Ξεκινώντας με τα ασύρματα Hotspots

WiFi Hotspotting Επεξήγηση

Ένα hotspot, επίσης κοινώς αποκαλούμενο WiFi hotspot, είναι μια μικρή περιοχή στην οποία μπορεί κανείς να συνδεθεί στο Internet ή σε ένα LAN (τοπικό δίκτυο) χωρίς καλώδια, μέσω WiFi. Το WiFi (επίσης γραμμένο Wi-Fi) είναι μια ασύρματη τεχνολογία που επιτρέπει τη ρύθμιση των τοπικών δικτύων χωρίς καλώδια μεταξύ των συσκευών. Μπορείτε να συνδεθείτε μόνο σε ένα hotspot εάν έχετε μια συσκευή με δυνατότητα Wi-Fi και έχετε τα δικαιώματα πρόσβασης στο δίκτυο. Ορισμένα σημεία ενδιαφέροντος είναι ανοικτά ενώ άλλα είναι πιο ιδιωτικά και περιορίζουν την πρόσβαση μόνο σε άτομα με κλειδί.

Ένα hotspot είναι μια μάλλον απλή δομή που αποτελείται από έναν ασύρματο δρομολογητή Wi-Fi, μια συσκευή που συνδέει το LAN (το hotspot) με το ευρυζωνικό δίκτυο του ISP, το οποίο μπορεί να είναι για παράδειγμα η τηλεφωνική γραμμή ή ένα καλώδιο οπτικών ινών που παρέχει σύνδεση στο Internet . Ο δρομολογητής μοιράζεται τη σύνδεση στο Internet από τον πάροχο υπηρεσιών Internet (ISP) σε όποιον είναι συνδεδεμένος με το hotspot.

Ο δρομολογητής στέλνει σήματα σε μια σφαίρα γύρω του. Όσο πιο κοντά βρίσκεστε, τόσο ισχυρότερα είναι τα σήματα και τόσο καλύτερη είναι η σύνδεσή σας. Αυτό συχνά υποδεικνύεται στον υπολογιστή ή την κινητή σας συσκευή ως σύνολο τεσσάρων κάθετων ράβδων που αυξάνουν σε μέγεθος καθώς μετακινούνται προς τα δεξιά.

Τα Hotspots μπορούν να βρεθούν σε γραφεία, πανεπιστημιουπόλεις, καφετέριες, κοινόχρηστους χώρους και ακόμη και στο σπίτι. Αφού έχετε συνδέσει ένα ασύρματο δρομολογητή στη γραμμή ευρυζωνικού σας Internet, έχετε ένα hotspot.

Περιορισμοί

Το Wi-Fi έχει έναν περιβόητο περιορισμό, που είναι το μικρό του εύρος. Ανάλογα με τη δύναμη του δρομολογητή, ένα hotspot μπορεί να έχει ακτίνα από μερικά μέτρα έως αρκετά δεκάδες μέτρα. Η θεωρητική απόσταση της εμβέλειας ενός hotspot θα πρέπει πάντα να θεωρείται υπερεκτιμημένη δεδομένου ότι δεν λαμβάνει υπόψη τα διαφορετικά στοιχεία που μειώνουν το εύρος του hotspot. Αυτά περιλαμβάνουν στερεά εμπόδια όπως τοίχοι (τα σήματα Wi-Fi περνούν μέσα από τους τοίχους αλλά υποβαθμίζονται), μεταλλικές δομές όπως οροφές, μεταλλικές πηγές που προκαλούν παρεμβολές κ.λπ.

Τα περισσότερα hotspots είναι δωρεάν, αλλά δεν είναι όλα ανοιχτά στο κοινό. Μπορείτε να έχετε απεριόριστα και δωρεάν hotspots σε δημόσιους χώρους όπως κήπους, κυβερνητικές εγκαταστάσεις, εξωτερικές καφετέριες κ.λπ. Αλλά τα περισσότερα hotspots, ιδιωτικά, ενώ δεν περιορίζονται από φυσικούς χώρους, διαθέτουν χαρακτηριστικά ασφάλειας και ταυτοποίησης.

Συνδεδεμένοι

Για να συνδεθείτε σε ένα ιδιωτικό σημείο πρόσβασης WiFi, χρειάζεστε έναν κωδικό που ονομάζεται κλειδί WEP . Ονομάζεται επίσης συχνά ένας κωδικός πρόσβασης Wi-Fi. Αυτό σας επαληθεύει στο δίκτυο. Ορισμένα πιο περιοριστικά hotspots επιβάλλουν άλλους περιορισμούς πέραν του κωδικού πρόσβασης, όπως η προηγούμενη εγγραφή στο δρομολογητή μέσω της διεύθυνσης MAC.

Τα hotspot Wi-Fi είναι εξαιρετικά μέρη για δωρεάν σύνδεση στο Internet και προσθέτουν πολλή δύναμη στην κινητικότητα και την κινητή υπολογιστική, ειδικά στην επικοινωνία. Παρόλο που έχουν περιορισμένη εμβέλεια, τα hotspots επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν δωρεάν κλήσεις μέσω Voice over IP, να αλληλεπιδρούν σε ένα τοπικό δίκτυο LAN, να συνεργάζονται σε έναν οργανισμό ή απλά να έχουν πρόσβαση στο Internet ενώ βρίσκονται σε κίνηση.

Μπορείτε να βρείτε πολλές δωρεάν και πληρωμένες τοποθεσίες hotspot στην περιοχή σας σε αυτές τις τοποθεσίες: hotspot-locations.com και free-hotspot.com