Πώς να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης και τον κωδικό PIN

Για τους ιδιοκτήτες smartphones ή tablet με σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων , η δυνατότητα πρόσβασης στο τηλέφωνό σας με απλό άγγιγμα ή δάχτυλο του δακτύλου σας είναι μια θαυμάσια ευκολία. Στη συνέχεια, καθιστούν επίσης ευκολότερο να ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης και τον αριθμό PIN, αφού δεν χρειάζεται να τα εισαγάγετε με το χέρι τακτικά όπως συνηθίζατε.

Είναι μια επίβλεψη που θα μπορούσε να είναι αρκετά προβληματική εάν το τηλέφωνό σας ή το tablet σας απαιτούν ξαφνικά τον αριθμό PIN σας στην οθόνη κλειδώματος για κάποιο λόγο. Ωστόσο, αν έχετε μια συσκευή Android, μην την απελπίζεστε. Εφόσον συνδέεται με έναν δικό σας λογαριασμό Google - τον οποίο είναι πολύ πιθανό να δοθεί ως ένα μέρος της εμπειρίας του Android - μπορείτε να επαναφέρετε τον PIN ή τον κωδικό πρόσβασης εξ αποστάσεως μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού ή της εφαρμογής της εφαρμογής Android Device Manager .

Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να επαναφέρετε τον κωδικό PIN ή τον κωδικό πρόσβασης εξ αποστάσεως, ώστε να έχετε πάλι πρόσβαση στο τηλέφωνο ή το tablet Android. Για τους ανθρώπους που μπορεί να έχουν τοποθετήσει το κινητό τους τηλέφωνο Android ή να τους έχουν κλέψει, φροντίστε να δείτε το σεμινάριό μας σχετικά με τον τρόπο εντοπισμού του χαμένου τηλεφώνου Android . Τώρα, ακολουθήστε τα απαραίτητα βήματα για την επαναφορά από απόσταση του smartphone ή του tablet Android.

Σημείωση: Οι παρακάτω οδηγίες πρέπει να ισχύουν ανεξάρτητα από το ποιος έκανε τη συσκευή σας Android: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, κλπ.

Επαναφέρετε τη συσκευή σας Android

  1. Πρώτον, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το κλειδωμένο τηλέφωνο ή το tablet σας είναι ενεργοποιημένο. Δείτε, ο Διαχειριστής Συσκευών Android χρειάζεται είτε σήμα κινητού είτε Wi-Fi που προέρχεται από την κλειδωμένη συσκευή σας, προκειμένου να επικοινωνήσει μαζί του. Τώρα, εάν κλειδώσατε τον εαυτό σας ενώ βρίσκεστε σε κατάσταση λειτουργίας αεροπλάνου, καλά, δεν είμαι σίγουρος τι να σας πω.
  2. Ξεκινήστε τη Διαχείριση συσκευής Android μέσω μιας εφαρμογής σε άλλη συσκευή ή πληκτρολογώντας "Διαχείριση συσκευών Android" στο πλαίσιο αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης ιστού και μεταβείτε στον ιστότοπό του. Η πραγματική διεύθυνση ιστού είναι https://www.google.com/android/devicemanager. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί με το λογαριασμό Google που σχετίζεται με την κλειδωμένη συσκευή σας.
  3. Μόλις είστε στο Android Device Manager, θα εμφανιστεί ουσιαστικά η ίδια οθόνη ανεξάρτητα από το αν βρίσκεστε σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ή μια εφαρμογή. Αυτή η οθόνη περιλαμβάνει έναν χάρτη καθώς και ένα πλαίσιο που εμφανίζει τις συσκευές που σχετίζονται με το λογαριασμό σας στο Google. Εάν έχετε συνδέσει περισσότερες από μία συσκευές, απλώς αναζητήστε το συγκεκριμένο που έχει κλειδωθεί. Εάν δεν είναι η πρώτη συσκευή που εμφανίζεται, απλώς πατήστε το όνομα της συσκευής στην οθόνη για να εμφανιστεί ένα μενού από όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο λογαριασμό σας. Πατήστε το σωστό.
  1. Με την επισημασμένη σωστή συσκευή, έχετε τώρα μερικές επιλογές. Θα δείτε "Δακτύλιος", "Κλείδωμα" και "Διαγραφή". Ο δακτύλιος χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό του τηλεφώνου σας αν το τοποθετήσατε κάπου στο σπίτι σας. Η διαγραφή είναι για τηλέφωνα που χάσατε έξω από το σπίτι σας και θέλετε να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων για να βεβαιωθείτε ότι όποιος το βρίσκει δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία. Για τους λαούς που ξέχασαν τους κωδικούς πρόσβασης της οθόνης κλειδώματος, ωστόσο, πατώντας στο "Lock" είναι ο τρόπος να πάτε. Με αυτόν τον τρόπο θα ξεκινήσει μια οθόνη που σας επιτρέπει να αλλάξετε το PIN κλειδώματος οθόνης στη συσκευή σας. Εισαγάγετε το νέο σας PIN και περιμένετε μέχρι να λάβετε μια ερώτηση που λέει ότι η εφαρμογή Android Manager έχει στείλει τις πληροφορίες σχετικά με την αλλαγή στο τηλέφωνό σας.
  2. Φέρτε ξανά την οθόνη κλειδώματος της κλειδωμένης συσκευής σας και τώρα θα έχετε την επιλογή να εισαγάγετε τη νέα καρφίτσα σας (μερικές φορές μπορεί να διαρκέσει περίπου ένα λεπτό για να εμφανιστεί). Εισαγάγετε τον ακροδέκτη και τη φωνή, η συσκευή σας πρέπει τώρα να ξεκλειδωθεί.

Θα υπάρξουν στιγμές που τα πράγματα δεν θα πάνε ομαλά. Μερικές φορές, ενδέχεται να λάβετε ένα μήνυμα που λέει ότι η τοποθεσία δεν είναι διαθέσιμη και θα χρειαστεί να κάνετε ξανά τη σάρωση μερικές φορές. Η διαδικασία ενδέχεται επίσης να μην λειτουργήσει εάν έχετε απενεργοποιήσει τις υπηρεσίες τοποθεσίας για τη συσκευή σας ή τις έχετε κάνει κρυμμένη μέσω του Google Play. Για να διασφαλιστεί η πλήρης συμβατότητα με το Διαχειριστή Συσκευών Android στο μέλλον σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ο ευκολότερος τρόπος είναι να κάνετε λήψη της εφαρμογής "Ρυθμίσεις Google", πατήστε "Ασφάλεια" και ενεργοποιήστε τα σημάδια ελέγχου για τον εντοπισμό από απόσταση της συσκευής και να διαγράψετε.