Σχεδίαση και δημοσίευση ενημερωτικού δελτίου εκκλησίας

Λογισμικό, Πρότυπα, Περιεχόμενο και Συμβουλές για ενημερωτικά δελτία της Εκκλησίας

Τα βασικά στοιχεία οποιουδήποτε σχεδίου και έκδοσης ενημερωτικών δελτίων ισχύουν για ενημερωτικά δελτία εκκλησιών. Αλλά όπως και με οποιοδήποτε εξειδικευμένο ενημερωτικό δελτίο, ο σχεδιασμός, η διάταξη και το περιεχόμενο πρέπει να είναι προσαρμοσμένα στο συγκεκριμένο ακροατήριό σας.

Ένα εκκλησιαστικό ενημερωτικό δελτίο είναι ένα είδος ενημερωτικού δελτίου σχέσεων. Έχει γενικά τα ίδια 12 μέρη ενός ενημερωτικού δελτίου με άλλες παρόμοιες δημοσιεύσεις.

Χρησιμοποιήστε τους ακόλουθους πόρους για το σχεδιασμό και τη δημοσίευση του ενημερωτικού δελτίου εκκλησίας σας.

01 από 07

Λογισμικό

Δεν υπάρχει ένα ενιαίο πρόγραμμα λογισμικού το οποίο ταιριάζει καλύτερα σε ενημερωτικά δελτία εκκλησιών. Επειδή αυτοί που παράγουν το ενημερωτικό δελτίο μπορεί να μην είναι επαγγελματίες σχεδιαστές γραφικών και επειδή ο προϋπολογισμός για μικρές εκκλησίες δεν επιτρέπει δαπανηρά προγράμματα όπως το InDesign ή το QuarkXPress , τα εκκλησιαστικά ενημερωτικά δελτία συχνά παράγονται χρησιμοποιώντας προγράμματα όπως:

Αυτά και άλλα λογισμικά σχεδιασμού newsletter για Windows και Mac είναι όλες οι καλές επιλογές. Επιλέξτε το λογισμικό με βάση το επίπεδο δεξιοτήτων, τον προϋπολογισμό σας και τον τύπο της έκδοσης που σκοπεύετε να κάνετε.

02 του 07

Πρότυπα ενημερωτικών δελτίων

Μπορείτε να ξεκινήσετε με οποιοδήποτε πρότυπο ενημερωτικού δελτίου (ή να δημιουργήσετε το δικό σας). Ωστόσο, ίσως είναι ευκολότερο να χρησιμοποιήσετε ένα πρότυπο που σχεδιάστηκε ειδικά για ενημερωτικά δελτία εκκλησιών με σχεδιαγράμματα και εικόνες ειδικά για τον τύπο περιεχομένου που συνήθως βρίσκεται στα εκκλησιαστικά ενημερωτικά δελτία. Τρεις πηγές ενημερωτικών δελτίων εκκλησίας (αγοράστε μεμονωμένα ή εγγραφείτε στην υπηρεσία):

Ή, αναζητήστε αυτά τα δωρεάν πρότυπα ενημερωτικών δελτίων για να βρείτε μια κατάλληλη μορφή και διάταξη.

03 του 07

Περιεχόμενο για ενημερωτικά δελτία της Εκκλησίας

Αυτό που θα συμπεριλάβετε στο ενημερωτικό δελτίο σας θα εξαρτηθεί από την συγκεκριμένη σας οργάνωση. Ωστόσο, αυτά τα άρθρα παρέχουν συμβουλές σχετικά με το περιεχόμενο:

04 του 07

Αποσπάσματα και συμπληρώματα για ενημερωτικά δελτία της Εκκλησίας

Αυτή η συλλογή των εισαγωγικών και των ρητρών με πνευματική κάμψη είναι χρήσιμη ως στοιχεία διαρκούς ή μπορεί να χαρακτηριστεί ως διαφορετικό απόσπασμα σε κάθε τεύχος.

05 του 07

Clip Art και φωτογραφίες για ενημερωτικά δελτία της Εκκλησίας

Χρησιμοποιήστε το clip art με σύνεση, αλλά όταν είναι η σωστή επιλογή, επιλέξτε τη σωστή εικόνα από ορισμένες από αυτές τις συλλογές που συντάσσονται από διάφορους οδηγούς του.

06 του 07

Διάταξη και σχεδιασμός

Ακόμη και αν χρησιμοποιείτε ένα πρότυπο, θα πρέπει να επιλέξετε ένα με μια διάταξη που ταιριάζει με το προγραμματισμένο περιεχόμενο και παρουσιάζει τη σωστή εντύπωση για τον οργανισμό σας.

07 του 07

Γραμματοσειρές

Μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή λεπτομέρεια, αλλά είναι σημαντικό να επιλέξετε τις καλύτερες γραμματοσειρές για το ενημερωτικό δελτίο της εκκλησίας σας . Σε γενικές γραμμές, θα θέλετε να κολλήσετε με τις καλές, βασικές γραμματοσειρές Serif ή sans serif για το ενημερωτικό δελτίο σας, αλλά υπάρχει περιθώριο για να προσθέσετε κάποια ποικιλία και ενδιαφέρον, αναμειγνύοντας προσεκτικά σε κάποιο σενάριο και άλλα στυλ γραμματοσειρών.