Η Hisense αποκτά τα περιουσιακά στοιχεία και το εμπορικό σήμα της Sharp America

Αντίο Sharp - Γεια σας Hisense!

Σε μια σημαντική εξέλιξη της βιομηχανίας ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, έχει ανακοινωθεί ότι η Hisense, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τηλεοπτικών καναλιών της Κίνας και ο τέταρτος μεγαλύτερος στον κόσμο, αγοράζει τα βρετανικά κατασκευαστικά περιουσιακά στοιχεία (που εδρεύουν στο Μεξικό) , καθώς και την εξασφάλιση δικαιωμάτων εμπορικής επωνυμίας για την αγορά των ΗΠΑ. Με άλλα λόγια, όλες οι τηλεοράσεις που φέρουν το εμπορικό σήμα Sharp στις ΗΠΑ θα κατασκευαστούν τώρα από το Hisense. Η άδεια χρήσης του εμπορικού σήματος Sharp για την Hisense έχει πενταετή θητεία από το 2015 με δυνατότητα επέκτασης.

Γιατί αυτό έχει σημασία

Αυτή η κίνηση είναι σημαντική όχι μόνο στο γεγονός ότι η Hisense έχει μόλις αποκτήσει ισχυρότερη θέση στην αμερικανική αγορά, αλλά αποκαλύπτει επίσης την αδυναμία των τηλεοπτικών παραγωγών με έδρα την Ιαπωνία όσον αφορά την ικανότητά τους να ανταγωνίζονται με τους ομοειδείς LG και Samsung της Κορέας, καθώς και η συνεχιζόμενη εισροή τηλεοπτικών παραγωγών με έδρα την Κίνα, που περιλαμβάνουν όχι μόνο το Hisense, αλλά και το TCL και το Skyworth. Με άλλα λόγια, καθώς οι τηλεοπτικοί κατασκευαστές με έδρα την Ιαπωνία εξακολουθούν να αγωνίζονται, τα σήματα της Κορέας και της Κίνας θα αυξήσουν την κυριαρχία τους.

Η Vizio, η οποία είναι μία από τις κορυφαίες επωνυμίες τηλεόρασης στην Αμερική (υπήρξε μια μαζική μάχη μεριδίου αγοράς μεταξύ αυτών και της Samsung για την κορυφαία θέση τα τελευταία χρόνια), είναι στην πραγματικότητα αμερικανική ιδιοκτησία, αλλά εξακολουθούν να αναθέτουν την παραγωγή τους. Από ό, τι γνωρίζω, η Element είναι η μοναδική αμερικανική εταιρεία που συναρμολογεί τηλεοράσεις στις ΗΠΑ, αλλά το αμερικανικό μερίδιο αγοράς της δεν αποτελεί απειλή ούτε για τους κατασκευαστές τηλεοράσεων Vizio ούτε για την Κίνα και την Κορέα.

Η κατάρρευση της Sharp στις ΗΠΑ ακολουθεί και άλλα τα τελευταία χρόνια, ότι, πιο πρόσφατα, όπως η Toshiba και η Panasonic . Η Toshiba έχει χορηγήσει άδεια χρήσης μάρκας TV brand, ενώ η Panasonic εξετάζει το ενδεχόμενο να επανέλθει στην αμερικανική τηλεοπτική αγορά αν το ανταγωνιστικό περιβάλλον γίνει και πάλι ευνοϊκό.

Επίσης, η Sony έχει μειώσει τα προϊόντα τηλεόρασης χαμηλότερης κατηγορίας στην αγορά των ΗΠΑ, εστιάζοντας περισσότερο στα προϊόντα τηλεόρασης μεσαίων και υψηλών επιπέδων, τα οποία περιλαμβάνουν την εμπορία τηλεοράσεων OLED.

Η θέση της Sharp στην ιστορία ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων

Παρόλο που η επιχείρηση τηλεόρασης της Sharp είχε οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια λόγω του μειωμένου μεριδίου της αγοράς έναντι των ανταγωνιστών της, γεγονός που καθιστά αυτή την κίνηση όχι εντελώς απροσδόκητη, είναι σίγουρα μια θλιβερή στιγμή, καθώς η Sharp έχει μια ιστορική κληρονομιά ως ένας από τους πρωτοπόρους στην τεχνολογία LCD , και ήταν ο πρώτος κατασκευαστής τηλεοράσεων για την εισαγωγή τηλεοράσεων LCD στην καταναλωτική αγορά, μεταξύ άλλων καινοτομιών προϊόντων LCD (θυμηθείτε τη Sharp Viewcam;)

Τι θα συμβεί τώρα;

Είναι πλέον αβέβαιο ότι οι πρωτοποριακές τεχνολογίες της Sharp, όπως το Quattron 4-χρωμάτων, Quattron Plus , Beyond 4K και 8K τεχνολογίες θα είναι διαθέσιμες στους καταναλωτές των ΗΠΑ μέσω του Hisense. Ένα άλλο ερώτημα είναι αν η Hisense θα συνεχίσει να διατηρεί τη δική της αμερικανική ταυτότητα ή να μεταφέρει όλα όσα διαθέτει στις ΗΠΑ για το εμπορικό σήμα Sharp; Από το 2017, η Hisense έχει διατηρήσει και τα δύο εμπορικά σήματα, αλλά ακόμα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι τηλεοράσεις με το σήμα Shar προσφέρονται με το σύστημα χρωμάτων Quattron ή άλλες προηγμένες τεχνολογίες.

Από την άλλη πλευρά, το Hisense έχει αναβαθμίσει το παιχνίδι τους στην έρευνα, την ανάπτυξη και την εφαρμογή τεχνολογιών αιχμής που η Sharp δεν έχει εισαγάγει στις σειρές προϊόντων της μέχρι στιγμής, όπως οι κβαντικές κουκίδες και οι καμπύλες οθόνες.

Επίσης, μια σημαντική πληροφορία που λείπει μέχρι στιγμής είναι αν η συμφωνία αυτή θα επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο άλλα καταναλωτικά προϊόντα της Sharp που πωλούνται στην αμερικανική αγορά, όπως Sound Bars και συμπαγή ηχοσυστήματα. Από το 2017, δεν υπάρχει κανένας Sharp ήχος και προϊόντα μόνο για ήχο στην αμερικανική ιστοσελίδα τους - αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει στο μέλλον.

Περισσότερα για την ιστορία ... Sharp παίρνει την παραπομπή του πωλητή

Τον Ιούνιο του 2017, είδαν τα νέα ότι ο Sharp δεν ήταν ικανοποιημένος από το πώς χειρίζεται η Hisense τα δικαιώματα αδείας της μάρκας Sharp με κατηγορίες που παραποιούν τις προδιαγραφές και την ποιότητα των τηλεοράσεων με το σήμα Sharp της Hisense.

Ως αποτέλεσμα, ο Sharp κατέθεσε αρκετές αγωγές στις ΗΠΑ, για να επιλύσει την υποτιθέμενη κατάσταση, η οποία θα χρειαστεί χρόνο για να ξεπεράσει το σύστημα, εκτός και αν υπάρξει διευθέτηση.

Εάν κερδίζει η Sharp, σκέφτονται να αγοράσουν πίσω το εμπορικό σήμα τους και ενδεχομένως να ξαναγυρίσουν στην αγορά των ΗΠΑ και της Βόρειας Αμερικής με δικούς τους πόρους.

Μείνετε συντονισμένοι καθώς διατίθενται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με περαιτέρω δίκες ή διακανονισμούς.