Πώς η Pandora δημιουργεί σταθμούς και πώς να τις προσαρμόσετε

Συμβουλές και κόλπα για τη δημιουργία τέλειων εξατομικευμένων σταθμών στην Πανδώρα - Μέρος πρώτο

Η υπηρεσία μουσικής Pandora είναι μια από τις πολλές υπηρεσίες streaming online που μπορούν να προσθέσουν στη μουσική σας ακρόαση απόλαυση και ευκολία.

Η Pandora παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τους δικούς τους ραδιοφωνικούς σταθμούς με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες και τραγούδια.

Πώς η Πανδώρα επιλέγει τη μουσική

Η Πανδώρα έχει επισημάνει πάνω από 800.000 τραγούδια για το "μουσικό γονιδίωμα" της, δηλαδή, καταρρίπτοντας τις μουσικές ιδιότητες που η Πανδώρα θεωρεί το DNA της. Η Πανδώρα πηγαίνει σε μεγάλους πόνους για να καθορίσει τα χαρακτηριστικά κάθε τραγουδιού στο γονιδίωμα της, μηχανές.

Παραδείγματα για το πώς μπορεί να χαρακτηριστούν συγκεκριμένα τραγούδια περιλαμβάνουν:

Κάθε μία από αυτές τις ομάδες ικανοτήτων - το μουσικό γονιδίωμα τους - αφορά έναν διαφορετικό σταθμό. Ενώ παίζετε ένα τραγούδι, μπορείτε να μάθετε το DNA του κάνοντας κλικ στο μενού και επιλέγοντας "Γιατί έπαιξα αυτό το τραγούδι;" ή "Γιατί αυτό το τραγούδι;"

Εκτός από τη λειτουργία "Γιατί αυτό το τραγούδι", έχετε επίσης πρόσβαση σε μια πολύ λεπτομερή βιογραφία των καλλιτεχνών που εκτελούν το τραγούδι, το οποίο παρέχει πληροφορίες για τη ζωή και τη σταδιοδρομία τους, καθώς και για συζήτηση άλλων σχετικών σημαντικές ηχογραφήσεις που έχουν κάνει.

Εργαλεία για την προσαρμογή των σταθμών σας

Η Pandora παρέχει εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε σταθμούς σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Ανάλογα με το επίπεδο αφοσίωσής σας στην τελειοποίηση του σταθμού σας, υπάρχουν διάφοροι τρόποι βελτιστοποίησης και κατοίκησης.

Thumbs Up και Thumbs Down - Αυτό είναι το πιο βασικό εργαλείο για την καθοδήγηση της Πανδώρας προς την κατεύθυνση του είδους της μουσικής που θέλετε να ακούσετε σε έναν σταθμό. Το κείμενο σε αυτό το χαρακτηριστικό θα πρέπει να διαβάσει "παίξτε περισσότερο - ή λιγότερο - αυτό το τραγούδι" αντί για "μου αρέσει - ή δεν μου αρέσει - αυτό το τραγούδι".

Χρησιμοποιήστε το κουμπί Thumbs Up ενώ αναπαράγεται ένα τραγούδι για να ενημερώσετε την Pandora ότι θέλετε να ακούσετε περισσότερα τραγούδια σε αυτόν τον σταθμό που είναι παρόμοια με το τρέχον τραγούδι. Αντίστροφα, χρησιμοποιήστε το Thumbs Down για να ενημερώσετε την Pandora ότι το τρέχον τραγούδι δεν ταιριάζει με την ιδέα σας για το τι θέλετε σε αυτό το σταθμό.

Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι όταν κάνετε Thumbs Down ένα τραγούδι, σημαίνει μόνο ότι δεν θέλετε να ακούσετε αυτό το τραγούδι στον τρέχοντα σταθμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλετε να ακούσετε το τραγούδι σε άλλο σταθμό.

Προσθέστε ποικιλία - Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο στο πρόγραμμα αναπαραγωγής περιήγησης ιστού της Pandora, αλλά με τη χρήση της θα διαμορφωθεί ο σταθμός όταν το ακούτε στο media player δικτύου ή σε άλλη συσκευή.

