Πώς να συνδέσετε τα φώτα στην Alexa

Οι έξυπνοι λαμπτήρες είναι ένα αεράκι για να ρυθμίσετε την Echo

Αν αγαπάτε την ιδέα των έξυπνων φωτισμών στο σπίτι σας, αλλά δεν έχετε καθόλου ηλεκτρικές δεξιότητες, πάρτε την καρδιά. Μπορείτε να συνδέσετε γρήγορα τα φώτα σας και να τα ελέγξετε με την Alexa. Οι λαμπτήρες , οι διακόπτες ή οι διανομέας μπορούν να ρυθμιστούν με ένα κουμπωτό, χρησιμοποιώντας το Amazon Echo.

Αναρωτιέστε: "Πώς μπορεί η Echo να ανάψει τα φώτα;" Μάθετε πώς μπορείτε να συνδέσετε τα έξυπνα φώτα με την Alexa αν χρησιμοποιείτε έξυπνο λαμπτήρα, έξυπνο διακόπτη ή επιλογή διανομέα, όπως το Phillips Hue ή το Nest με το Echo ή Echo Dot σας και την εφαρμογή Amazon Alexa στην κινητή συσκευή σας.

Πριν ξεκινήσεις

Πριν ξεκινήσετε να προσπαθείτε να συνδέσετε τα φώτα σας με την Alexa, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε:

Σύνδεση ενός έξυπνου λαμπτήρα με την Alexa

Για να συνδέσετε έναν έξυπνο λαμπτήρα με την Alexa του Amazon, πρέπει πρώτα να το εγκαταστήσετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνήθως, αυτό σημαίνει ότι βιδώνετε τον έξυπνο λαμπτήρα σε μια πρίζα εργασίας, αλλά φροντίστε να ανατρέξετε στις οδηγίες εάν υπάρχει ένας κόμβος διαφορετικός από τον Alexa.

  1. Ξεκινήστε την εφαρμογή Amazon Alexa στην κινητή συσκευή σας.
  2. Αγγίξτε το κουμπί Μενού , το οποίο μοιάζει με τρεις οριζόντιες γραμμές, στην επάνω αριστερή γωνία της αρχικής οθόνης.
  3. Επιλέξτε Smart Home από το μενού.
  4. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την καρτέλα Συσκευές και στη συνέχεια πατήστε Προσθήκη συσκευής . Η Alexa θα αναζητήσει τυχόν συμβατές συσκευές και θα παρουσιάσει μια λίστα με τις συσκευές που ανακαλύφθηκαν.
  5. Μετακινηθείτε προς τα κάτω για να βρείτε την έξυπνη λυχνία που θέλετε να συνδέσετε. Εμφανίζεται ως εικονίδιο με το όνομα που ορίσατε κατά την αρχική ρύθμιση.
  6. Πατήστε το όνομα φωτός για να ολοκληρώσετε τη ρύθμιση.

Σύνδεση ενός έξυπνου διακόπτη στην Alexa

Για να συνδέσετε έναν έξυπνο διακόπτη στο Alexa, πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε το διακόπτη. Οι περισσότεροι έξυπνοι διακόπτες θα πρέπει να είναι συνδεδεμένοι με καλώδιο, γι 'αυτό ανατρέξτε στις οδηγίες του κατασκευαστή για λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του διακόπτη και, όταν υπάρχει αμφιβολία, να προσλάβετε έναν πιστοποιημένο ηλεκτρολόγο για να βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης έχει συνδεθεί σωστά.

