Τι είναι τα Storyboards της Animation;

Όλα για το ρόλο του animation στη διαδικασία γραφής σεναρίου

Αν ενδιαφέρεστε για κινούμενα σχέδια, πιθανότατα θα συναντήσετε storyboarding, αλλά τι ακριβώς είναι; Είναι αυτονόητο ότι η κινούμενη εικόνα διαρκεί πολύ. Λόγω της μακράς διαδικασίας, βοηθάει στο σχεδιασμό μπροστά , ειδικά αν εργάζεστε με μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων και όχι μόνο με τον εαυτό σας. Μπορεί να έχετε μια σταθερή ιδέα για το τι ακριβώς θα μοιάζει με την ιστορία και την ταινία σας στο κεφάλι σας, αλλά πώς επικοινωνείτε την ιδέα αυτή με άλλους ανθρώπους; Εκεί μπαίνουν οι ιστορίες.

Ένας ρόλος του Storyboard στη διαδικασία κίνησης

Ένας πίνακας ιστοριών είναι σχεδόν αυτό που ακούγεται σαν ένα συμβούλιο για την ιστορία σας. Σερβίρουμε ως οπτική αναπαράσταση ακίνητων εικόνων για το τι θα καταλήξει η ταινία σας, ένας storyboard είναι κάθε βασική στιγμή μιας ταινίας που τραβιέται και παρουσιάζεται σε σειρά, παρόμοια με ένα βιβλίο εικόνων. Έχει τις βασικές κινήσεις και τα γεγονότα που έχουν όλα τα οπτικά, καθώς και τις γωνίες της κάμερας και τις κινήσεις της κάμερας. Ο όρος storyboard προέρχεται από όταν έχετε αυτά τα πλάνα, όλα τα τραβηγμένα στούντιο θα τα έβαζαν συχνά σε έναν πίνακα φελλού, κάνοντας κυριολεκτικά ένα storyboard.

Οι ιστορικοί δεν έχουν φυσαλίδες διαλόγου, επομένως δεν είναι σαν μια έκδοση κόμικς της ταινίας. Αφήνουν το διάλογο και τυχόν λεπτομέρειες μακριά και απλά επικεντρώνονται σε αυτό που θα είναι το οπτικό. Θα περιλαμβάνουν μερικές φορές μεγάλα βέλη για να δείξουν εάν κάτι ζουμ ή κλίση αριστερά ή δεξιά, αλλά βάζουν το διάλογο ή οποιαδήποτε βασική πληροφορία κάτω από κάτω, ή να έχει κάποιος να μιλήσει μέσω των storyboard κατά την παρουσίασή τους.

Εδώ είναι μια μεγάλη σύγκριση του storyboard για την αρχική ακολουθία του βασιλιά λιονταριού ενάντια στην τελική κίνηση της ίδιας ακολουθίας. Δείχνει ένα εξαιρετικό παράδειγμα των storyboards που ταιριάζουν με το θέμα και τις γωνίες της κάμερας της τελικής κινούμενης εικόνας που είχαν δημιουργήσει. Αυτό όχι μόνο επιτρέπει στους ανθρώπους να κατανοήσουν καλύτερα την ιστορία και τι συμβαίνει, αλλά βοηθά τους εμψυχωτές τρομερά.

Ένας φάρδος για τον εμψυχωτή

Αν κινείστε μια ιστορία από ό, τι γνωρίζετε τι θέλετε να συμβεί, αλλά όταν παραδίδεται σε κάποιον άλλο, τότε γίνεται σαφές ότι δύο άτομα μπορούν να έχουν άγρια ​​διαφορετικές ερμηνείες της ίδιας σκηνής. Ο πίνακας προβολής σας βοηθά να καθοδηγήσετε τον εμψυχωτή σε αυτό που έχει δημιουργηθεί στην εργασία προπαραγωγής σας. Εξαιτίας του storyboard γνωρίζουν τι γωνίες κάμερας πρέπει να χρησιμοποιήσουν, τις κινήσεις της κάμερας και πώς πρέπει να παίξει η δράση.

Το Storyboarding δεν περιορίζεται απλά σε κινούμενα σχέδια. Οι ταινίες ζωντανής κινηματογραφικής προβολής πράγματα storyboard όσο και animation κάνει - όταν η ακολουθία ζωντανής δράσης πυροβολείται, χρησιμεύει για να βοηθήσει όλους από τους cameramen, τους ηθοποιούς και τους βοηθούς να πάρει στην ίδια σελίδα σχετικά με το τι πρέπει να γίνει.

Για παράδειγμα, η storyboarding ήταν η κυρίαρχη μέθοδος για το Mad Max: Fury Road. Αντί να γράψει ένα σενάριο, ο σεναριογράφος George Miller έκανε ολόκληρη την ταινία ως ένα μεγάλο μακρύ storyboard. Η οδός Fury είναι μια τέτοια οπτική ταινία που κάνει το storyboard-style και όχι το σενάριο βοήθησε να φέρει το καταπληκτικό όραμα που διαμορφώθηκε στη ζωή. (Γεγονός διασκέδασης: Λόγω της έντονης επιρροής του storyboarding, ο Miller αρχικά το οραματίστηκε ως ταινία χωρίς διάλογο).

Μια βοήθεια - ή ένα εμπόδιο

Όταν εργάζεστε προσωπικά, η storyboarding μπορεί να είναι μια βοήθεια ή ένα εμπόδιο. Για ένα σόλο έργο, μπορεί να σας επιβραδύνει και να περιορίσετε τι μπορείτε να κάνετε αφού αρχίσετε να κινείστε. Επίσης, δεδομένου ότι έχετε μια καλή ιδέα τι φαντάζεστε, ίσως να μην αισθάνεστε την ανάγκη να τα βάζετε όλα έξω μπροστά από το χρόνο - υπάρχει κάτι που πρέπει να ειπωθεί για να το φτερά.

Από την άλλη πλευρά του κέρματος, υπάρχουν κινούμενοι ζωγράφοι που θεωρούν πολύ χρήσιμο να παρουσιάσουν αυτά που πρέπει να κάνουν μέσω της storyboarding ακόμα και όταν δουλεύουν μόνοι τους. Μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε και να δώσετε μια σαφέστερη περιγραφή του τι είναι το μέλλον για το έργο. Μπορεί σίγουρα να βοηθήσει αν πρέπει να υπολογίσετε πόσο καιρό θα πάρει μια συγκεκριμένη πτυχή της ταινίας σας για να ζωντανέψει.

Είτε πρόκειται για storyboard είτε όχι, εξαρτάται από εσάς - αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε τουλάχιστον μία φορά.