Εργαλεία πλαισίου και σχήματα εργαλείων InDesign

01 του 06

Εργαλεία πλαισίου Indesign εναντίον εργαλείων σχήματος

Από προεπιλογή, το Adobe InDesign CC εμφανίζει το Εργαλείο πλαισίου ορθογωνίου και το εργαλείο σχήματος ορθογωνίου στο Toolbox του, το οποίο συνήθως βρίσκεται στα αριστερά του χώρου εργασίας. Αυτά τα εργαλεία έχουν και ένα μενού flyout που υποδεικνύεται από ένα μικρό βέλος στην κάτω δεξιά γωνία του εργαλείου. Το μενού flyout ομαδοποιεί το Εργαλείο πλαισίου ελλειψοειδούς και το πολυγωνικό εργαλείο πλαισίου με το εργαλείο πλαισίου ορθογωνίου και ομαδοποιεί το Εργαλείο ελλειψοειδούς και το πολυγωνικό εργαλείο με το εργαλείο ορθογωνίου. Εναλλαγή μεταξύ των τριών εργαλείων μετακινώντας το δείκτη πάνω από το εργαλείο στην εργαλειοθήκη και κάνοντας κλικ στο ποντίκι για να εμφανιστεί το μενού flyout.

Τα εργαλεία όλα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, αλλά σχεδιάζουν διαφορετικά σχήματα. Μη συγχέετε τα εργαλεία πλαισίου με τα εργαλεία σχήματος ορθογωνίου, ελλειψοειδούς και πολυγώνου. Τα εργαλεία πλαισίου δημιουργούν κουτιά (ή πλαίσια) για γραφικά, ενώ τα εργαλεία ορθογώνιου, ελλειψοειδούς και πολυγώνου προορίζονται για την σχεδίαση σχημάτων που συμπληρώνουν ή περιγράφουν με το χρώμα.

Η συντόμευση πληκτρολογίου για τα πλαίσια είναι F. Η συντόμευση πληκτρολογίου για σχήματα είναι M.

02 του 06

Χρησιμοποιώντας το εργαλείο πλαισίου

Χρησιμοποιώντας το πλαίσιο ορθογώνιου πλαισίου, πλαίσιο ελλείψεων, εργαλείο πλαισίου πολυγώνου. Εικόνα από τον J. Bear

Για να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα εργαλεία πλαισίου, κάντε κλικ στο εργαλείο πλαισίου στην εργαλειοθήκη και στη συνέχεια κάντε κλικ στο χώρο εργασίας και σύρετε το δείκτη για να σχεδιάσετε το σχήμα. Εάν κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο Shift ενώ τραβάτε, περιορίζει το εργαλείο πλαισίου με τους ακόλουθους τρόπους:

Τα πλαίσια που δημιουργήθηκαν με το πλαίσιο ορθογωνίου, το πλαίσιο ελλείψεων ή το πλαίσιο πολυγώνου μπορούν να περιέχουν κείμενο ή γραφικά. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο τύπου για να κάνετε το πλαίσιο ένα πλαίσιο κειμένου.

03 του 06

Πώς να τοποθετήσετε μια εικόνα σε ένα πλαίσιο

Τοποθετήστε μια εικόνα σε ένα πλαίσιο χρησιμοποιώντας μία από αυτές τις μεθόδους:

Σχεδιάστε το πλαίσιο και στη συνέχεια τοποθετήστε την εικόνα:

  1. Σχεδιάστε ένα πλαίσιο κάνοντας κλικ σε ένα εργαλείο πλαισίου και σύροντας το ποντίκι στον χώρο εργασίας.
  2. Επιλέξτε το πλαίσιο που μόλις σχεδιάσατε.
  3. Μεταβείτε στο Αρχείο> Τοποθετήστε.
  4. Επιλέξτε μια εικόνα και πατήστε OK .

Επιλέξτε την εικόνα και κάντε κλικ για αυτόματη τοποθέτηση:

  1. Μεταβείτε στο Αρχείο> Τοποθετήστε χωρίς να σχεδιάσετε οποιαδήποτε πλαίσια.
  2. Επιλέξτε μια εικόνα και πατήστε OK .
  3. Κάντε κλικ οπουδήποτε στον χώρο εργασίας και η εικόνα τοποθετείται αυτόματα σε ένα ορθογώνιο πλαίσιο που έχει μέγεθος για να ταιριάζει στην εικόνα.

04 του 06

Αλλαγή μεγέθους πλαισίου ή αλλαγή μεγέθους ενός γραφικού σε πλαίσιο

Επιλέξτε το πλαίσιο ή το αντικείμενο στο πλαίσιο. Εικόνα από τον Ε. Μπρούνο. με άδεια στο cheatsubtit.com

Όταν κάνετε κλικ σε μια εικόνα σε ένα πλαίσιο με το εργαλείο επιλογής , βλέπετε ένα πλαίσιο οριοθέτησης που είναι το πλαίσιο οριοθέτησης του ορθογώνιου πλαισίου της εικόνας. Εάν κάνετε κλικ στην ίδια εικόνα με το εργαλείο άμεσης επιλογής , αντί να επιλέξετε το πλαίσιο που περιέχει την εικόνα, επιλέγετε την εικόνα μέσα στο πλαίσιο και βλέπετε ένα τετράγωνο με κουκκίδες, το οποίο είναι το πλαίσιο οριοθέτησης της ίδιας της εικόνας.

05 του 06

Αλλαγή μεγέθους πλαισίου με κείμενο

Τα πλαίσια μπορούν επίσης να περιέχουν κείμενο. Για να αλλάξετε το μέγεθος ενός πλαισίου κειμένου:

06 του 06

Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία σχήματος

Σχεδιάστε σχήματα με τα εργαλεία ορθογώνιου, ελλειψοειδούς και πολυγώνου. Εικόνες από τον Ε. Bruno & J. Bear; με άδεια στο cheatsubtit.com

Τα εργαλεία σχήματος συγχέονται συχνά με τα εργαλεία πλαισίου. Κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το εργαλείο Rectangle για να δείτε ένα μενού flyout για να έχετε πρόσβαση στα εργαλεία Ellipse και Polygon. Αυτά τα εργαλεία προορίζονται για να σχεδιάσετε σχήματα για να γεμίσετε ή να περιγράψετε με το χρώμα. Τους σχεδιάζετε με τον ίδιο τρόπο που σχεδιάζετε καρέ. Επιλέξτε το εργαλείο, κάντε κλικ στον χώρο εργασίας και σύρετε για να διαμορφώσετε το σχήμα. Όπως και με τα εργαλεία πλαισίου, τα εργαλεία σχήματος μπορούν να περιοριστούν:

Συμπληρώστε το σχήμα με ένα χρώμα ή εφαρμόστε μια διαδρομή για να το περιγράψετε.