  1. Ξεκινήστε την εφαρμογή Amazon Alexa στην κινητή συσκευή σας.
  2. Πατήστε το κουμπί Μενού , το οποίο μοιάζει με τρεις οριζόντιες γραμμές, από την επάνω αριστερή γωνία της αρχικής οθόνης.
  3. Επιλέξτε Smart Home από το μενού.
  4. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την καρτέλα Συσκευές και στη συνέχεια πατήστε Προσθήκη συσκευής . Η Alexa θα αναζητήσει τυχόν συμβατές συσκευές και θα παρουσιάσει μια λίστα με τις συσκευές που ανακαλύφθηκαν.
  5. Μετακινηθείτε προς τα κάτω για να βρείτε τον έξυπνο διακόπτη που θέλετε να συνδέσετε. Εμφανίζεται ως εικονίδιο με το όνομα που ορίσατε κατά την αρχική ρύθμιση.
  6. Αγγίξτε το όνομα του διακόπτη για να ολοκληρώσετε τη ρύθμιση.

Σύνδεση ενός έξυπνου διανομέα με την Alexa

Μόνο μια έκδοση της Alexa περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο διανομέα για έξυπνες συσκευές - το Echo Plus. Για όλες τις άλλες εκδόσεις του Alexa, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν έξυπνο διανομέα για να συνδέσετε τις έξυπνες συσκευές σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να ρυθμίσετε τον έξυπνο διανομέα σας και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε αυτές τις οδηγίες για να συνδεθείτε με την Alexa:

  1. Πατήστε το κουμπί Μενού , το οποίο μοιάζει με τρεις οριζόντιες γραμμές, από την επάνω αριστερή γωνία της αρχικής οθόνης.
  2. Πατήστε Δεξιότητες .
  3. Μεταβείτε ή πληκτρολογήστε λέξεις-κλειδιά αναζήτησης για να βρείτε τη δεξιότητα της συσκευής σας.
  4. Πατήστε Ενεργοποίηση και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία σύνδεσης.
  5. Επιλέξτε Προσθήκη συσκευής στην ενότητα Smart Home της εφαρμογής Alexa.

Ανατρέξτε στις οδηγίες του κατασκευαστή για τυχόν ειδικά βήματα ειδικά για τον κόμβο σας. Για παράδειγμα, για να συνδέσετε την Alexa στη Philips Hue, πρέπει πρώτα να πατήσετε το κουμπί στη γέφυρα Philips Hue.

Ρύθμιση ομάδων φωτισμού

Εάν θέλετε να μπορείτε να ενεργοποιήσετε διάφορα φώτα με μία φωνητική εντολή μέσω της Alexa, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ομάδα. Για παράδειγμα, μια ομάδα μπορεί να περιλαμβάνει όλα τα φώτα στο υπνοδωμάτιο ή όλα τα φώτα στο σαλόνι. Για να δημιουργήσετε μια ομάδα που μπορείτε να ελέγξετε με την Alexa:

  1. Πατήστε το κουμπί Μενού και επιλέξτε Έξυπνο σπίτι .
  2. Επιλέξτε την καρτέλα Ομάδες .
  3. Πατήστε Προσθήκη ομάδας και στη συνέχεια επιλέξτε Έξυπνη αρχική ομάδα .
  4. Πληκτρολογήστε ένα όνομα για την ομάδα σας ή επιλέξτε μια επιλογή από τη λίστα Κοινών Ονομάτων.
  5. Επιλέξτε τα φώτα που θέλετε να προσθέσετε στην ομάδα και, στη συνέχεια, πατήστε Αποθήκευση .

Μόλις ρυθμιστεί, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πείτε στο Alexa ποια ομάδα φώτων θέλετε να ελέγξετε. Για παράδειγμα, "Alexa, ενεργοποιήστε το σαλόνι".

Έλεγχος φωτισμού Smart Lights

Αν και η Alexa καταλαβαίνει την εντολή "Dim", μερικοί έξυπνοι βολβοί σβήνουν και κάποιοι δεν το κάνουν. Ψάξτε για φωτιζόμενους έξυπνους λαμπτήρες, αν αυτή η λειτουργία είναι σημαντική για εσάς (οι έξυπνοι διακόπτες συνήθως δεν επιτρέπουν τη μείωση του φωτισμού).