Η πρώτη τηλεόραση OLED της Panasonic

Βασικά στοιχεία και αριθμοί σχετικά με το Panasonic 65CZ950

Για πολλούς ανεμιστήρες AV, το OLED έχει από καιρό φαινόταν σαν το επόμενο φυσικό βήμα στην εξέλιξη της τεχνολογίας της τηλεόρασης. Ο τρόπος με τον οποίο κάθε εικονοκύτταρο σε μια οθόνη OLED μπορεί να φτιάξει το δικό του φως και χρώμα, παρουσιάζει σαφή και επικίνδυνο κίνδυνο για την κυριαρχία της τεχνολογίας LCD στον κόσμο της τηλεόρασης. Δυστυχώς, όμως, οι δυσκολίες παραγωγής οθονών OLED σε σημαντικούς αριθμούς έχουν παρεμποδίσει σοβαρά τη φαινομενικά ακαταμάχητη άνοδο της OLED, με μόνο μία μάρκα - την LG - που επιμένει με την τεχνολογία OLED TV το 2015. Μέχρι τώρα.

Γιατί μετά από τη λήψη ανατροφοδότησης σχετικά με ένα πρωτότυπο OLED στο Consumer Electronics Show του 2015 τον Ιανουάριο, η Panasonic ανακοίνωσε ότι τελικά αισθάνεται έτοιμος να συμμετάσχει σωστά στο OLED party με μια τηλεόραση OLED που μπορείτε πραγματικά να αγοράσετε παρά να ονειρευτείτε. Τόσο πραγματική είναι αυτή η Panasonic OLED TV, στην πραγματικότητα, ότι έχει ακόμη και έναν αριθμό μοντέλου: το TX-65CZ950. Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, το 65CZ950 είναι μια τηλεόραση 65 ιντσών. Και όπως θα περιμένατε από μια πρωτοποριακή τηλεόραση το 2015, η οθόνη της συσκευάζεται σε ανάλυση 4K UHD 3840x2160 pixels.

Πιο αμφιλεγόμενα η οθόνη του 65CZ950 ακολουθεί την τάση OLED να έχει μια καμπύλη παρά μια επίπεδη οθόνη. Όποια και αν είναι οι σκέψεις σας για αυτό από μια οπτική εμπειρία, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η καμπύλη δίνει στην τηλεόραση μια πολύ κομψή εμφάνιση. Ειδικά καθώς η Panasonic έχει υπογραμμίσει την πλούσια φύση της τηλεόρασής της (θα φτάσουμε στο μικρό θέμα της τιμής της επί του παρόντος) με ταπετσαρίες - ναι, αυτό είναι σωστό, τα ταπετσαρία - η πίσω της φανταχτερή τεχνητή σουέτ αντικαθιστά την Alcantara.

Σε ποιο σημείο υποθέτω ότι δεν μπορώ πλέον να αποφύγω την ερώτηση σχετικά με τις τιμές. Έτσι λοιπόν: Η Panasonic ανακοίνωσε ένα κόστος UK για το 65CZ950 £ 7999 - το οποίο μετατρέπεται σε περίπου 12.350 δολάρια (αν και η Panasonic δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες της εκτόξευσης των ΗΠΑ για τη νέα τηλεοπτική ναυαρχίδα της). Είναι δίκαιο να πούμε ότι η ταπετσαρία της πίσω στην Alcantara είναι η ελάχιστη που πρέπει να κάνει η Panasonic εάν πρόκειται να μας πείσει να παραδώσουμε τόσα χρήματα. Ειδικά όταν οι τηλεοράσεις OLED των 65 ιντσών 65EG9600 της LG είναι διαθέσιμες για μόλις $ 6.000.

Cue Το σύστημα επεξεργασίας βίντεο 4K Pro OLED της Panasonic. Αυτό έχει ως στόχο να αποδείξει ότι η χρήση ενός πάνελ OLED είναι στην πραγματικότητα μόνο ένα μέρος της ιστορίας ποιότητας εικόνας. το πώς εσείς αντιμετωπίζετε και οδηγείτε όλα αυτά τα pixel OLED είναι εξίσου σημαντικό.

