Εύρεση Εφαρμογών στο Google Play

Καθώς περισσότεροι προγραμματιστές υποβάλλουν τις εφαρμογές τους στο Google Play, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να περιηγηθείτε στις δεκάδες χιλιάδες επιλογές. Το κατάστημα Android έχει προχωρήσει πολύ και είναι αρκετά εύκολο να πλοηγηθείτε στο δρόμο σας μόλις μάθετε μερικές απλές συντομεύσεις.

Επομένως, αν είστε νέοι στο Google Play ή αν βρίσκεστε να παίζετε αυτό που ψάχνετε, αυτές οι συμβουλές θα πρέπει να σας μεταφέρουν πιο γρήγορα και γρήγορα μέσα στο κατάστημα Android (εκτός αν απλά απολαμβάνετε την αγορά παραθύρων!)

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης

Αν έχετε ακούσει για μια μεγάλη εφαρμογή από κάποιους φίλους ή από κάποιο φόρουμ στο Internet, πατήστε το εργαλείο αναζήτησης στην αγορά και πληκτρολογήστε το όνομα της εφαρμογής. Μην ανησυχείτε αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε το ακριβές όνομα της εφαρμογής. Απλά εισάγετε όσο μπορείτε να θυμάστε το όνομα ή ακόμα και τι κάνει η εφαρμογή.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι έχετε ακούσει ότι το Cardio Trainer είναι μια μεγάλη εφαρμογή που εκτελείτε και εσείς αποφασίζετε να την εγκαταστήσετε. Αλλά από τη στιγμή που θα τα βρείτε σε αυτό, δεν μπορείτε να θυμηθείτε το όνομα. Εάν εισάγετε μόνο "καρδιο", "γυμναστήριο" ή "τρέξιμο" θα εμφανιστεί μια λίστα με όλες τις εφαρμογές της αγοράς που ταιριάζουν με τα κριτήρια αναζήτησής σας. Προφανώς, όσο περισσότερο το όνομα της εφαρμογής εισάγετε τη μεγαλύτερη πιθανότητα ότι θα βρείτε την ακριβή εφαρμογή, το εργαλείο αναζήτησης είναι αρκετά έξυπνο και αρκετά ισχυρό για να σας φέρει αποτελέσματα που ταιριάζουν με τα κριτήρια σας. Και σε περίπτωση που δεν ξέρετε πού είναι το εργαλείο αναζήτησης, απλά κάντε κλικ στο εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού ή πατήστε το πλήκτρο μενού και επιλέξτε Αναζήτηση.

Κατηγορία Αναζητήσεις

Κάθε εφαρμογή στο Google Play έχει εκχωρηθεί μια συγκεκριμένη κατηγορία.

Αν ψάχνετε για ένα νέο παιχνίδι για να παίξετε , επιλέξτε την κατηγορία Ψυχαγωγία και μετακινηθείτε σε όλες τις εφαρμογές που ταιριάζουν σε αυτήν την κατηγορία. Κάθε εφαρμογή θα αναφέρεται σύμφωνα με το όνομά της, τον προγραμματιστή εφαρμογών και την συνολική βαθμολογία πελατών. Μπορείτε επίσης να κάνετε αναζήτηση εντός μιας κατηγορίας για τις εφαρμογές Top Paid , Top Free ή New + Updated . Κάντε κλικ σε οποιαδήποτε εφαρμογή για να διαβάσετε μια σύντομη περιγραφή της εφαρμογής, να δείτε μερικά στιγμιότυπα οθόνης και να διαβάσετε κριτικές πελατών. Εάν βασίζεστε στις αξιολογήσεις πελατών ως τον κύριο πόρο σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει όσο το δυνατόν περισσότερες κριτικές. Πολλοί άνθρωποι γράφουν υπέροχες κριτικές, αλλά δίνουν στην εφαρμογή μόνο 1 αστέρι. Άλλοι αποδίδουν χαμηλές βαθμολογίες καθώς αναμένουν από την εφαρμογή να κάνει κάτι που ο προγραμματιστής δεν δήλωσε ποτέ ότι θα κάνει η εφαρμογή. Από τη σύνταξη αυτού του άρθρου, υπάρχουν 26 διαφορετικές κατηγορίες στο Google Play και κυμαίνονται από Βιβλία και Αναφορά σε Widgets.

Εφαρμογές στην Κύρια οθόνη

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά το Google Play, θα δείτε τρία τμήματα. Η κορυφαία ενότητα θα είναι μια λίστα με κύλιση ορισμένων εφαρμογών που έχουν χαρακτηριστεί, το μεσαίο τμήμα θα σας μεταφέρει στις κατηγορίες εφαρμογών, τα παιχνίδια ή τις εφαρμογές που αφορούν συγκεκριμένους παρόχους κινητής τηλεφωνίας και στο κάτω μέρος θα περιγράψουμε λεπτομερώς τις εφαρμογές λειτουργιών Android.

Φόρουμ και ιστότοποι κοινωνικών μέσων

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, οι άνθρωποι αγαπούν να μοιραστούν. Και (ευτυχώς) ένα πράγμα που οι άνθρωποι θέλουν να μοιραστούν είναι πληροφορίες σχετικά με τις αγαπημένες τους εφαρμογές. Αν επισκεφθείτε οποιαδήποτε φόρουμ Android, πιθανότατα θα συναντήσετε μια κριτική εφαρμογής που θα συνοδεύεται από σαρωτή barcode. Αν έχετε εγκαταστήσει μια εφαρμογή όπως το "σαρωτή γραμμωτού κώδικα" στο τηλέφωνό σας Android, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να σαρώσετε στο γραμμωτό κώδικα απευθείας από την οθόνη του υπολογιστή σας και να μεταφερθείτε απευθείας στο Google Play από όπου μπορείτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής. Πολλοί προγραμματιστές εφαρμογών διαφημίζουν σε μέσα εκτύπωσης και περιλαμβάνουν γραμμικούς κώδικες που μπορείτε να σαρώσετε και να κατευθυνθείτε απευθείας στο Google Play ή σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο που παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή.

Ένα smartphone Android χωρίς εγκατεστημένες εφαρμογές είναι σαν ένας υπολογιστής χωρίς προγράμματα. Παρόλο που το Google Play και όλες οι διαθέσιμες επιλογές ίσως αρχίσουν να εκφοβίζουν, χρησιμοποιώντας αυτές τις απλές συμβουλές και ξοδεύοντας λίγο χρόνο περιήγησης στην αγορά, θα σας επιταχυνθούν γρήγορα. Σύντομα, οι φίλοι και οι συνεργάτες σας θα έρχονται σε εσάς για συμβουλές σχετικά με τις εφαρμογές.