Γιατί η αριστερή αμερικανική τηλεοπτική αγορά της Panasonic

Ψάχνετε για μια νέα τηλεόραση Panasonic στις ΗΠΑ; - Καλή τύχη!

Μόλις ένας από τους πιο δημοφιλείς τηλεοπτικούς κατασκευαστές στον κόσμο, η Panasonic έχει γίνει ο τελευταίος κατασκευαστής τηλεόρασης με έδρα την Ιαπωνία για να βγάλει από την αμερικανική τηλεοπτική αγορά, κάνοντας έτσι πολύ ήσυχα τους πρώτους μήνες του 2016.

Οι τηλεοράσεις της Panasonic δεν εμφανίζονται πλέον στον ιστότοπό τους στις Η.Π.Α. και δεν περιλαμβάνονται πλέον στο απόθεμα της Best Buy, αφού κάποτε ήταν το κύριο κατάστημα πώλησης τους τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά, παρά το προφανές αποχωρισμό τους, μπορείτε να βρείτε ακόμα μερικά μοντέλα TV Panasonic που έχουν απομείνει ή που χρησιμοποιούνται, 2015 και 2016 για αγορά μέσω της Amazon.com και μερικούς λιανοπωλητές τούβλο και κονίαμα - εφ 'όσον είναι διαθέσιμοι.

Ποιες σημαντικές μάρκες απομένουν στην αγορά τηλεοπτικών εκπομπών των ΗΠΑ

Με την προφανή απόκλιση της Panasonic από την αμερικανική τηλεοπτική αγορά, αυτό σημαίνει ότι η Sony είναι ο μόνος σημαντικός κατασκευαστής τηλεοράσεων με έδρα την Ιαπωνία που εγκατέλειψε τις τηλεοράσεις στις ΗΠΑ. Οι σημερινοί μεγάλοι παίκτες, όπως η LG και η Samsung είναι Κορέα, κατασκευάζει στο εξωτερικό), ενώ τα υπόλοιπα (TCL, Hisense, Haier) βασίζονται στην Κίνα.

Άλλες γνωστές επωνυμίες τηλεοπτικών σημάτων ανήκουν τώρα (ή έχουν λάβει άδεια) και κατασκευάζονται από τηλεοπτικούς κατασκευαστές με έδρα την Κίνα ή την Ταϊβάν, όπως οι JVC (Amtran), Philips / Magnavox (Funai), RCA (TCL), Sharp (Hisense) και Toshiba Compal) .

Τι συνέβη στην Panasonic

Τα πράγματα άρχισαν να κατεβαίνουν προς τα κάτω για την τηλεοπτική διαίρεση της Panasonic, όταν οι πωλήσεις τηλεοράσεων Plasma άρχισαν να πέφτουν ως βελτιώσεις στην τεχνολογία LCD TV, όπως χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος, οπίσθιο φωτισμό LED , γρήγοροι ρυθμοί ανανέωσης οθόνης και επεξεργασία κίνησης , καθώς και η εισαγωγή 4K Ultra HD , οδήγησε σε έκρηξη πωλήσεων τηλεοράσεων LCD. Δεδομένου ότι το πλάσμα ήταν η απαίτηση της Panasonic για φήμη και κύριο άξονα στη στρατηγική μάρκετινγκ της τηλεόρασης, οι εξελίξεις αυτές δεν προκάλεσαν καμιά πρόκληση για τις συνεχιζόμενες προοπτικές των πωλήσεών τους. Ως αποτέλεσμα, η Panasonic τελείωσε τελικά την παραγωγή της τηλεόρασης Plasma το 2014

Επίσης, παρόλο που η LG και η Samsung παρουσίασαν επίσης τηλεοράσεις Plasma στις σειρές προϊόντων τους μόλις το 2014 (οι Samsung και LG και οι δύο έληξαν την παραγωγή στα τέλη του 2014), δεν τόνισαν το Plasma μέσω LCD, οπότε ο αντίκτυπος που προκάλεσε η διακοπή της τεχνολογίας Plasma TV δεν έχουν τόσο μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο.

