Φύλλο χαρακτήρων κινήσεων / Βασικά στοιχεία κατανομής χαρακτήρων

01 του 06

Animation Φύλλο χαρακτήρων / Breakdown Βασικά

Γνωρίστε το Vin. Vin είναι ένας χαρακτήρας που σκοπεύω να ζωντανέψω, και ως αποτέλεσμα, έχω κάνει ένα φύλλο χαρακτήρα / κατανομή χαρακτήρα για τον ίδιο. Τα φύλλα χαρακτήρων σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια αναφορά για τον χαρακτήρα σας, καλύπτοντας τις βασικές προβολές και βεβαιώνοντας ότι οι αναλογίες σας ταιριάζουν από το σχέδιο στο σχέδιο. Είναι καλή πρακτική να κρατάτε τα πράγματα ανάλογη (αν και οι αναλογίες σας περιλαμβάνουν την τάση να φαντάζονται μακριά άκρα, όπως η δική μου) και να συνηθίζετε να σχεδιάζετε τις εκφράσεις του προσώπου σας.

Αυτό το φύλλο χαρακτήρων είναι μια απλοποιημένη ανάλυση της πιο λεπτομερούς τέχνης ιδέα χαρακτήρα? πρέπει να μειώσετε τον χαρακτήρα σας σε όσο το δυνατόν λιγότερες γραμμές. Αυτό είναι απλώς ένα βασικό φύλλο χαρακτήρων παραδείγματος, με το ελάχιστο για χάρη της επίδειξης. Πριν από την κίνηση, θα πρέπει να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ένα μεγαλύτερο φύλλο με περισσότερες λεπτομέρειες για τον χαρακτήρα σας .

Στα επόμενα λίγα βήματα, θα εξετάσουμε προσεχώς τα διάφορα σημεία της βλάβης.

02 του 06

Η πλευρική όψη

Η πλάγια όψη είναι το πιο εύκολο να τραβήξει - για μένα, ούτως ή άλλως. Απλά πρέπει να ανησυχείς για ένα από κάθε σκέλος και η πλάγια όψη συνήθως μου επιτρέπει να κατεβάσω τις θέσεις των χαρακτηριστικών του προσώπου σε σχέση με το άλλο.

Αν ο χαρακτήρας σας έχει διακριτικά σήματα στη μία ή την άλλη πλευρά που τον κάνει να φαίνεται διαφορετικός από κάθε πλευρά, θα θελήσετε να κάνετε δύο πλευρικές προβολές για να δείξετε τη διαφορά.

Ενώ εξετάζουμε αυτό, ρίξτε μια ματιά σε εκείνες τις γραμμές που έχω δημιουργήσει πίσω από κάθε άποψη. Θα παρατηρήσετε ότι εκτός από τις μικρές αλλαγές που οφείλονται σε θέτουν, αυτές οι γραμμές ενώνουν τις αντίστοιχες θέσεις σε κάθε στάση: την κορυφή του κεφαλιού, τη μέση / τους αγκώνες, τα άκρα των δακτύλων, τη λεκάνη, τα γόνατα, τους ώμους.

Αφού σχεδιάσετε την πρώτη προβολή, είναι συνήθως καλή ιδέα να επιλέξετε τα κύρια σημεία σας και να χρησιμοποιήσετε έναν χάρακα για να σχεδιάσετε γραμμές από αυτά τα σημαντικά σημεία και σε ολόκληρο το φύλλο, πριν σκιαγραφηθεί πάνω τους για τις άλλες απόψεις. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε αναφορά για να βεβαιωθείτε ότι σχεδιάζετε τα πάντα για να το κάνετε κλίμακα.

03 του 06

Η πρόσθια όψη

Για την εμπρόσθια όψη, προσπαθήστε να σχεδιάσετε τον χαρακτήρα σας να στέκεται ευθεία, τα πόδια μαζί ή τουλάχιστον όχι πολύ μακριά, τα χέρια να κρέμονται στις πλευρές του / της με μικρή απόκλιση, το πρόσωπο στραμμένο προς τα εμπρός. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τη στάση θέτει για αργότερα? αυτή τη στιγμή απλά θέλετε να πάρετε τις βασικές λεπτομέρειες κάτω και σαφώς στο προσκήνιο, και η μπροστινή όψη γενικά αποδεικνύει την καλύτερη άποψη των μεγάλων σημείων χαρακτήρα.

