Τι είναι το Google Zagat

Το Zagat ξεκίνησε το 1979 από τους Tim και Nina Zagat ως έρευνα των εστιατορίων στη Νέα Υόρκη. Ο προσανατολισμένος στον άνθρωπο οδηγός επεκτάθηκε στις πόλεις του κόσμου και τελικά αγοράστηκε από την Google , αν και εξακολουθεί να διατηρεί το ξεχωριστό σήμα Zagat.

Η εταιρεία ήταν αρχικά ένα χόμπι για να παρέχει πιο αξιόπιστες κριτικές εστιατορίων από την τοπική εφημερίδα. Ήταν σε ένα πάρτι όπου όλοι διαμαρτυρήθηκαν για το πόσο αναξιόπιστοι ήταν οι κριτικές των τοπικών εστιατορίων και δημιουργήθηκε μια ιδέα. Αρχικά, οι Ζαγάτες εξέτασαν τους φίλους τους. Επέκτειναν τις δημοσκοπήσεις τους σε 200 άτομα και εκτύπωσαν τα αποτελέσματα σε νομικά έγγραφα. Οι έρευνες έγιναν ένα άμεσο χτύπημα και μια σοβαρή επιχείρηση εξελίχθηκε από το χόμπι.

Οδηγούς Zagat

Το πιο διάσημο προϊόν του Zagat είναι οι τυπωμένοι οδηγοί εστιατορίων τους. Οι οδηγοί Zagat ξεκίνησαν στη Νέα Υόρκη, αλλά τώρα καλύπτουν πάνω από 100 χώρες. Έχοντας μια ευνοϊκή λίστα σε έναν οδηγό Zagat μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά για εστιατόρια υψηλότερου επιπέδου. Ο Zagat μελετά τους προστάτες των εστιατορίων και στη συνέχεια συντάσσει τη δημοσίευση. Κάθε εστιατόριο λαμβάνει ένα σύστημα βαθμολόγησης 30 σημείων με παράγοντες όπως η υπηρεσία, η τιμή, η διακόσμηση και το φαγητό. Τα εστιατόρια περιλαμβάνονται επίσης σε δείκτες και λίστες, ώστε οι χρήστες να μπορούν να βρουν γρήγορες επιλογές για το καλύτερο εστιατόριο σε ένα συγκεκριμένο εύρος τιμών ή με μια συγκεκριμένη κουζίνα.

Το Zagat κάνει επίσης κάποια χρήματα από τους προσαρμοσμένους οδηγούς για ειδικές περιπτώσεις, όπως οι συμβάσεις ή οι γάμοι.

Ιστοσελίδα και Κοινότητα της Zagat

Με τα χρόνια, ο Zagat προσπάθησε να αντιδράσει στη μετάβαση από μια κοινωνία που κυριαρχούσε σε χαρτί σε μια ηλεκτρονική. Δημιούργησαν έναν ιστότοπο με φόρουμ κοινότητας, ένα blog, συντακτικά άρθρα για εστιατόρια σε εγγεγραμμένους χρήστες. Ο ιστότοπος προσφέρει επίσης σήματα παιχνιδιού, έρευνες χρηστών, προσφορές και εκδηλώσεις και άλλα προνόμια για συμμετοχή και κίνητρα συμμετοχής στις πολύτιμες έρευνες που αποτελούν την καρδιά του συστήματος βαθμολόγησης του Zagat. Η απόκτηση της Google ανοίγει μέλος σε οποιονδήποτε έχει λογαριασμό Google+ .

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του ιστότοπου είναι η δυνατότητα να δημιουργήσετε τις δικές σας προσαρμοσμένες λίστες και δείκτες ή να ακολουθήσετε εκείνες που δημιουργούνται από άλλους χρήστες.

Εκτός από τον ιστότοπο, το ιστολόγιο και το εκδοτικό περιεχόμενο, το Zagat ξεκίνησε τις εφαρμογές για κινητά για τις περισσότερες μεγάλες πλατφόρμες smartphone.

Το Zagat είναι πολύ όπως το Yelp

Ξέρω ότι το σκεφτόσαστε, και έχετε απόλυτο δίκιο. Το Zagat μοιάζει πολύ με μια έκδοση του Yelp λίγο υψηλότερου επιπέδου. Ίσως να πείτε ότι το Yelp είναι πολύ όπως το Zagat χωρίς την μακρότερη ιστορία και τη ραχοκοκαλιά των δημοσιευμένων οδηγών. Αρχικά, η Google είχε προσπαθήσει να διαπραγματευτεί μια συμφωνία εξαγοράς με τον Yelp, αλλά αυτό έπεσε. Η Google επέλεξε να αγοράσει το Zagat αντί. Η συμφωνία έκλεισε το 2011.

Zagat και Google & # 43;

Γιατί θα ήθελε η Google να αγοράσει μια έρευνα εστιατορίων και ένα σύστημα βαθμολόγησης όπως το Zagat; Ο στόχος της Google εδώ είναι να βελτιώσει τα τοπικά αποτελέσματα. Με την αγορά ενός καθιερωμένου συστήματος βαθμολόγησης, όχι μόνο απέκτησαν τα δεδομένα, κέρδισαν τους μηχανικούς που δημιούργησαν αυτό το σύστημα.