Πώς να χρησιμοποιήσετε το Reddit - A Crash Course

Κάρμα; Προτιμήσεις; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να ξεκινήσετε την Reddit.

Το Reddit είναι μια ιστοσελίδα όπου οι άνθρωποι συλλέγουν συνδέσμους και μοιράζονται μεταξύ τους. Αυτοί οι σύνδεσμοι μπορούν να είναι εικόνες, άρθρα, βίντεο (πράγματι οτιδήποτε) και να τα μοιράζονται μέσα σε μικρότερες κοινότητες που ονομάζονται "subreddits".

Τι μπορείτε να κάνετε για την Reddit;

Εάν αφιερώνετε αρκετό χρόνο στο Διαδίκτυο, τελικά πρόκειται να σκοντάψετε σε όλη την Reddit. Η χρέωση ως "η πρώτη σελίδα του διαδικτύου", οι χρήστες (ή "Redditors") μπορούν να μοιράζονται συνδέσμους, να ψηφίζουν σε συνδέσμους, να σχολιάζουν συνδέσμους και, στη συνέχεια, να σχολιάζουν και να ψηφίζουν σχετικά με τα σχόλια.

Για τους νεοφερμένους, αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο συντριπτικό, οπότε εδώ είναι μια σύντομη περιγραφή του πώς να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά το Reddit.

Εγγραφείτε για την Reddit - Μην παραμονεύετε!

Στην κοινότητα Reddit, οι άνθρωποι που απλώς αναζητούν το site χωρίς να σχολιάζουν ή να ψηφίζουν, αναφέρονται ως "lurkers." Και ενώ αυτός είναι ίσως ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε να υπολογίζετε τις εισόδους και εξόδους του site χωρίς να κάνετε σοβαρή εθιμοτυπία (ή "reddiquette ") Faux pas, όσο πιο γρήγορα θα εγγραφείτε για λογαριασμό Reddit, τόσο περισσότερο θα πάρετε από την redditing σας. (Να είστε βέβαιος να διαβάσετε σε reddiquette πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το site σοβαρά - οι χρήστες μπορούν να είναι σκληροί και απρόσεκτοι για τους απροσδιόριστους.)

Μόλις εγγραφείτε για έναν δωρεάν λογαριασμό, μπορείτε να εγγραφείτε σε διάφορα δευτερεύοντα αντίγραφα, upvote ή downvote περιεχόμενο που σας αρέσει ή δεν σας αρέσει και να σχολιάσετε τα πράγματα που σας ενδιαφέρει. Για παράδειγμα, αν είστε buff buff, μπορείτε να διαβάσετε και απολαύστε όλο το περιεχόμενο στο / r / History ή / r / AskHistorians, αλλά μόλις έχετε λογαριασμό, μπορείτε να ρωτήσετε τις δικές σας ερωτήσεις ή (αν είστε εμπειρογνώμονας ιστορίας) να απαντήσετε μόνοι σας.

Περιηγηθείτε σαν επαγγελματίας με το Reddit Enhancement Suite

Αν και έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι όσο το δυνατόν απλούστερη, η διασύνδεση του Reddit μπορεί σίγουρα να δημιουργεί σύγχυση για τους νεοφερμένους. Ο τεράστιος αριθμός ενεργειών που μπορείτε να εκτελέσετε στη σελίδα προορίζεται για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών, αλλά και για μια αρχικά απότομη καμπύλη μάθησης.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε και να απλοποιήσετε αυτή την εμπειρία είναι με το δωρεάν πρόγραμμα περιήγησης add-on, Reddit Enhancement Suite (RES). Το πρόσθετο είναι συμβατό με σχεδόν κάθε πρόγραμμα περιήγησης και προσθέτει λειτουργίες που σας επιτρέπουν να προβάλετε εικόνες χωρίς να κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο και να κάνετε κύλιση χωρίς να κάνετε κλικ σε μια νέα σελίδα, προσθέτοντας μια ποικιλία εργαλείων που βελτιώνουν την σχολιασμό.

Οι περισσότεροι Redditors θα υποστηρίζουν ότι η ΑΠΕ είναι απολύτως απαραίτητη για να αξιοποιήσει στο έπακρο την Reddit, καθώς αντιμετωπίζει πολλά από τα πιο κοινά παράπονα σχετικά με τον ιστότοπο, όπως η απαίτηση να περιηγηθείτε σε μια άλλη σελίδα για να δείτε τις συνδεδεμένες εικόνες.

