Ποιες συσκευές αναπαραγωγής MP3 μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με το iTunes;

Όταν σκεφτόμαστε τα smartphones και τα MP3 players που είναι συμβατά με το iTunes, το iPhone και το iPod είναι ίσως τα μόνα που έρχονται στο νου. Αλλά γνωρίζατε ότι υπάρχουν και άλλες συσκευές αναπαραγωγής MP3, που έχουν κατασκευαστεί από άλλες εταιρίες εκτός της Apple, οι οποίες είναι συμβατές με το iTunes και, με κάποιο πρόσθετο λογισμικό, ότι πολλά smartphones μπορούν επίσης να συγχρονίσουν μουσική με το iTunes;

Τι σημαίνει η Συμβατότητα του iTunes;

Η συμβατότητα με το iTunes μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα: δυνατότητα συγχρονισμού περιεχομένου με συσκευή αναπαραγωγής MP3 ή smartphone χρησιμοποιώντας το iTunes ή δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής που αγοράζεται από το iTunes Store.

Αυτό το άρθρο εστιάζει μόνο στο να είναι σε θέση να συγχρονίσει περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το iTunes .

Αν θέλετε να μάθετε για τη συμβατότητα της μουσικής που αγοράσατε στο iTunes, ελέγξτε πως τα MP3 και AAC είναι διαφορετικά .

Τρέχουσες συσκευές αναπαραγωγής MP3 συμβατές με iTunes

Από αυτό το γράψιμο, δεν υπάρχουν συσκευές αναπαραγωγής MP3 που έχουν κατασκευαστεί από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία εκτός από την Apple που συνεργάζεται με το iTunes από το κουτί. Υπάρχει λογισμικό που μπορεί να κάνει άλλες συσκευές αναπαραγωγής MP3 iTunes-συμβατές (περισσότερο σε αυτό αργότερα στο άρθρο), αλλά καμία με εγγενή υποστήριξη.

Υπάρχουν δύο λόγοι για αυτό. Πρώτα απ 'όλα, η Apple εμποδίζει γενικά τις μη συσκευές Apple να δουλεύουν με το iTunes. Δεύτερον, χάρη στην κυριαρχία των smartphones, εξακολουθούν να κατασκευάζονται σχετικά λίγες παραδοσιακές συσκευές αναπαραγωγής MP3. Στην πραγματικότητα, η σειρά iPod είναι ίσως η μόνη σημαντική γραμμή MP3 player που βρίσκεται ακόμα στην παραγωγή.

Οι MP3 Players δεν υποστηρίζονται πλέον από το iTunes

Η κατάσταση ήταν διαφορετική στο παρελθόν, όμως. Στις πρώτες μέρες του iTunes, η Apple δημιούργησε υποστήριξη για μια σειρά συσκευών που δεν ανήκουν στην Apple στην έκδοση Mac του iTunes (η έκδοση των Windows δεν υποστήριζε κανέναν από αυτούς τους παίκτες).

Αν και αυτές οι συσκευές δεν μπόρεσαν να παίξουν μουσική που αγοράστηκε από το iTunes Store και συνεπώς δεν μπόρεσαν να συγχρονίσουν τη μουσική, συνεργάστηκαν με τα παραδοσιακά MP3 που διαχειρίζονται μέσω του iTunes.

Οι μη MP3 συσκευές αναπαραγωγής MP3 που ήταν συμβατές με το iTunes ήταν:

Creative Labs Nakamichi Νίκη SONICBlue / S3

Nomad II

SoundSpace 2

psa] παιχνίδι 60

Ρίο Ένα
Nomad II MG psa] play120 Rio 500
Nomad II c Rio 600
Nomad Jukebox Rio 800
Nomad Jukebox 20GB Rio 900
Nomad Jukebox C Rio S10
Novad MuVo Rio S11
Rio S30S
Rio S35S
Rio S50
Ρίο Τσίμπα
Rio Fuse
Ρίο Καλί
RioVolt SP250
RioVolt SP100
RioVolt SP90

Όλοι αυτοί οι συσκευές αναπαραγωγής MP3 έχουν διακοπεί. Υποστήριξη για αυτές εξακολουθεί να υπάρχει σε ορισμένες παλαιότερες εκδόσεις του iTunes, αλλά αυτές οι εκδόσεις είναι χρόνια ξεπερασμένες σε αυτό το σημείο και αυτή η υποστήριξη θα εξαφανιστεί κατά την αναβάθμιση του iTunes.

