Μάθετε περισσότερα για τα δύο διαφορετικά είδη μαστών

Μια σφραγίδα εκτύπωσης διαφοροποιείται κάπως από τη σφραγίδα της ηλεκτρονικής δημοσίευσης

Σε ένα περιοδικό ή σε μια εφημερίδα, μπορείτε να δείτε το μαρκαδόρο (που ονομάζεται επίσης "πινακίδα") στο εξώφυλλο ή στην πρώτη σελίδα, αλλά σε ένα ενημερωτικό δελτίο μπορεί να είναι στο εσωτερικό, συχνά με ελαφρώς διαφορετικά στοιχεία. Καλέστε τους masthead 1 και masthead 2 :

  1. Το Masthead 1 είναι αυτό το τμήμα ενός ενημερωτικού δελτίου, το οποίο συνήθως βρίσκεται στη δεύτερη σελίδα (αλλά μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε σελίδα), το οποίο περιέχει το όνομα του εκδότη, πληροφορίες επικοινωνίας, ποσοστά συνδρομής και άλλα σχετικά δεδομένα.
  2. Το Masthead είναι επίσης ένα εναλλακτικό όνομα για την πινακίδα ενός περιοδικού ή εφημερίδας.

Ενώ το masthead και η πινακίδα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά στην επιχείρηση εφημερίδων, είναι δύο ξεχωριστά στοιχεία για τους εκδότες ενημερωτικών δελτίων. Γνωρίστε τη βιομηχανία σας για να μάθετε ποιο όρο θα χρησιμοποιήσετε. Και πάλι, αν ξέρετε τι περιέχει και ποια θέση περιέχει, δεν θα έχει σημασία τι λένε άλλοι, εφόσον γνωρίζετε αν δημιουργείτε τον φανταχτερό τίτλο στο μπροστινό μέρος μιας δημοσίευσης ή την ταυτότητα της δημοσίευσης σε κάποια άλλη σελίδα.

Συστατικά ενός σφικτήρα

Σκεφτείτε το μόνιτορ στο δημοσίευμά σας. Εκτός από τις αλλαγές στα ονόματα των συντελεστών σε κάθε τεύχος και τον αριθμό ημερομηνίας / όγκου, οι περισσότερες πληροφορίες παραμένουν οι ίδιες από την έκδοση έως την έκδοση. Μπορείτε να τοποθετήσετε το πλέγμα οπουδήποτε θέλετε στη δημοσίευσή σας, αλλά συνήθως βρίσκεται στη δεύτερη σελίδα ή στην τελευταία σελίδα ενός ενημερωτικού δελτίου ή κάπου στις πρώτες σελίδες ενός περιοδικού. Να είστε συνεπείς στην τοποθέτηση όσο το δυνατόν περισσότερο. Επειδή δεν είναι ένα άρθρο, μια μικρότερη γραμματοσειρά είναι κοινή. Το πρίσμα μπορεί να είναι πλαισιωμένο ή τοποθετημένο μέσα σε ένα χρωματιστό κιβώτιο. Το πρίσμα μπορεί να περιέχει ορισμένα ή (σπάνια) όλα αυτά τα στοιχεία:

Εάν ο εκδότης / συντάκτης / συντάκτης ενημερωτικών δελτίων είναι ένα μόνο άτομο και η δημοσίευση δεν αναζητά διαφημιζόμενους, συνεισφέροντες ή συνδρομητές που πληρώνουν (όπως ενημερωτικά δελτία προώθησης ή μάρκετινγκ για μια μικρή επιχείρηση), μπορείτε να παραλείψετε το masthead συνολικά. Δεν υπάρχει τίποτα λανθασμένο να έχει κανείς ένα masthead ούτως ή άλλως, αλλά για ανεπίσημες δημοσιεύσεις, όπως τα blogs, μπορεί να βγει από το να είναι λίγο παλιομοδίτικη, εκτός αν το περιεχόμενο παρουσιάζεται ανεπίσημα και σύντομα.