Προσαρμοσμένος φορητός υπολογιστής ASUS K53E-A1 15,6 ιντσών

Η κατώτατη γραμμή

Η ASUS προσπαθεί πολύ σκληρά να καταστήσει το K53E-A1 ένα συναρπαστικό σύστημα βασισμένο κυρίως στην εμφάνιση. Σίγουρα μοιάζει με ένα πολύ πιο ακριβό σύστημα, αλλά η λειτουργικότητα είναι εξίσου σημαντική. Με αυτή την έννοια, δεν υπάρχει τίποτα που κάνει η ASUS για να το χωρίσει από πολλά άλλα φορητούς υπολογιστές αξίας $ 600. Προσφέρει έναν καλύτερο χρόνο από τον μέσο χρόνο λειτουργίας χάρη σε μια μεγαλύτερη μπαταρία και το πληκτρολόγιο και το trackpad είναι ένα βήμα παραπάνω από πολλά. Δυστυχώς, αυτό είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους φορητούς υπολογιστές 15 ιντσών στην αγορά.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Ανασκόπηση - ASUS K53E-A1

20 Οκτωβρίου 2011 - Η πρωταρχική διαφορά μεταξύ των φορητών υπολογιστών της σειράς ASUS Α και της σειράς K είναι η εμφάνισή τους. Η ASUS προσπαθεί να δώσει στην K μια πιο εξελιγμένη εμφάνιση, χρησιμοποιώντας επιφάνειες υφής αλουμινίου πάνω από διάφορα τμήματα του φορητού υπολογιστή. Το κάνει να έχει μια πιο εύπορη εμφάνιση από πολλούς φορητούς υπολογιστές προϋπολογισμού, αλλά σίγουρα δεν είναι ένα αλουμινένιο σχέδιο που βρέθηκαν στα πιο ακριβά φορητούς υπολογιστές μου.

Η τροφοδοσία του ASUS K53E-A1 είναι ο επεξεργαστής δεύτερης γενιάς Intel Core i3-2310M διπλού πυρήνα . Αυτός είναι ένας από τους χαμηλότερους βαθμούς της νέας γενιάς επεξεργαστή, αλλά η απόδοση πρέπει να είναι περισσότερο από αρκετή για τον μέσο χρήστη. Είναι μόνο πιο απαιτητικές εργασίες, όπως το βίντεο γραφικών ή η βαριά πολυδιατάραξη που θα υποφέρουν. Θα εξακολουθήσει να είναι σε θέση να τα κάνει, απλά όχι τόσο γρήγορα όσο ένας τετραπλού πυρήνα ή ταχύτερος επεξεργαστής διπλού πυρήνα. Για καθημερινές εργασίες όπως web, προβολή μέσων και παραγωγικότητα, είναι μια χαρά. Η μνήμη DDR3 4GB είναι χαρακτηριστική ενός φορητού υπολογιστή κάτω από $ 600 και μπορεί πάντα να αναβαθμιστεί σε 8GB εάν απαιτείται.

Τα χαρακτηριστικά αποθήκευσης του ASUS K53E-A1 είναι τυπικά για το φορητό υπολογιστή στην κατηγορία τιμών 500 έως 600 $. Ξεκινά με έναν σκληρό δίσκο μέσου μεγέθους 500 GB που πιθανόν να παρέχει επαρκή χώρο για εφαρμογές, αρχεία δεδομένων και αρχεία πολυμέσων. Ο δίσκος περιστρέφεται με τον παραδοσιακό ρυθμό 5400rpm που σημαίνει ότι υστερεί σε 7200rpm δίσκους αλλά είναι πολύ σπάνιο σε αυτό το εύρος τιμών. Η μία περιοχή του προβλήματος είναι η επέκταση του χώρου αποθήκευσης. Διαθέτει τρεις θύρες USB, αλλά καμία από αυτές δεν είναι συμβατή με τη νέα προδιαγραφή USB 3.0 για σχεδόν καθαρές επιδόσεις αποθήκευσης. Φυσικά, οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές χαμηλού κόστους δεν κάνουν κάτι τέτοιο, οπότε δεν είναι εκπληκτικό. Υπάρχει διπλός δίσκος DVD burner για την αναπαραγωγή και την εγγραφή μέσων CD ή DVD.

Μέρος του νέου επεξεργαστή Intel Core i3-2310M είναι ο νέος ενσωματωμένος μηχανισμός γραφικών που είναι ενσωματωμένος στον επεξεργαστή. Το Intel HD Graphics 3000 είναι σίγουρα μια βελτίωση σε σχέση με προηγούμενες επιλογές της Intel, παρέχοντας υποστήριξη Direct X 10, αλλά εξακολουθεί να μην παρέχει επαρκή 3D απόδοση για να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για casual gaming PC. Τι προσφέρει όμως είναι η δυνατότητα επιτάχυνσης της κωδικοποίησης πολυμέσων χάρη στη λειτουργία QuickSync και συμβατού λογισμικού.

Η οθόνη 15,6 ιντσών είναι αρκετά χαρακτηριστική για τα περισσότερα φορητά συστήματα. Διαθέτει μια τυπική ανάλυση 1366x768 και μια γυαλιστερή επίστρωση που συμβάλλει στη βελτίωση της αντίθεσης και του χρώματος, αλλά προκαλεί λάμψη και αντανακλάσεις σε ορισμένες συνθήκες φωτισμού, συμπεριλαμβανομένων των εξωτερικών χώρων. Προβλέπονται γωνίες και χρώμα προβολής. Κάπως όμως απογοητευτική είναι η κάμερα web στο K53E-A1. Οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές δεν διαθέτουν κάμερες υψηλότερης ανάλυσης, ικανές για βίντεο HD. Η ASUS αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μια χαμηλότερη οθόνη ανάλυσης VGA. Ενώ η λήψη χρωμάτων είναι εντάξει, η έλλειψη ανάλυσης μπορεί να είναι ενοχλητική όταν προσπαθείτε να συνομιλήσετε μέσω βίντεο.

Το πληκτρολόγιο για το K53E-A1 χρησιμοποιεί το πρότυπο chiclet ή απομονωμένο σχέδιο που χρησιμοποιεί η ASUS εδώ και πολλά χρόνια. Συνολικά, είναι ένα συμπαθητικό πληκτρολόγιο που περιλαμβάνει πλήρες αριθμητικό πληκτρολόγιο, παρόλο που αυτό μειώνει το μέγεθος των πλήκτρων εισαγωγής και μετάδοσης. Το trackpad είναι κάπως εσοχή με ειδικά κουμπιά ωραίου μεγέθους που το καθιστούν πολύ εύκολο στη χρήση.

Η ASUS περιλαμβάνει μια τυπική μπαταρία έξι κυψελών με βαθμολογία χωρητικότητας 5200mAh. Αυτό είναι λίγο μεγαλύτερη χωρητικότητα από τον μέσο φορητό υπολογιστή σε αυτό το μέγεθος και εύρος τιμών. Σε δοκιμές αναπαραγωγής DVD, ο φορητός υπολογιστής ήταν σε θέση να τρέξει για λίγο λιγότερο από τρεις ώρες πριν από την είσοδο σε κατάσταση αναμονής. Αυτό το βάζει ελαφρώς μπροστά από πολλούς φορητούς υπολογιστές με παρόμοιες τιμές, αλλά όχι από ένα τεράστιο περιθώριο. Η συνηθέστερη χρήση θα πρέπει να αποφέρει περίπου τέσσερις ώρες χρήσης.