Αντιγράψτε έγγραφα σε σελίδες στο iPad για χρήση ως πρότυπα

Η έκδοση σελίδων iOS για το iPad σας περιλαμβάνει μια επιλογή προτύπων για νέα έγγραφα και μπορείτε να δημιουργήσετε νέα έγγραφα από την αρχή. Δυστυχώς, οι Σελίδες στο iPad δεν προσφέρουν τη δυνατότητα δημιουργίας των δικών σας προτύπων.

Ωστόσο, εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε αυτόν τον περιορισμό, διπλασιάζοντας ένα παλιό έγγραφο και χρησιμοποιώντας το διπλότυπο για να δημιουργήσετε το νέο έγγραφο. Εάν διαθέτετε υπολογιστή γραφείου Mac ή φορητό υπολογιστή και έχετε Σελίδες σε αυτό, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε πρότυπα εκεί και να τα εισαγάγετε σε Σελίδες στο iPad σας.

Αντιγραφή εγγράφου σε σελίδες στο iPad

Για να αντιγράψετε ένα έγγραφο σελίδων στο iPad, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

  1. Από την οθόνη διαχείρισης εγγράφων, πατήστε Επεξεργασία στην επάνω δεξιά γωνία.
  2. Αγγίξτε το έγγραφο που θέλετε να αντιγράψετε.
  3. Στην επάνω αριστερή γωνία, αγγίξτε το κουμπί που μοιάζει με μια στοίβα χαρτιών με σύμβολο συν.

Ένα αντίγραφο του εγγράφου σας θα εμφανιστεί στην οθόνη διαχείρισης εγγράφων. Το νέο έγγραφο θα μοιράζεται το όνομα του πρωτοτύπου, αλλά θα περιλαμβάνει και το "αντίγραφο #" για να το διαφοροποιήσει από το πρωτότυπο.

Προσθέτοντας τα δικά σας πρότυπα που δημιουργήθηκαν σε σελίδες στον υπολογιστή σας Mac

Παρόλο που δεν μπορείτε να δημιουργήσετε πρότυπα απευθείας στις Σελίδες στο iPad σας, μπορείτε να δημιουργήσετε στη σελίδα Σελίδες στον φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή Mac σας τα δικά σας πρότυπα για τις Σελίδες και στη συνέχεια να τα χρησιμοποιήσετε στην έκδοση iOS των Σελίδων στο iPad σας. Για να χρησιμοποιήσετε το δικό σας πρότυπο σελίδων στο iPad σας, πρέπει πρώτα να αποθηκεύσετε το πρότυπο σε μια τοποθεσία στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο iPad σας. Αυτές οι τοποθεσίες περιλαμβάνουν:

Το πιο εύκολο μέρος για να αποθηκεύσετε ένα πρότυπο για πρόσβαση στο iPad είναι στο iCloud Drive, καθώς πιθανότατα έχετε ενεργοποιήσει την πρόσβαση iCloud τόσο στο Mac όσο και στο iPad σας.

Αφού έχετε δημιουργήσει το πρότυπο που δημιουργήσατε στο Mac που έχετε μεταφορτώσει σε μία από τις θέσεις που αναφέρονται παραπάνω, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα στο iPad για να έχετε πρόσβαση:

  1. Στην οθόνη σελίδας Διαχειριστής εγγράφων, πατήστε το σύμβολο συν στην επάνω αριστερή γωνία.
  2. Αγγίξτε τη θέση όπου έχει αποθηκευτεί το πρότυπο από το Mac (π.χ. iCloud Drive). Αυτό θα ανοίξει αυτή τη θέση αποθήκευσης.
  3. Μεταβείτε στο αρχείο προτύπου και πατήστε το.
  4. Θα σας ζητηθεί να προσθέσετε το πρότυπό σας στο Chooser Template.Tap Add και θα μεταφερθείτε στη σελίδα επιλογής προτύπων όπου βρίσκεται το πρότυπό σας.
  5. Αγγίξτε το πρότυπο για να ανοίξετε ένα αντίγραφο.

Μόλις το πρότυπό σας προστεθεί στο Πρόγραμμα επιλογής προτύπων, θα είναι διαθέσιμο για επαναχρησιμοποίηση όποτε το χρειάζεστε.