Τι είναι ένα αρχείο OVA;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία OVA

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου .OVA είναι πιθανότατα ένα αρχείο Open Virtual Appliance, που μερικές φορές ονομάζεται αρχείο Open Virtual Applications ή αρχείο αρχείου Open Virtualization Format. Χρησιμοποιούνται από προγράμματα virtualization για την αποθήκευση διαφόρων αρχείων που σχετίζονται με μια εικονική μηχανή (VM).

Ένα αρχείο Open Virtual Appliance αποθηκεύεται στο Open Virtualization Format (OVF) ως αρχείο TAR . Ορισμένα από τα αρχεία που μπορείτε να βρείτε μέσα σε αυτό περιλαμβάνουν εικόνες δίσκου (όπως VMDK), ένα αρχείο κειμένου με βάση το XML περιγραφής OVF, ISO ή άλλα αρχεία πόρων, αρχεία πιστοποιητικών και ένα αρχείο manifest MF.

Δεδομένου ότι η μορφή OVF είναι ένα πρότυπο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ένα πρόγραμμα εικονικής μηχανής για να εξάγει τα αρχεία δεδομένων VM έτσι ώστε να μπορεί να εισαχθεί σε διαφορετική εφαρμογή. Το VirtualBox, για παράδειγμα, μπορεί να εξάγει ένα από τα VM σε ένα πακέτο αρχειοθέτησης με την επέκταση αρχείου .OVA που περιλαμβάνει ένα αρχείο OVF και VMDK.

Τα αρχεία Octave Musical Score χρησιμοποιούν επίσης την επέκταση αρχείου OVA, για μουσικά αποτελέσματα που δημιουργήθηκαν με το πρόγραμμα Octava. Επιλογές μορφοποίησης των αποτελεσμάτων όπως οι ράβδοι, το προσωπικό και οι σημειώσεις αποθηκεύονται στο αρχείο OVA.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο OVA

Το VMware Workstation και το VirtualBox είναι δύο εφαρμογές virtualization που μπορούν να ανοίξουν αρχεία OVA.

Ορισμένα άλλα παρόμοια προγράμματα που υποστηρίζουν το OVF περιλαμβάνουν το XenServer, το IBM SmartCloud και το POWER, το Oracle VM, το rPath, το SUSE Studio, το Microsoft System Center Virtual Machine Manager και το Amazon Elastic Compute Cloud.

Δεδομένου ότι τα αρχεία OVA είναι αρχεία που περιέχουν και άλλα δεδομένα, μπορείτε να εξάγετε τα περιεχόμενα ή να τα περιηγηθείτε με ένα αρχείο αποσυμπίεσης αρχείων, όπως το 7-Zip ή το PeaZip.

Το Octava ανοίγει αρχεία OVA, τα οποία είναι αρχεία μουσικής βαθμολογίας Octava. Η ιστοσελίδα και το πρόγραμμα είναι και στα γερμανικά.

Πώς να μετατρέψετε αρχεία OVA

Δεν υπάρχει λόγος να μετατρέψετε ένα πραγματικό αρχείο OVA, αλλά πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να μετατρέψετε ένα ή περισσότερα αρχεία από το εσωτερικό του αρχείου OVA. Έχετε αυτό κατά νου όταν αποφασίζετε ποια μορφή θέλετε να καταλήξει η εικονική μηχανή ως.

Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να μετατρέψετε ένα αρχείο OVA σε OVF ή VMDK για να αποκτήσετε αυτό το αρχείο εκτός του αρχείου. Μπορείτε αντ 'αυτού απλά να το εξάγετε από το αρχείο OVA χρησιμοποιώντας ένα από τα προγράμματα αποσυμπίεσης αρχείων που αναφέρονται παραπάνω.

Το ίδιο ισχύει και αν θέλετε να μετατρέψετε το αρχείο VMDK σε Hyper-V VHD. δεν μπορείτε απλά να μετατρέψετε το αρχείο OVA σε VHD. Αντ 'αυτού, πρέπει να τραβήξετε το αρχείο VMDK από το αρχείο OVA και, στη συνέχεια, να το μετατρέψετε σε VHD χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα όπως το Microsoft Virtual Machine Converter.

Για να μετατρέψετε ένα αρχείο OVA που θα χρησιμοποιηθεί με το VMware Workstation είναι τόσο εύκολο όσο η εξαγωγή του VM σε ένα αρχείο OVA. Στη συνέχεια, στο VMware, χρησιμοποιήστε το μενού Αρχείο> Άνοιγμα ... για να αναζητήσετε το αρχείο OVA και ακολουθήστε τις οδηγίες στο VMware Workstation για να ρυθμίσετε το νέο VM.

Εάν το πρόγραμμα VM που χρησιμοποιείτε δεν εξάγει σε αρχείο OVA, το VMware μπορεί ακόμα να ανοίξει άλλο σχετικό με το VM περιεχόμενο, όπως τα αρχεία OVF.

Τα αρχεία QCOW2 είναι αρχεία QEMU Copy On Write 2 δίσκων που είναι παρόμοια με άλλα αρχεία σκληρών δίσκων εικονικής μηχανής. Δείτε αυτό το σεμινάριο στο Edoceo για να μάθετε πώς μπορείτε να μετατρέψετε το αρχείο OVA στο QCOW2 για χρήση με το QEMU.

Μπορεί επίσης να ψάχνετε για μετατροπέα OVA σε ISO, αλλά θα ήταν πιο ενδεδειγμένο να μετατρέψετε τα εικονικά αρχεία σκληρού δίσκου (που βρίσκονται μέσα στο αρχείο OVA) σε μορφή εικόνας (όπως το παράδειγμα VHD παραπάνω), που είναι εκτός το πεδίο εφαρμογής αυτού του άρθρου.

Το VMware OVF Tool είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών που σας επιτρέπει να εισάγετε και να εξάγετε αρχεία OVA προς και από άλλα προϊόντα VMware. Ο μετατροπέας VMware vCenter λειτουργεί επίσης.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Εάν το αρχείο σας δεν ανοίγει με τις παραπάνω προτάσεις, βεβαιωθείτε ότι έχετε ασχοληθεί με ένα αρχείο που τελειώνει με το ".OVA". Αυτό δεν συμβαίνει πάντα, καθώς είναι εύκολο να συγχέουμε μορφές αρχείων που χρησιμοποιούν παρόμοιες επεκτάσεις αρχείων.

Για παράδειγμα, τα OVR και OVP είναι γραμμένα σχεδόν ακριβώς όπως το OVA, αλλά είναι αντίγραφα αρχείων που χρησιμοποιούνται με ένα πρόγραμμα που ονομάζεται The Overlay Maker. Προσπαθώντας να ανοίξετε οποιαδήποτε μορφή αρχείου με τα εργαλεία virtualization που αναφέρονται παραπάνω, δεν θα σας πάει πουθενά.

Παρόμοια με τα αρχεία Octava Musical Score είναι αρχεία Overture Musical Score που χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου OVE. Θα ήταν εύκολο να συγχέουμε αυτές τις δύο μορφές αρχείων, αλλά η τελευταία λειτουργεί μόνο με την εφαρμογή Overture.