βασίζεται στον ιστό, δεν απαιτεί λήψη λογισμικού. Αυτό σημαίνει φυσικά ότι όλα τα αρχεία DOCX που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με τα Έγγραφα Google πρέπει να μεταφορτώνονται στο εργαλείο πριν να μπορούν να προβληθούν και να επεξεργαστούν.

Σημείωση: Για να ανεβάσετε το αρχείο DOCX (ή οποιοδήποτε αρχείο, για το θέμα αυτό) στα Έγγραφα Google, πρέπει πρώτα να το ανεβάσετε στο λογαριασμό σας στο Google Drive.

Η Google διαθέτει επίσης αυτή την ελεύθερη επέκταση Chrome, η οποία σας επιτρέπει να προβάλλετε και να επεξεργάζεστε αρχεία DOCX απευθείας μέσα από το πρόγραμμα περιήγησης. Υποστηρίζει τη μεταφορά των τοπικών αρχείων DOCX στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome καθώς και το άνοιγμα των αρχείων DOCX απευθείας από το Internet χωρίς να χρειάζεται να τα κατεβάσετε πρώτα.

Το πλέον αποστασιοποιημένο πρόγραμμα Microsoft Works ανοίγει και αρχεία DOCX. Ενώ δεν είναι δωρεάν, το Corel WordPerfect Office είναι μια άλλη επιλογή, την οποία μπορείτε να παραλάβετε στο Amazon.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο DOCX

Οι περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται για τη μετατροπή ενός αρχείου DOCX σε PDF ή DOC, αλλά τα παρακάτω προγράμματα και υπηρεσίες υποστηρίζουν επίσης μια σειρά πρόσθετων μορφών αρχείων.

Ο ταχύτερος, ευκολότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο DOCX είναι να το ανοίξετε σε ένα από τα προγράμματα επεξεργασίας κειμένου που αναφέρονται παραπάνω και στη συνέχεια να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας ως τη μορφή αρχείου που θέλετε να είναι μέσα. κάντε αυτό μέσω του μενού Αρχείο> Αποθήκευση ως ή κάτι παρόμοιο.

Αν αυτό δεν φαίνεται να δουλεύει για εσάς, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε έναν ειδικό μετατροπέα από αυτή τη λίστα προγραμμάτων δωρεάν λογισμικού μετατροπής αρχείων και ηλεκτρονικών υπηρεσιών , όπως Zamzar . Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενός online μετατροπέα DOCX που μπορεί να αποθηκεύσει το αρχείο όχι μόνο σε μορφές εγγράφων όπως DOC, PDF, ODT και TXT, αλλά και σε μορφές eBook και μορφές εικόνας όπως MOBI , LIT, JPG και PNG .

Για να μετατρέψετε το αρχείο DOCX στη μορφή των Εγγράφων Google, πρώτα μεταφορτώστε το αρχείο στο λογαριασμό σας στο Google Drive, όπως ανέφερα παραπάνω, μέσω του μενού NEW> File upload . Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο στο λογαριασμό σας και επιλέξτε το μενού Άνοιγμα με> Έγγραφα Google για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο του αρχείου DOCX και να το αποθηκεύσετε σε μια νέα μορφή με την οποία μπορούν να διαβαστούν και να συνεργαστούν τα Έγγραφα Google.

Το Caliber είναι ένα πολύ δημοφιλές ελεύθερο πρόγραμμα που μετατρέπει το DOCX σε μορφή eBook, όπως EPUB , MOBI, AZW3, PDB, PDF και πολλά άλλα. Σας συνιστώ να διαβάσετε τις οδηγίες τους σχετικά με τη μετατροπή εγγράφων του Word για κάποια βοήθεια κάνοντας ένα eBook από το αρχείο DOCX σας.