04 του 06

Η οπίσθια όψη

Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με την εξαπάτηση λίγο για την οπίσθια όψη και απλά αναδρομικά την πρόσοψη σας με μερικές λεπτομέρειες άλλαξαν. Μην ξεχνάτε ότι αν κάτι είναι προσανατολισμένο σε μια συγκεκριμένη πλευρά, θα αναστραφεί στην οπίσθια όψη. (Παράδειγμα παραπάνω: το μέρος στα μαλλιά του Vin, η κλίση της ζώνης του).

05 του 06

Η προβολή 3/4

Τις περισσότερες φορές δεν θα σχεδιάζετε τον χαρακτήρα σας ευθεία, είτε από μπροστά είτε από την πλευρά. Μια προβολή 3/4 είναι μια από τις πιο συνηθισμένες γωνίες που θα σχεδιάσετε το χαρακτήρα σας, οπότε σίγουρα θα πρέπει να συμπεριλάβετε ένα από αυτά στο φύλλο χαρακτήρων σας. Μπορείτε να είστε λίγο πιο ελεύθεροι με τη στάση εδώ. προσπαθήστε να καταγράψετε την έκφραση και τη στάση του χαρακτήρα σας.

Μαζί με τον πυροβολισμό 3/4, θα πρέπει επίσης να σχεδιάσετε κάποιες βολές δράσης - διάφορες στάσεις που παγιδεύονται στο μέσο της κίνησης, αναφέροντας λεπτομερώς πώς μπορούν να μετακινηθούν τα ρούχα ή τα μαλλιά.

Θα δείτε ότι τα διάφορα βασικά σημεία αναφοράς δεν ταιριάζουν απόλυτα με τις οδηγίες, λόγω της γωνίας. Αντίθετα, θα πρέπει να διασχίζουν δεξιά στο μεσαίο τμήμα του σημείου που μετράται - για παράδειγμα, ο ένας ώμος θα ήταν πάνω από τη γραμμή που σηματοδοτεί το προκαθορισμένο ύψος γι 'αυτούς, ενώ ο άλλος ώμος θα ήταν κάτω. Το κοίλωμα του λαιμού, ένα μέσο για τους ώμους, θα πρέπει να στηρίζεται σχεδόν ακριβώς στην κατευθυντήρια γραμμή.

06 του 06

Το Close-Up

Τέλος, θα πρέπει να προσπαθήσετε να σχεδιάσετε ένα λεπτομερές κοντινό πλάνο του προσώπου του χαρακτήρα σας, καθώς μπορεί να τείνει να ελαχιστοποιηθεί και να είναι λίγο παραπλανητικό σε πυροβολισμούς πλήρους σώματος. (Θα πρέπει να σχεδιάσετε και άλλα σημαντικά μέρη - όπως ίσως ένα χαραγμένο μενταγιόν, τατουάζ ή άλλες σημάνσεις που κανονικά θα μπορούσαν να τραβηχτούν χωρίς λεπτομέρειες σε πλάνα ολόκληρου του σώματος. Μην ξεχάσετε να τραβήξετε αυτιά. Πολύ συχνά, υποθέτω ότι ο Vin φαίνεται τόσο γεμάτος, επειδή του λείπει ένα αυτί · αυτό φαίνεται επώδυνο.)

Έχω μόνο δύο εκφράσεις του προσώπου που έχουν σχεδιαστεί εδώ, για παράδειγμα, αλλά πρέπει να σχεδιάσετε τουλάχιστον δέκα από τις συνηθέστερες εκφράσεις για τον χαρακτήρα σας - είτε αυτός είναι γενικά αυτοεμφυτευμένος, φοβισμένος, ενθουσιασμένος, ευτυχισμένος, θυμωμένος κλπ. έχετε καλύψει όλο το φάσμα των συναισθημάτων τους.