Μάθετε τον ευκολότερο τρόπο να προσθέσετε ένα κουμπί δωρεάς PayPal στο ιστολόγιό σας

Εάν περνάτε χρόνο στα κοινωνικά μέσα και επισκέπτεστε τα blog των άλλων ανθρώπων, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει κουμπιά δωρεάς σε πολλά από αυτά. Κάποιοι μπορεί να είναι προφανείς με μια κλήση για δράση "Δώστε", ενώ άλλοι θα μπορούσαν να είναι μια απλή γραμμή γραμμής που λέει "Αγοράστε ένα φλιτζάνι καφέ".

Ενώ οι λέξεις και η εμφάνιση μπορεί να ποικίλλουν, ο σκοπός είναι ο ίδιος: ο blogger ζητά από τους ανθρώπους που διαβάζουν και απολαμβάνουν το περιεχόμενο του blog να δωρίσουν λίγα χρήματα για να βοηθήσουν να κρατήσουν το blog πηγαίνοντας.

Το κόστος του Blogging

Παρόλο που είναι σχετικά απλό να δημιουργήσετε ένα προσωπικό ιστολόγιο με ελάχιστη δαπάνη, οποιοδήποτε δημόσιο blog που ενημερώνεται τακτικά με νέο περιεχόμενο (πιθανώς ένας από τους λόγους που σας αρέσει το blog και να επιστρέψετε σε αυτό) και έχει επισκεψιμότητα που υπερβαίνει τα μερικούς ανθρώπους κάθε μήνα, έχει κόστος για να διατηρηθεί. Είτε πρόκειται για το κόστος της καταχώρησης του ονόματος τομέα, την πληρωμή για τον χώρο στο διαδίκτυο και το εύρος ζώνης που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες κατά την επίσκεψή τους, είτε απλά ο χρόνος που απαιτείται για τον blogger (ή bloggers) να παράγει το περιεχόμενο που διαβάζετε, τα blogs δεν είναι δωρεάν.

Αν τρέχετε το δικό σας ιστολόγιο, πιθανότατα γνωρίζετε την επένδυση σε χρόνο και χρήμα που απαιτείται για να το διατηρήσετε.

Αποδοχή δωρεών με το PayPal

Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα κουμπί δωρεάς χρησιμοποιώντας το PayPal. Απλά εγγραφείτε για λογαριασμό PayPal και ακολουθήστε τις απλές οδηγίες στις ιστοσελίδες του PayPal Donations για να αποκτήσετε τον κωδικό που θα συνδέεται με τον λογαριασμό σας στο PayPal.

Στη συνέχεια, απλά αντιγράψτε και επικολλήστε τον κώδικα στο ιστολόγιό σας (οι περισσότεροι κάνουν αυτό με έναν εύκολο τρόπο τοποθετώντας το στην πλευρική γραμμή του ιστολογίου, ώστε να εμφανίζεται σε όσο το δυνατόν περισσότερες σελίδες).

Μόλις εισαχθεί ο κώδικας στο ιστολόγιό σας, το κουμπί δωρεάς θα εμφανιστεί αυτόματα. Όταν ένας αναγνώστης κάνει κλικ στο κουμπί δωρεάς στο ιστολόγιό σας, θα μεταφερθεί στην προσωπική σελίδα δωρεάς PayPal. Ο, τιδήποτε χρήματα θα δωρίσουν θα κατατεθεί απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό που επιλέξατε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ρύθμισης μέσω του PayPal.

Εάν το ιστολόγιό σας τρέχει σε WordPress, μπορείτε εύκολα να προσθέσετε ένα κουμπί PayPal donate χρησιμοποιώντας ένα WordPress plugin. Όπως και με τη μέθοδο του κουμπιού παραπάνω, αυτό το πρόσθετο προσθέτει ένα γραφικό στοιχείο στην πλαϊνή μπάρα της σελίδας του ιστολογίου που μπορείτε να προσαρμόσετε με κείμενο και άλλες ρυθμίσεις.

Η διαδικασία δωρεάς μέσω του PayPal είναι εύκολη για τους δωρητές για πλοήγηση και όλες οι δωρεές που λαμβάνετε πηγαίνουν στον λογαριασμό σας στο PayPal, όπου μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες για κάθε μία.

Η δημιουργία του PayPal για δωρεές δεν έχει αρχικό κόστος, αλλά όταν ξεκινάτε να λαμβάνετε δωρεές, το PayPal χρεώνει ένα μικρό ποσό που βασίζεται εν μέρει στο ποσό που δώσατε.

Επίσης, ως προσωπικός έφορος, δεν πρέπει να περιμένετε να λάβετε πολλά χρήματα σε δωρεές. Ωστόσο, εάν επρόκειτο να συγκεντρώσετε περισσότερα από 10.000 δολάρια και δεν είστε επαληθευμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, θα σας ζητηθεί να δείξετε πώς χρησιμοποιούνται οι δωρεές.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι ένα κουμπί δωρεάς δεν είναι πιθανό να φέρει πολλά έσοδα, αλλά είναι αρκετά απλό να προσθέσετε στο ιστολόγιό σας ότι αξίζει τα λίγα λεπτά προσπάθειας που χρειάζεται για να το ξεκινήσετε.