Γιατί επανεμφανίστηκε ο Internet Explorer;

Όλοι οι λόγοι για τους οποίους ήταν ένας τέτοιος φοβερός φυλλομετρητής ιστού

Το πρόγραμμα περιήγησης του Internet Explorer της Microsoft αντιμετώπισε προβλήματα με τα χρόνια, χωρίς να κερδίζει ποτέ τις καρδιές των χρηστών του Διαδικτύου, καθώς περισσότεροι από αυτούς βρήκαν λόγους να στραφούν σε μια εναλλακτική λύση όπως το Chrome ή το Firefox. Τέλος, η εταιρεία ανήγγειλε τα σχέδιά της για τη μίξη της μάρκας IE, με την πρόθεση να την αναδιαμορφώσει για τα Windows 10 . Αναπόφευκτα, με αυτή την απόφαση ήρθε κάποια σύγχυση και ερωτήσεις μεταξύ των μακροχρόνιων χρηστών του προγράμματος περιήγησης.

Τι ήταν τόσο κακό για τον Internet Explorer ούτως ή άλλως; Ήταν πραγματικά τόσο τρομερό; Μόλις το πρόγραμμα περιήγησης της επιλογής πολλών, σήμερα είναι μια μεγάλη τάση να βρούμε τον κοινωνικό ιστό γεμάτο με όλα τα είδη των προσβλητικών αλλά ξεκαρδιστικών εικόνων με το μωρό που φέρουν το λογότυπο IE και αστεία ή πικρά σχόλια γι 'αυτό στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθούν αρκετοί από τους κύριους λόγους για τους οποίους ένα πρώην δημοφιλές εργαλείο διαδικτύου ήταν τελικά τόσο απασχολημένο.

Ήταν πραγματικά, πραγματικά αργός

Ίσως η πιο εξέχουσα καταγγελία σχετικά με το πρόγραμμα περιήγησης ιστού ήταν η βραδύτητα. Η αναμονή αρκετών δευτερολέπτων για να φορτωθεί θα μπορούσε να αισθάνεται σαν μια αιωνιότητα, και όταν αυτό δεν λειτουργούσε καν, το πρόγραμμα περιήγησης κάποτε απλά συνέτριψε.

Μερικοί χρήστες ανέφεραν ότι χρειάστηκε δύο φορές περισσότερο χρόνο για να φορτώσει υλικό στο IE σε σύγκριση με τα ανταγωνιστικά προγράμματα περιήγησης. Εάν ποτέ δεν βιώσατε ούτε μια φορά αργή φόρτωση ενώ χρησιμοποιούσα οποιαδήποτε έκδοση του IE, θα ήταν πιθανώς ένας από τους λίγους τυχερούς.

Είχε πολλά προβλήματα Προβολή ιστοσελίδων σωστά

Θυμάστε εικόνες ή εικονίδια που εμφανίζονται σπασμένα στο IE; Κάποιες περιοχές ιστότοπων μοιάζουν άθικτες ή εντελώς εκτός τόπου; Ήταν ένα κοινό πρόβλημα για όλους όσους χρησιμοποίησαν το πρόγραμμα περιήγησης και κάποιος που πολλοί προγραμματιστές Ιστού πιθανώς πέρασαν πολλές ώρες τραβώντας τα μαλλιά τους έξω.

Η Microsoft απέτυχε να εφαρμόσει ενημερώσεις που θα μπορούσαν να παράγουν συνοχή σε όλες τις εκδόσεις του Internet Explorer καθώς και ό, τι είδατε σε άλλα προγράμματα περιήγησης όπως το Chrome, το Firefox, το Safari κ.λπ. Έτσι, αν παρατηρήσατε ότι τα πράγματα φαίνονταν τρομερά στο IE, δεν ήταν μόνο εσείς. Ήταν η απόφαση της Microsoft να αγνοήσει την ανάγκη να συμβαδίζει με τα πρότυπα του διαδικτύου.

Έλειψε εξαιρετικά χαρακτηριστικά, ειδικά σε σύγκριση με άλλα προγράμματα περιήγησης

Αν δεν υπολογίζετε την υπερβολικά μεγάλη ποικιλία γραμμών εργαλείων που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε με τον Explorer, το πρόγραμμα περιήγησης δεν προσφέρει πραγματικά τίποτα άλλο από άποψη χαρακτηριστικών τα τελευταία χρόνια. Μετά την κυκλοφορία του IE6 το 2001, η Microsoft πήρε τεμπέλης. Αν θελήσατε να χρησιμοποιείτε δροσερές εφαρμογές και επεκτάσεις ή να απολαμβάνετε τον συγχρονισμό σελιδοδεικτών και σελιδοδεικτών, η χρήση του Explorer ήταν εκτός ζήτησης.

Ήταν δύσκολο να απεγκαταστήσετε και να μεταβείτε σε άλλο πρόγραμμα περιήγησης

Το μόνο πράγμα χειρότερο από ένα κακό πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι ένα κακό πρόγραμμα υπολογιστή που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί με τα πάντα, αλλά είναι δύσκολο να μεταβείτε σε διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης. Η Microsoft εγκατέστησε τον Explorer απευθείας στα Windows, έτσι πολλοί χρήστες απλά αποδέχτηκαν ότι είχαν κολλήσει με το να το αντιμετωπίσουν.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η απεγκατάσταση του Explorer είναι αδύνατη. Προσπαθώντας να το απεγκαταστήσετε μπορεί να το επαναφέρετε μόνο σε μια παλαιότερη έκδοση.

Ήταν buggy και ένας εφιάλτης ασφαλείας

Ίσως δεν ήταν τόσο προφανές για ένα ζήτημα για τον μέσο χρήστη του Διαδικτύου ήταν η ανησυχητικά κακή φήμη της Explorer για την ασφάλεια και την ασφάλεια. Το πρόγραμμα περιήγησης αντιμετώπιζε όλα τα είδη των τρομερών σφαλμάτων και τρυπών και αμυχών κατά τη διάρκεια των ετών, θέτοντας τους χρήστες σε κίνδυνο - ακόμη περισσότερο με καθυστερημένες διορθώσεις και χρονοδιαγράμματα ενημέρωσης.