Τι είναι ένα αρχείο AI;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία AI

Ένα αρχείο με επέκταση αρχείου .AI είναι πιθανότατα ένα αρχείο έργου έργου Adobe Illustrator που δημιουργήθηκε από το πρόγραμμα διανυσματικών γραφικών της Adobe που ονομάζεται Illustrator. Πρόκειται για ένα ιδιότυπο αρχείο μορφής που αναπτύχθηκε και συντηρείται από την Adobe Systems.

Αντί να χρησιμοποιούν πληροφορίες εικόνας bitmap, τα αρχεία AI αποθηκεύουν την εικόνα ως διαδρομές που μπορούν να αλλάξουν χωρίς να χάσουν την ποιότητα. Η εικόνα του φορέα αποθηκεύεται σε μορφή PDF ή EPS , αλλά χρησιμοποιείται η επέκταση αρχείου AI, δεδομένου ότι το πρόγραμμα Adobe Illustrator είναι το κύριο λογισμικό που δημιουργεί αρχεία σε αυτή τη μορφή.

Τα αρχεία AIT είναι παρόμοια, αλλά τα αρχεία προτύπου Illustrator χρησιμοποιούνται για την παραγωγή πολλαπλών, παρόμοια σχεδιασμένων αρχείων AI.

Αν το αρχείο AI σας δεν είναι αρχείο αρχείου έργου Adobe Illustrator, μπορεί να είναι ένα αρχείο τεχνητής νοημοσύνης Battlefield 2. Αν ναι, δεν έχει τίποτα να κάνει με τις εικόνες φορέα, αλλά είναι ένα έγγραφο απλού κειμένου που περιέχει τις ιδιότητες για το πώς λειτουργούν ορισμένα στοιχεία του παιχνιδιού.

AI, φυσικά, είναι επίσης η συντομογραφία για την έννοια της Τεχνητής Νοημοσύνης, η οποία φυσικά δεν έχει καμία σχέση με το Adobe Illustrator.

Πώς να ανοίξετε αρχεία AI

Το Adobe Illustrator είναι το κύριο πρόγραμμα που χρησιμοποιείται τόσο για τη δημιουργία όσο και για το άνοιγμα των αρχείων AI. Ορισμένες άλλες εφαρμογές που μπορούν να λειτουργούν με αρχεία Adobe Illustrator Artwork περιλαμβάνουν τα προγράμματα Acrobat, Photoshop και After Effects της Adobe, CorelDRAW Graphics Suite, ACD Systems Canvas, Serif DrawPlus και Cinema 4D.

Σημείωση: Εάν το αρχείο AI δεν έχει αποθηκευμένο περιεχόμενο PDF και χρησιμοποιείτε το Photoshop για να το ανοίξετε, ίσως λάβετε ένα μήνυμα που λέει "Αυτό είναι ένα αρχείο Adobe Illustrator που αποθηκεύτηκε χωρίς περιεχόμενο PDF". Εάν συμβεί αυτό, επιστρέψτε στο Adobe Illustrator και κάντε ξανά το αρχείο, αλλά αυτή τη φορά επιλέξτε την επιλογή " Δημιουργία αρχείου συμβατού με PDF ".

Ορισμένα δωρεάν ανοίγματα AI περιλαμβάνουν το Inkscape, το Scribus, το Ai Viewer της ιδέαςMK και το sK1. Εφόσον αποθηκεύεται το αρχείο AI με συμβατότητα με PDF, κάποιοι άλλοι περιλαμβάνουν την προεπισκόπηση (το πρόγραμμα προβολής PDF macOS) και το Adobe Reader.

Το Battlefield 2 χρησιμοποιείται για να ανοίξει αρχεία AI που σχετίζονται με αυτό το παιχνίδι, αλλά πιθανώς δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο με το χέρι μέσα από το παιχνίδι. Αντ 'αυτού, πιθανότατα βρίσκεται κάπου ειδικός, έτσι ώστε το λογισμικό να μπορεί να αναφερθεί στο αρχείο AI με βάση τις ανάγκες. Τούτου λεχθέντος, μπορείτε πιθανότατα να το επεξεργαστείτε με έναν δωρεάν επεξεργαστή κειμένου .

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο AI

Τα ανοίγματα AI από τα παραπάνω μπορούν να μετατρέψουν ένα αρχείο AI σε έναν αριθμό άλλων παρόμοιων μορφών. Χρησιμοποιήστε το μενού Αρχείο Illustrator > Αποθήκευση ως ... για να αποθηκεύσετε το αρχείο AI σε FXG, PDF, EPS, AIT, SVG ή SVGZ ή Αρχείο> Εξαγωγή ... εάν θέλετε να μετατρέψετε AI σε DWG , DXF , BMP , EMF , SWF , JPG , PCT , PSD , PNG , TGA , TXT, TIF ή WMF.

Το Photoshop σάς επιτρέπει να ανοίξετε ένα αρχείο AI μέσω του File> Open ... , μετά από το οποίο μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο PSD ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή αρχείου υποστηρίζεται από το Photoshop.

Ωστόσο, αν δεν θέλετε να αγοράσετε ή να κατεβάσετε έναν ειδικό πρόγραμμα προβολής αρχείων AI, μπορείτε να το μετατρέψετε με έναν online μετατροπέα AI όπως ο Zamzar . Με αυτόν τον ιστότοπο, μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο AI σε JPG, PDF, PNG, SVG, GIF και σε διάφορες άλλες μορφές αρχείων εικόνας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μορφή AI

Ορισμένα προγράμματα μπορούν να ανοίξουν μόνο αρχεία AI που είναι παλαιότερα από μια συγκεκριμένη έκδοση. Για παράδειγμα, το ελεύθερο πρόγραμμα Inkscape μπορεί να εισαγάγει αρχεία AI που βασίζονται στη μορφή PostScript AI εφόσον η έκδοση είναι 8 ή μικρότερη, ενώ υποστηρίζονται αρχεία AI αρχείων 9 και νεότερα.

Το μορφότυπο AI χρησιμοποιήθηκε για να ονομάζεται PGF αλλά δεν σχετίζεται με τη μορφή Progressive Graphics File που χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου .PGF.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Η επέκταση αρχείου .AI είναι πολύ μικρή και περιέχει δύο πολύ κοινά γράμματα. Αυτό το καθιστά εύκολο να το συγχέουμε με άλλες παρόμοιες επεκτάσεις αρχείων που δεν έχουν καμία σχέση με το Adobe Illustrator ή το Battlefield 2.

AIR είναι ένα άλλο παράδειγμα, όπως είναι η μορφή αρχείου INTUS Audio Archive που χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου IAA. Καμία από αυτές τις μορφές αρχείων δεν έχει καμία σχέση με τις μορφές που χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου AI.

Ωστόσο, ένα άλλο παράδειγμα είναι ο ΔΑΑ και αυτό μπορεί να είναι λίγο συγκεχυμένο. Αυτή η επέκταση αρχείου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρχεία πηγαίου κώδικα MIT App Inventor που χρησιμοποιούνται με το MIT App Inventor ή μπορεί να είναι πραγματικά ένα αρχείο δράσης του Adobe Illustrator που χρησιμοποιείται για την αυτοματοποίηση βημάτων στο Adobe Illustrator.