Τι είναι το Κάρμα;

Reddit karma δεν έχει νόημα, αλλά σε μερικούς σημαίνει τα πάντα. Κάθε φορά που κάποιος ενημερώνει μια ανάρτηση ή ένα σχόλιο, η αφίσα ή ο σχολιαστής λαμβάνει ένα σημείο κάρμα. Ομοίως, όταν κάποιος κατεβάζει μια θέση, η αφίσα χάνει κάρμα (αυτό περιορίζεται σε 100 downvotes). Το κάρμα χωρίζεται σε κάρμα μετά και σχολιάζει και οι χρήστες μπορούν μόνο να ψηφίσουν σε μία μόνο θέση ή να σχολιάσουν μία φορά.

Τα μηνύματα και τα σχόλια που λαμβάνουν τις περισσότερες εκδόσεις αυξάνονται στην κορυφή (αν και μπορούν επίσης να ταξινομηθούν με νέα και αμφιλεγόμενα) και εκείνα με χαμηλό ή αρνητικό κάρμα πηγαίνουν στο κάτω μέρος της σελίδας. Αυτό το κάρμα απονέμεται στους χρήστες και παραμένει στο προφίλ τους ως ένα είδος πιστοποίησης για το πόσο παραγωγικοί ή σταθεροί είναι οι χρήστες.

Παρά το γεγονός ότι το κάρμα είναι ολόκληρη η βάση του αλγορίθμου του Reddit, η συλλογή κάρμα τελικά δεν παίρνει τίποτα από τους χρήστες. Υπάρχουν μερικά δευτερεύοντα αρχεία διαθέσιμα μόνο σε άτομα με υπερβολικά ποσά κάρμα, αλλά αυτά δεν παρέχουν κανένα πραγματικό ειδικό προνόμιο ή λειτουργικότητα. Επιπλέον, οι χρήστες (ή superusers) με πολύ κάρμα δεν έχουν καμία ειδική ικανότητα ψήφου, απόσπασης ή σχολιασμού. Συνολικά, οι άνθρωποι συλλέγουν κάρμα απλά για να συλλέξουν κάρμα.

Ορισμένες συχνές ερωτήσεις Reddit

Πρέπει να χρησιμοποιήσω ένα ψεύτικο όνομα; Πιθανώς. Οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να δει ολόκληρο το σχόλιο και το ιστορικό οποιουδήποτε άλλου χρήστη (εκτός εάν βρίσκεται σε ιδιωτικά δευτερεύοντα αρχεία), πράγμα που σημαίνει ότι κάθε χρήστης του Reddit αφήνει ένα τεράστιο ίχνος ψηφιακού χαρτιού. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να συσχετιστεί ένας λογαριασμός Reddit με το όνομά σας εκτός αν είστε εμπορικός ή δημόσιος αριθμός.

Μπορώ να ψάξω Reddit για πράγματα; Ναι και ΟΧΙ. Reddit είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δείτε τα πράγματα, αλλά όχι το καλύτερο μέρος για να το κυνήγι. Η φανταστικώς κακή αναζήτηση της Reddit επιστρέφει περιορισμένα αποτελέσματα, επομένως είναι γενικά καλύτερα να χρησιμοποιείτε την αναζήτηση Google + "Reddit" αν θέλετε να βρείτε μια συγκεκριμένη ανάρτηση στον ιστότοπο. Τούτου λεχθέντος, αν ψάχνετε για μια συγκεκριμένη κοινότητα, η αναζήτηση δευτερεύοντος ιστοτόπου του site κάνει συνήθως μια αξιοπρεπή δουλειά.

Πώς μπορώ να δημοσιεύσω εικόνες στο Reddit; Παρόλο που η κύρια χρήση του είναι η κοινή χρήση εικόνων, η Reddit δεν είναι ένας ιστότοπος φιλοξενίας εικόνων - είναι ένας ιστότοπος κοινής χρήσης συνδέσμων. Αν θέλετε να δημοσιεύσετε εικόνες στο Reddit, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να το ανεβάσετε πρώτα στο Imgur (αγαπημένο από τους redditors) και στη συνέχεια να δημοσιεύσετε τον σύνδεσμο Imgur στο Reddit. Το Imgur δεν απαιτεί login ή οποιοδήποτε είδος εγγραφής για να ανεβάσετε εικόνες.

Βγείτε εκεί και Reddit!

Το Reddit μπορεί να είναι εκφοβιστικό για νέους χρήστες, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Ξεκινήστε βάζοντας μερικά δευτερεύοντα προγράμματα που σας ενδιαφέρουν, εγγραφείτε και παρασυρθείτε για μερικές εβδομάδες. Προτού να το ξέρετε, θα είστε εξοικειωμένοι και ευπρόσδεκτοι στην κοινότητα και σύντομα θα διαπιστώσετε ότι σχεδόν ό, τι βλέπετε online κατά κάποιο τρόπο ξεκινάει από την Reddit.