Επιπλέον, με την αύξηση του ανταγωνισμού από την LG, τη Samsung και την επιθετική είσοδο των κατασκευαστών τηλεοράσεων με έδρα την Κίνα, η Panasonic βρέθηκε εγκλωβισμένη σε μια γωνία, καθώς οι καταναλωτές δεν κατάφεραν να ζεσταθούν στις γραμμές παραγωγής LCD της Panasonic, παρόλο που τα σύνολα σίγουρα αξίζουν θεώρηση.

Ωστόσο, παρά τα εμπόδια, η Panasonic συνέχισε να καταβάλλει προσπάθειες για να παραμείνει στην αγορά και μόλις πρόσφατα στα τέλη του 2015 και στις αρχές του 2016 όχι μόνο απεικόνισε και παρέδωσε τόσο τηλεοπτικές τηλεοράσεις LCD LCD 4K Ultra HD, όσο και αναμενόμενη άφιξη των δικών τους OLED Σειρά προϊόντων τηλεόρασης . Αν γίνει αντιληπτή, αυτή η κίνηση θα είχε κάνει την Panasonic μία από τις μοναδικές τηλεοράσεις, μαζί με την LG και τη Sony, στην αγορά τηλεοράσεων OLED στις ΗΠΑ. Δυστυχώς, η Panasonic όχι μόνο αναστρέφει τις σειρές OLED, αλλά και LED / LCD. Ως αποτέλεσμα, οι τηλεοράσεις Panasonic (συμπεριλαμβανομένου του OLED) διατίθενται μόνο σε επιλεγμένες αγορές εκτός των ΗΠΑ

Τι προσφέρει η Panasonic ακόμα στους Αμερικανούς καταναλωτές

Επίσης, η Panasonic δεν προσφέρει τηλεοράσεις για Αμερικανούς καταναλωτές, εξακολουθεί να έχει ισχυρή παρουσία σε πολλές βασικές κατηγορίες προϊόντων, όπως συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray Ultra HD, ακουστικά, συμπαγή συστήματα ήχου και έχει αναστήσει την κορυφαία τεχνολογία ήχου της Technics .

Η Panasonic είναι επίσης ισχυρός ανταγωνιστής στην ψηφιακή απεικόνιση (κάμερες / βιντεοκάμερες), στις μικρές συσκευές κουζίνας και στις κατηγορίες προϊόντων προσωπικής φροντίδας.

Η Panasonic εξακολουθεί να διατηρεί την ισχυρή παρουσία της στις αγορές Business-to-Business και Industrial.

Πιθανή επιστροφή στην τηλεόραση της Panasonic;

Παρά τις δυστυχίες της Panasonic, μπορεί να υπάρξει μια ασημένια επένδυση για τους οπαδούς της μάρκας Panasonic και τους Αμερικανούς καταναλωτές.

Σύμφωνα με την TWICE (αυτή την εβδομάδα στην καταναλωτική ηλεκτρονική), είναι πιθανό η Panasonic να επανέλθει στην αμερικανική τηλεοπτική αγορά. Πολλά θα εξαρτηθούν πιθανώς από το αν οι τηλεοράσεις 4K Ultra HD και OLED πωλούν καλά στον Καναδά.

Ωστόσο, αν οι προηγούμενες και οι τρέχουσες τάσεις είναι ενδείξεις, αφού έχει απομείνει, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για την Panasonic να ξανακερδίσει την αμερικανική αγορά, καθώς ο ανταγωνισμός από τους αμερικανούς κατασκευαστές τηλεοράσεων Vizio, Κορέα και Κίνας γίνεται πιο έντονος.

Η κατώτατη γραμμή

Αν είστε πραγματικός ανεμιστήρας της Panasonic και ζείτε σε μια βόρεια αμερικανική συνοριακή πολιτεία, ίσως μπορείτε να μεταβείτε στον Καναδά και να αγοράσετε ένα. Ωστόσο, μόλις περάσετε τα σύνορα με την τηλεόρασή σας, οι καναδικές εγγυήσεις της Panasonic δεν ισχύουν στις ΗΠΑ

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι το eStore του Καναδά της Panasonic δεν θα μεταφερθεί σε διευθύνσεις των ΗΠΑ.

Ωστόσο, Μείνετε συντονισμένοι ....