Το HP iPod

Υπάρχει μια άλλη ενδιαφέρουσα υποσημείωση στο ιστορικό του iPod που διαθέτει ένα MP3 player που συνεργάστηκε με το iTunes: το HP iPod . Το 2004 και το 2005, η Hewlett-Packard χορήγησε άδεια χρήσης του iPod από την Apple και πώλησε iPod με το λογότυπο της HP. Επειδή αυτά ήταν πραγματικά iPods με ένα διαφορετικό λογότυπο σε αυτά, ήταν, φυσικά, συμβατά με το iTunes. Τα HP iPods σταμάτησαν το 2005.

Γιατί το iTunes δεν υποστηρίζει συσκευές εκτός της Apple

Η συμβατική σοφία μπορεί να υποδηλώνει ότι η Apple θα πρέπει να επιτρέψει στο iTunes να υποστηρίξει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό συσκευών, προκειμένου να αποκτήσει τους περισσότερους χρήστες του iTunes και του iTunes Store που μπορεί. Ενώ αυτό έχει νόημα, δεν ταιριάζει με τον τρόπο με τον οποίο η Apple δίνει προτεραιότητα στις επιχειρήσεις της.

Το iTunes Store και το περιεχόμενο που διατίθεται εκεί δεν είναι το κύριο πράγμα που η Apple θέλει να πουλήσει. Μάλλον η κορυφαία προτεραιότητα της Apple είναι να πωλεί συσκευές iPod και iPhones που μοιάζουν με υλικό και χρησιμοποιεί την εύκολη διαθεσιμότητα περιεχομένου στο iTunes για να το κάνει αυτό. Η Apple κάνει τη συντριπτική πλειοψηφία των χρημάτων της για πωλήσεις υλικού και το περιθώριο κέρδους για την πώληση ενός iPhone είναι κάτι περισσότερο από το κέρδος από την πώληση εκατοντάδων τραγουδιών στο iTunes.

Εάν η Apple επρόκειτο να επιτρέψει στο μη-Apple υλικό να συγχρονιστεί με το iTunes, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει στους καταναλωτές να αγοράσουν συσκευές που δεν ανήκουν στην Apple, κάτι που η εταιρεία θέλει να αποφύγει όποτε είναι δυνατόν.

Συμβατότητα μπλοκαρίστηκε από την Apple

Στο παρελθόν, υπάρχουν κάποιες συσκευές που θα μπορούσαν να συγχρονιστούν με το iTunes από το κουτί. Τόσο η εταιρία λογισμικού συνεχούς ροής Real Networks όσο και ο φορητός κατασκευαστής συσκευών Palm παρείχαν ταυτόχρονα λογισμικό που καθιστούσε συμβατές iTunes για άλλες συσκευές. Το Palm Pre θα μπορούσε να συγχρονιστεί με το iTunes , για παράδειγμα, προσποιώντας το iPod όταν επικοινωνούσε με το iTunes. Λόγω της κίνησης της Apple να πουλήσει υλικό, όμως, η εταιρεία ενημέρωσε το iTunes αρκετές φορές για να εμποδίσει αυτό το χαρακτηριστικό.

Με την παρεμπόδιση σε αρκετές εκδόσεις του iTunes, η Palm εγκατέλειψε τις προσπάθειες αυτές.

Λογισμικό που Προσθέτει συμβατότητα iTunes

Έτσι, όπως είδαμε, το iTunes δεν υποστηρίζει συγχρονισμό με μη MP3 συσκευές της Apple. Αλλά, υπάρχουν πολλά προγράμματα που μπορούν να προστεθούν στο iTunes για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα Android, το Zune MP3 player της Microsoft, τα παλαιότερα MP3 players και άλλες συσκευές. Αν έχετε μία από αυτές τις συσκευές και θέλετε να χρησιμοποιήσετε το iTunes για τη διαχείριση των μέσων σας, ελέγξτε τα παρακάτω προγράμματα:

Θέλετε τέτοιες συμβουλές όπως δίνονται στα εισερχόμενά σας κάθε εβδομάδα; Εγγραφείτε στο δωρεάν εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου iPhone / iPod.