Κάντε κλικ στο σταθμό και εμφανίζεται η ένδειξη "add variety" κάτω από το όνομα του σταθμού. Κάντε κλικ σε αυτό. Εδώ μπορείτε να ονομάσετε ένα τραγούδι ή έναν καλλιτέχνη - ή να επιλέξετε από μια λίστα προτάσεων της Pandora - που θέλετε να προσθέσετε στο σταθμό. Η Πανδώρα αναζητά τώρα τις πρόσθετες ιδιότητες του νέου καλλιτέχνη ή τραγουδιού. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μια ευρύτερη ποικιλία μουσικής.

Το εργαλείο "Προσθέστε ποικιλία" είναι ένας καλός τρόπος για να γευτείτε ένα σταθμό που γίνεται βαρετό. Αν ο προκύπτων σταθμός δεν είναι σωστός, μπορείτε να επεξεργαστείτε τον σταθμό.

Επεξεργασία του Σταθμού. - Λόγω των συμφωνιών αδειοδότησης της Pandora, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής συγκεκριμένων τραγουδιών και τίτλων για τη δημιουργία σταθμού. Αντ 'αυτού, πρέπει να είστε δημιουργικοί με τον τρόπο που διαμορφώνετε το σταθμό. Αν ο σταθμός σας έχει οριστεί από την Pandora, η σελίδα του σταθμού θα σας δώσει ένα στιγμιότυπο από τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του σταθμού.

Ένας σταθμός μπορεί να επεξεργαστεί είτε στον υπολογιστή είτε στην εφαρμογή iPhone.

Κάντε κλικ στην επιλογή "επιλογές" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "επεξεργασία λεπτομερειών σταθμού". Αυτό θα εμφανίσει τη σελίδα του σταθμού σας. Θα υπάρχει μια λίστα με τα "τραγούδια και τους καλλιτέχνες" μαζί με όλα τα τραγούδια στα οποία έχετε κάνει κλικ στο Thumbs Up. Εδώ μπορείτε εύκολα να προσθέσετε τραγούδια ή / και καλλιτέχνες για να διαμορφώσετε τη διάθεση του σταθμού.

Σε αυτήν τη σελίδα, μπορείτε επίσης να διαγράψετε τραγούδια από τη λίστα Thumbs Up αν αισθάνεστε ότι επηρεάζει την επιλογή της μουσικής.

Οργανώστε τους σταθμούς σας Pandora

Καθώς η λίστα των σταθμών Pandora παίρνει περισσότερο χρόνο, μπορεί να υπάρχουν μερικά αγαπημένα που ακούτε συχνά και θέλετε στο επάνω μέρος της λίστας. Η Pandora σας δίνει την δυνατότητα να ταξινομήσετε τα τραγούδια με "ημερομηνία προσθήκης" ή "αλφαβητικά". Αυτό δεν βοηθάει αν ο αγαπημένος σας σταθμός είναι "ZZ Top" και ήταν ο πρώτος σταθμός που δημιουργήσατε.

Για να παραγγείλετε εκ νέου τους σταθμούς σας, μπορείτε απλά να τις μετονομάσετε χρησιμοποιώντας έναν αριθμό στην αρχή - "01 ZZ Top". Συνεχίστε να μετονομάζετε τους σταθμούς με διαδοχικούς αριθμούς, ώστε να εμφανίζονται με την επιθυμητή σειρά.

Περισσότερα για τη δημιουργία του τέλειου σταθμού Pandora

Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε μουσική που κινεί την ψυχή σας για οποιαδήποτε διάθεση. Εάν είστε πραγματικά αφοσιωμένοι στη δημιουργία του τέλειου σταθμού σας Pandora, υπάρχουν μερικά επιπλέον κόλπα από τα οποία μπορείτε να επωφεληθείτε. τα οποία αποκαλύπτονται στο συνημμένο άρθρο μας: Κρυμμένα μυστικά της προσαρμογής των σταθμών Pandora .

Αποποίηση: Το βασικό περιεχόμενο αυτού του άρθρου γράφτηκε αρχικά από τον Barb Gonzalez, αλλά έχει επεξεργαστεί, αναμορφωθεί και ενημερωθεί από τον Robert Silva .