Υπάρχουν ορισμένα βασικά στοιχεία για τον κινητήρα Panasonic 4K Pro στο 65CZ950. Η πρώτη είναι η χρήση του συστήματος τρισδιάστατου πίνακα αναζήτησης για την αναπαραγωγή του χρώματος που καλύπτει και τα τρία βασικά και τα τρία δευτερεύοντα χρώματα για να αποδώσει προφανώς το είδος της ακουστικής ακρίβειας που παρατηρήθηκε προηγουμένως μόνο σε εξαιρετικά ακριβές επαγγελματικές οθόνες.

Επίσης, δυνητικά κρίσιμο για να δικαιολογηθεί το κόστος του 65CZ950 είναι ένα προηγμένο σύστημα διαβάθμισης που σχεδιάστηκε για να αποτυπώνει λεπτομερέστερες σκιώδεις λεπτομέρειες και διαβαθμίσεις σε σκοτεινές περιοχές. Το OLED είναι σωστά φημισμένο για την ικανότητά του να προσφέρει σχεδόν καθαρό μαύρο χρώμα, αλλά στην πραγματικότητα το βήμα μεταξύ της πλήρους φωτεινότητας και της χαμηλής φωτεινότητας είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί με πειστικό τρόπο.

Ωστόσο, η Panasonic ισχυρίζεται ότι έσπασε το πρόβλημα αξιοποιώντας την τεχνολογία «Absolute Black» που αναπτύχθηκε με τη μακρά πείρα της απόλυτης τεχνολογίας πλάσματος. Αυτό θα βοηθήσει το 65CZ950 να αποφύγει το είδος των "ζωνών" φωτισμού και τις ξαφνικές γκρίζες εγχύσεις που παρατηρούνται σε ορισμένα επίπεδα φωτεινότητας στις κατά τα άλλα εξαιρετικές τηλεοράσεις OLED της LG (όπως το 55EG9600 που εξετάζεται εδώ).

Για να εδραιώσει την πεποίθηση της Panasonic ότι το 65CZ950 πλησιάζει περισσότερο από ποτέ, στην αποστολή της μάρκας να αναπαράγει εικόνες από τηλεοράσεις που φαίνονται ακριβώς όπως οι σκηνοθέτες κινηματογράφων τους σκόπευαν να κοιτάξουν όταν τους δημιούργησαν για κινηματογράφο, καλείται στις υπηρεσίες του διάσημου χρωματιστή του Χόλιγουντ Mike Sowa για να συντονίσετε τα χρώματα του 65CZ950. Η Sowa, η ταινία της οποίας περιλαμβάνει το Oblivion και το Insurgent , έδωσε επίσης την επίσημη σφραγίδα της έγκρισης της συνολικής ποιότητας εικόνας του 65CZ950, με τις προσωπικές του ρυθμίσεις διαθέσιμες στην προεπιλεγμένη εικόνα του True Cinema της OLED TV.

Το 65CZ950 είναι επιπλέον η πρώτη τηλεόραση OLED που λαμβάνει πιστοποίηση THX. Αν και αυτό είναι σίγουρα σημαντικό σε σχέση με τις δυνατότητες του 65CZ950 με τα σημερινά πρότυπα ποιότητας εικόνας, αν και είναι λιγότερο συναρπαστικό για μένα από το γεγονός ότι το 65CZ950 θα παίξει επίσης την επόμενη γενιά βίντεο υψηλής δυναμικής εμβέλειας (HDR) που τώρα αρχίζει να τρέχει από την Amazon και την UltraFlix , και η οποία είναι επίσης μια υποχρεωτική απαίτηση της επερχόμενης μορφής Ultra HD Blu-ray .

Αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Οκτώβριο, ο 65CZ950 ελπίζω να βρει το δρόμο του στους δοκιμαστικούς μου πάγκους τις επόμενες εβδομάδες. Παρακολουθήστε λοιπόν αυτό το χώρο αν θέλετε να μάθετε αν αυτή η ενδεχομένως πρωτοποριακή τηλεόραση ζει μέχρι τη διαφημιστική εκστρατεία - και αυτή την τιμή.