Πριν αγοράσετε οδηγούς χρωμάτων PANTONE

Το σύστημα αντιστοίχισης PANTONE (PMS) είναι το κυρίαρχο σύστημα έγχρωμης εκτύπωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Pantone, Inc. πωλεί οδηγούς (γνωστούς ως books swatch) και μάρκες τόσο για spot χρώματα όσο και για έγχρωμη εκτύπωση ( CMYK ). Για πρώτη φορά ο αγοραστής, ο αριθμός και η ποικιλία των βιβλίων μπορεί να είναι συντριπτική. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για αυτά τα βιβλία για να σας βοηθήσει να κάνετε μια ενημερωμένη επιλογή αγοράς.

Pantone Fan-Guides

Κάπως παρόμοια με τις λωρίδες μπογιάς που μπορείτε να παραλάβετε σε ένα κατάστημα βελτίωσης κατοικιών, οι οδηγοί ανεμιστήρων εμφανίζουν μπλοκ με διάφορα σχετικά χρώματα με το όνομα ή τον τύπο του χρώματος που έχουν τυπωθεί δίπλα σε κάθε χρώμα. Οι λωρίδες συνδέονται μεταξύ τους στο ένα άκρο, έτσι ώστε να μπορείτε να απλώσετε ή να ξεριζώσετε τις λωρίδες. Τα έντυπα, είτε είναι επικαλυμμένα, μη επικαλυμμένα είτε ματ, μπορούν να αγοραστούν ξεχωριστά ή σε σύνολα.

Συνδετήρες & amp; Μάρκες

Αυτά τα βιβλία είναι διαθέσιμα σε δεσμευτές 3-δακτυλίων με σελίδες χρωμάτων. Τα τσιπ είναι μικρά δείγματα χρωματισμού. Αυτή η μορφή είναι ιδανική για την παροχή δειγμάτων με τα έργα τέχνης ή τα ψηφιακά αρχεία σας, έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν να αποκτήσουν ακριβέστερη εικόνα του τρόπου εμφάνισης των τυπωμένων χρωμάτων στο έργο τους. Μερικοί οδηγοί ειδικών σε συνδετικά δεν έχουν τσιπς αποκοπής.

Επικαλυμμένα / μη επικαλυμμένα / ματ αποθέματα

Ο τύπος χαρτιού που χρησιμοποιείται επηρεάζει την εμφάνιση του μελανιού. Τα βιβλία Swatch είναι συνήθως διαθέσιμα σε επιχρισμένα, μη επικαλυμμένα και ματ αποθέματα για να δείξουν καλύτερα πώς θα φανεί το χρώμα στο ολοκληρωμένο έργο σας. Η Pantone, Inc. παράγει επίσης μερικούς οδηγούς ειδικότητας που δείχνουν τις μελάνες σε άλλες επιφάνειες όπως φύλλα ή μεμβράνες. Αγοράστε τα βιβλία ή τα τσιπ για το είδος του αποθέματος που χρησιμοποιείτε πιο συχνά.

Φόρμουλα / Στερεό χρώμα Spot

Οι οδηγοί τύπων και οι στερεές μάρκες είναι τα βιβλία με τις κηλίδες χρώματος spot . Επίσης ονομάζεται PMS, υπάρχουν πάνω από 1.000 χρώματα PMS. Υπάρχει επίσης ένας ειδικός οδηγός για τη μετατροπή των χρωμάτων PMS στο πλησιέστερο match CMYK ή το χρώμα διαδικασίας. Ορισμένοι οδηγοί ειδικών εστιάζονται σε μεταλλικά χρώματα, παστέλ ή αποχρώσεις.

Χρώμα διεργασίας

Οι οδηγοί διεργασιών και τα τσιπ επεξεργασίας βοηθούν στην απλοποίηση της επιλογής χρωμάτων διεργασίας για την εκτύπωση CMYK σε 4 χρώματα. Τα πρωτότυπα βιβλία περιλήψεων διεργασιών περιέχουν πάνω από 3.000 χρώματα διαδικασίας Pantone με τα ποσοστά CMYK τους. Τα βιβλία είναι διαθέσιμα σε επιστρωμένα και μη επικαλυμμένα αποθέματα και σε εκδόσεις SWOP ή EURO. Το SWOP είναι πρότυπο εκτύπωσης που χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ και την Ασία. Το EURO (για την κλίμακα Euroscale) χρησιμοποιείται στην Ευρώπη.

Ψηφιακοί οδηγοί

Η τελευταία καινοτομία στους οδηγούς χρωμάτων, τα ψηφιακά τσιπ σας επιτρέπουν να αντιστοιχίσετε πάνω από 1.000 στιγμιαία χρώματα PANTONE με τα ισοδύναμα χρωμάτων διεργασίας τους και την έξοδο από μια ψηφιακή πρέσα Xerox DocuColor 6060. Τα τσιπ αποκοπής έρχονται σε επικαλυμμένα αποθέματα.

Χρησιμοποιείται & amp; Παλιά βιβλία Swatch

Το κόστος των παλαιότερων βιβλίων είναι δελεαστικό αλλά τα νέα βιβλία είναι τα καλύτερα. Τα χρώματα ξεθωριάζουν με την πάροδο του χρόνου και τα παλαιά βιβλία ενδέχεται να μην παρέχουν ακριβή αναπαράσταση, καθιστώντας τα πιο χρήσιμα για την αντιστοίχιση χρωμάτων από ότι εξαρτώνται από την οθόνη και τον εκτυπωτή inkjet. Επιπλέον, η Pantone, Inc. έχει κάνει αλλαγές κατά τη διάρκεια των ετών που καθιστούν κάποια βιβλία απαρχαιωμένα. Το 2004 το επικαλυμμένο και ματ υλικό που χρησιμοποιήθηκε σε όλους τους οδηγούς ενημερώθηκε με αποτέλεσμα να υπάρχουν κάποιες διαφορές χρώματος από τα προηγούμενα βιβλία.

Προσομοίωση υπολογιστών

Οι παλέτες χρωμάτων PANTONE για χρήση με τα προγράμματα Adobe Photoshop , InDesign , QuarkXPress και άλλα προγράμματα λογισμικού προσομοιώνουν την εμφάνιση χρωμάτων spot και επεξεργασίας PANTONE (επίθημα CV, CVU και CVC). Αυτά απαιτούν ότι η οθόνη σας έχει βαθμονομηθεί σωστά, αλλά εξακολουθούν να είναι απλά προσομοιώσεις. Ένα εκτυπωμένο βιβλίο δείγματος είναι καλύτερο για την επιλογή χρώματος και την αντιστοίχιση.