Βασικά στοιχεία ενεργειών δέσμης ενεργειών: Εισαγωγή απλού τερματισμού

Η εντολή διακοπής είναι πιθανότατα η πιο βασική από όλες τις εντολές δέσμης ενεργειών δράσης και η πιο σημαντική. Μια διακοπή είναι βασικά μια οδηγία στη γλώσσα του ActionScript που αναφέρει ότι η ταινία Flash σας μπορεί να σταματήσει σε ένα συγκεκριμένο καρέ, παρά να συνεχίσει το τέλος της κινούμενης εικόνας ή να ποδηλατεί ατελείωτα.

01 από 02

Ο σκοπός μιας εντολής διακοπής

Οι εντολές διακοπής είναι ιδιαίτερα χρήσιμες εάν παίζετε μια κινούμενη εικόνα πριν την παύση να περιμένετε μια απάντηση χρήστη. θα εισαγάγετε μια εντολή διακοπής στο τέλος της κινούμενης εικόνας, αφού εμφανιστούν οι επιλογές για το χρήστη. Αυτό αποτρέπει τη μετακίνηση των κινούμενων εικόνων από τις επιλογές χωρίς να δίνει στον χρήστη την ευκαιρία να επιλέξει μία.

02 του 02

Πρόσβαση σε ActionScripts

Ενώ η ActionScripting είναι μια γλώσσα προγραμματισμού, η βιβλιοθήκη του Flash σας επιτρέπει να γράφετε στη γλώσσα χωρίς να γράφετε τον κώδικα μόνοι σας. Για να εισαγάγετε μια στάση σε οποιοδήποτε σημείο της κινούμενης εικόνας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Και αυτό είναι. Έχετε προσθέσει μια εντολή διακοπής που θα πει την ταινία σας να σταματήσει σε αυτό το συγκεκριμένο καρέ και θα συνεργαστεί με την ActionScripting για πρώτη φορά.